Nieuws - 17 maart 2022   18:51 Oostenrijkse politie doet invallen bij skischolen en après-ski locaties

Door:

De Oostenrijkse belastingdienst gaat een stukje strenger worden. Er zijn in een dag tijd heel wat invallen gedaan bij verschillende bedrijven, op zoek naar zwart geld!

Je hebt het zelf sowieso meegemaakt. Sta je ergens in de après-ski, wil je pinnen en krijg je te horen dat het niet mogelijk is. Vervolgens pak je cash en ineens verdwijnt dat briefje van 50 euro ergens in een portemonnee. Doodnormaal toch? De Oostenrijkse belastingdienst is daar behoorlijk klaar mee en voor de COVID pandemie werden er al vaker invallen gedaan. Deze keer werden 30 bedrijven gecontroleerd in een grote actie!

De focus lag deze keer op hutten, barren en skischolen in Vorarlberg en Tirol, nadat eerder al controles zijn geweest in andere deelstaten van Oostenrijk. In een hele snelle actie zijn in totaal 30 bedrijven gecontroleerd, op een gecoördineerde manier om te voorkomen dat men elkaar kon informeren. Werknemers werden om hun papieren gevraagd en konden ook nog eens een ondervraging verwachten en uiteraard moesten de boeken getoond worden.

Bij 13 van de 30 bedrijven werden overtredingen aangetroffen, in totaal ging het om 38 individuele overtredingen. Hieronder valt het ontduiken van het betalen van accijns, belasting ontduiken en ook zwartwerken. Bijzonder was dat er bij een van de invallen een keukenmedewerkster besloot te vluchten, die vervolgens later in de kou gevonden werd. De vrouw bleek niet ingeschreven te staan als werkende en kreeg nog een uitkering.

Deze controles hebben al plaats gevonden in februari, maar de resultaten zijn nu pas bekend gemaakt om te voorkomen dat het verhaal te veel rond ging zingen en ze anderen niet meer konden pakken of dat er ergens bewijs verdoezeld zou worden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws