Nieuws - 13 maart 2020   15:07 Oostenrijkse overheid: “Bezoekers Ischgl, Kappl, Galtur en St. Anton moeten in quarantaine”

Door:

Ben je de afgelopen dagen in het Paznaundal of in St. Anton geweest? Dan moet je volgens de Oostenrijkse overheid de komende 14 dagen in quarantaine geplaatst worden! 

De Oostenrijkse overheid heeft zojuist complete gebieden in quarantaine geplaatst vanwege de verspreiding van het coronavirus. Het Paznaundal, waar de skigebieden Ischgl, Kappl en Galtur onderdeel van zijn, worden afgesloten en ook St. Anton is in quarantaine geplaatst. Bezoekers die nu nog in deze dorpen zijn mogen het nog verlaten, mits dit snel gaat gebeuren.

Wel heeft de Oostenrijkse overheid meteen een advies afgegeven: blijf de komende 14 dagen in quarantaine. De kans dat je het virus op hebt gelopen is vrij groot en dus is er een flink risico op verdere besmettingen. Iedere toerist die de afgesloten gebieden nu nog gaat verlaten, moet zich legitimeren bij de checkpoints en deze gegevens worden doorgegeven aan de Nederlandse overheid.

Het is nog onduidelijk of de Nederlandse overheid deze informatie ook daadwerkelijk gaat gebruiken om te handhaven en de terugkerende toeristen in de gaten zal houden, of dat er op vertrouwd wordt dat men zelf verstandige keuzes gaat maken. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws