Nieuws - 26 februari 2019   12:24 Oostenrijkse overheid houdt vandaag ‘lawine top’

Door:

Deze winter is er aardig wat gebeurd in Oostenrijk als het aankomt op lawineactiviteit. De noodtoestand moest meermaals uitgeroepen worden en daarom gaat de overheid nu een groot overleg houden over de lawinesituatie! 

Er zal her en der mogelijk wat moeten gaan veranderen in Oostenrijk. De bizarre sneeuwval van januari heeft voor grote problemen gezorgd in het Alpenland en hoewel het ook echt om idiote hoeveelheden ging, de overheid vind het zorgelijk dat de situatie in sommige dorpen zó uit de hand is gelopen.

Voor de Oostenrijkse overheid is het nu dan ook tijd om iets te doen en de problemen in ieder geval te omkaderen. Daarom zijn vandaag verschillende ministers bij elkaar gekomen om een plan te maken en te inventariseren wat er allemaal mis is gegaan.

Actieplan

Het doel van de lawine top in Oostenrijk is om de huidige preventieve maatregelen verder te verbeteren en met name het herkennen van de huidige probleemlocaties. Afgelopen winter kwam het meermaals voor dat belangrijke snelwegen onbereikbaar waren, dat complete dalen ingesneeuwd waren en de lawines regelmatig angstvallig dicht in de buurt van de bewoonde wereld kwamen.

Hier zal ongetwijfeld aan gewerkt moeten worden en het kan zijn dat er in sommige regio’s serieus geld geïnvesteerd moet worden in bijvoorbeeld lawinehekken, lawinebruggen of andere voorzorgsmaatregelen.

Daarnaast wil de overheid een actieplan klaar hebben voor het ondersteunen van risicogebieden. Sommige dorpen liggen nu eenmaal op een risicovolle plek wanneer het zo hard sneeuwt en daar is een gerichter noodplan voor nodig waar bijvoorbeeld ook de Oostenrijkse defensie een rol in kan spelen. Het leveren van noodrantsoenen, medicijnen en het tijdig sneeuwvrij maken van belangrijke toegangswegen zijn daar bijvoorbeeld onderdeel van.

Bijzondere situatie

Hoewel het afgelopen januari natuurlijk om een hele bijzondere situatie ging, eentje die zeker niet ieder jaar voorkomt, is de overheid toch van mening dat er nu wel snel geschakeld moet worden. Gezien de hele kwestie van klimaatverandering is de verwachting dat winters dan wel korter worden, maar tegelijk ook een heel stuk extremer. Bizarre sneeuwhoeveelheden in hele korte tijd kunnen daardoor wel eens vaker gaan voorkomen. En daar zal het land zich op voor moeten bereiden!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws