Nieuws - 6 maart 2016   9:49 Oostenrijkse politie op zoek naar twee kinderen na zware ski crashes

Door:

Een hit & run uitvoeren op de piste is een no-go, ook als je nog maar zes jaar oud bent! De politie is na een tweetal zware crashes in het Oostenrijkse Lungau op zoek naar twee kinderen die allebei zijn vertrokken na het veroorzaken van de klap. 

Het is een groeiend issue in de bergen en het is duidelijk dat de politie er harder tegen op gaat treden want dit soort akkefietjes zijn ineens heel vaak in het nieuws! Deze keer gaat het dus om twee losstaande incidenten waarbij de slachtoffers behoorlijke blessures op hebben gelopen.

Bij het eerste incident gaat het om een zes-jarige skiër die tegen een 66-jarige Britse vrouw knalde. De vrouw stond op dat moment stil op de piste terwijl het kindje zijn vader op pad was. Vader en kind bleven na de crash nog even staan, maar waren vervolgens snel vertrokken. De 66-jarige vrouw heeft haar scheenbeen gebroken door de crash.

Het ergste ongeval vond plaats toen een 12-jarige skiër crashte met een 89-jarige Oostenrijker. De Oostenrijker stond eveneens stil op de piste ten tijde van de crash en de man ligt nu in het ziekenhuis met zware verwondingen. De man heeft namelijk een gebroken heup overgehouden aan de klap en moest bovendien met de traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht worden.

De betrokken scholier vertrok direct na het incident zonder zijn gegevens achter te laten, iets wat in strijd is met de wet. In het geval van een crash moet je aanwezig blijven, je gegevens achter laten en wanneer er acute medische hulp nodig is moet je blijven totdat de reddingsdiensten gearriveerd zijn. Doe je dit niet dan kan de andere partij een aanklacht indienen bij de politie en dit kan je duur komen te staan. Je kan serieuze boetes krijgen in dergelijke gevallen!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws