Nieuws - 9 mei 2020   19:16 Oostenrijkse overheid verdeeld over onafhankelijk onderzoek Ischgl

Door:

De soap van het coronavirus in Ischgl is nog lang niet klaar. De Oostenrijkse overheid kan het niet eens worden over de commissie die de aanpak gaat bekijken! 

De staat Tirol ligt al ruime tijd onder vuur vanwege de aanpak rondom het coronavirus en de houding die ze aan genomen hebben. Vanuit de overheid moet er een onafhankelijke onderzoekscommissie komen naar de aanpak van het coronavirus, maar zelfs daar kunnen de Oostenrijkers het al niet over eens worden. Onderling wordt er flink over en weer geschreeuwd over de aanstelling van een onafhankelijke commissie, waarbij allerlei verwijten vallen.

Schandaal

Wat wel duidelijk is: het is echt een shitshow daar in Oostenrijk. Meerdere politieke partijen zeggen dat er hoe dan ook sprake is van een onwijs schandaal, al gaat het alleen al om de manier waarop de feiten verdraaid werden en nog steeds verdraaid worden.

Enkele regeringspartijen zoals de ÖVP zijn van mening dat een commissie niet nodig is om iets te achterhalen en stellen dat er niks te verwijten valt. Oppositiepartijen daarentegen zijn van mening dat de overheid hard heeft gefaald in de aanpak en vind dat er iemand aansprakelijk is voor de verspreiding van het virus in Oostenrijk.

Onderzoek

Het onafhankelijke onderzoek wat uitgevoerd moet worden zal mogelijk een wezenlijk onderdeel worden in de strafzaak tegen Tirol. Het verwijt is dat commerciële belangen zwaarder hebben gewogen dan de gezondheid en dat men bewust de coronagevallen stil hebben gehouden om te voorkomen dat het toerisme in zou gaan storten.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Een extreem lome zondag hoort wel een beetje bij deze tijden. Toch? Die maken we even helemaal. compleet voor je met een dosis WTF!  Lees Meer…

Meer Nieuws