Nieuws - 30 maart 2019   18:56 Oostenrijkse Original + bouwt custom ski’s voor jouw behoeftes

Door:

Kunstmatige intelligentie en ski’s. Wat hebben die twee met elkaar te maken? Nou, een Oostenrijks bedrijf gebruikt het om het perfecte stel latten voor jou in elkaar te draaien! 

Met duizenden verschillende modellen en tig verschillende adviezen is het moeilijk om nog een keuze te maken voor een paartje ski’s. Toch? Een skishop is een grote snoepwinkel en als je gaat zoeken dan heb je uiteindelijk nog steeds geen idee welke ski’s je moet nemen.

Het Oostenrijkse Original + wil daar iets aan veranderen en dat doen ze door hun hele skilijn volledig aan te passen aan jouw wensen. Het bedrijf heeft een eigen engine voor kunstmatige intelligentie die allerlei informatie van de skiër verzamelt, zowel de biometrische gegevens als lengte en gewicht als de producten waar eerder op geskied is worden daarin meegenomen.

Deze kunstmatige intelligentie bekijkt op basis van je wensen welk basismodel van Original + bij jouw skistijl past en vervolgens komt daar nog veel meer informatie uit rollen waar de technici dan weer mee aan de slag moeten gaan. De basis van de verschillende skimodellen blijft namelijk wel hetzelfde, maar wat ze er daadwerkelijk in steken kan nogal verschillen. Iedere ski die ze produceren heeft door de wensen een unieke hoeveelheid flex, die perfect aan moet sluiten bij jou als skiër.

Verschillende modellen

Op dit moment heeft Original + al een aardige lijst met ski’s klaar staan, verdeeld over drie categorieën: Slalom, Piste+ en All Mountain+. De komende twee seizoenen komen daar nog All Mountain Backside en Backcountry latten bij, die met dezelfde kunstmatige intelligentie berekend gaan worden.

Original + Original +

Het grote verschil in de ski’s zit ‘m vooral in de layout van het hout gebruikt in de kern, de koolstof strips en de titanal platen die gebruikt worden. Door verschillende layouts te verwerken kan iedere ski een totaal andere feeling krijgen en dat dus allemaal gebaseerd op jouw unieke profiel.

Zodra je een bestelling hebt geplaatst duurt het vervolgens twee tot vier weken voordat jouw ski’s helemaal ready zijn. Standaard worden ze geleverd zonder bindingen, al kan je er altijd een setje bindingen bij bestellen. Overigens valt de prijs voor custom ski’s nog reuze mee, aangezien een gemiddeld paartje van Original + je zo’n 620 euro kost!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws