Nieuws - 10 december 2017   10:25 Oostenrijkse politie: Skidieven nu alweer actief!

Door:

De echte vakantieweken moeten nog beginnen, maar blijkbaar is het al weer aardig raak. De Oostenrijkse politie waarschuwt voor skidieven die nu al actief zijn! 

Ben je eindelijk in de bergen en kan je voor de eerste keer dat nieuwe paartje ski’s onder je voeten zetten, zijn ze binnen no-time alweer gejat! Skidieven zijn nu al bezig en de Oostenrijkse politie heeft dan ook alvast een waarschuwing eruit gestuurd dat je goed moet opletten en uiteraard hebben ze ook een aantal tips.

De meeste ski’s worden gejat bij de skihutten waar je even wat kan eten of drinken. Honderden ski’s, de meeste onbewaakt en alle tijd van de wereld. Ideaal terrein voor een skidief! De politie geeft dan ook aan dat je hier het beste je ski’s met een slot vast kan zetten of je ski’s moet verdelen over de rekken. Skidieven doen geen moeite om op zoek te gaan naar een tweede ski en gaan liever voor een makkelijk matchend paar. Oftewel, mix de ski’s van jou en je vrienden door elkaar en dan heb je de beste kans om je ski’s te houden.

Wat toch wel op valt is dat het stelen van ski’s in de opslag ruimte van een hotel steeds populairder begint te worden. Een kelder onderin het hotel waar geen écht toezicht op is? Kom maar door, neem die latten maar mee! In zo’n ruimte kan je dus ook het beste je slot gebruiken of, als die er zijn, gebruik maken een locker. Je ski’s achterlaten in een skidepot is natuurlijk ook nog een optie!

Mochten je ski’s gejat worden, dan moet je er overigens rekening mee houden dat je ze nooit meer terug gaat zien. De hoeveelheid aangiftes die opgelost worden is heel erg laag. “Meestal zit er een uur tussen het stelen en de aangifte. Daders hebben in grote skigebieden zoveel vluchtroutes met gondels, wandelpaden en zelfs de auto dat het bijna niet op te lossen is,” aldus een woordvoerder van de politie in Karinthië.

Mochten je ski’s toch gejat worden, doe dan toch zo snel mogelijk aangifte en zorg ervoor dat je weet welk merk en model ski’s je hebt en schrijf ook het serienummer van je latten en je bindingen op. Mochten ze gestolen ski’s ooit tegenkomen, is de kans groter dat ze die van jou terugvinden!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws