Nieuws - 28 juli 2020   14:59 Oostenrijkse politiek wil ‘après-ski plan 20/21’ op gaan stellen

Door:

Kan je komend seizoen nog luidruchtig schreeuwend in je wintersportoutfit meeschreeuwen met DJ Ötzi? Niemand die het weet. Het coronavirus kan de boel wel eens flink in de war gaan gooien, maar de Oostenrijkse politiek gaat zich er nu mee bemoeien. Een partij wil het gesprek aangaan en een après-ski plan op gaan stellen! 

Nu het in Europa her en der weer slechter lijkt te gaan met de verspreiding van het coronavirus, neemt de druk op de wintersport verder toe. Want wat gaat er deze winter gebeuren? Kunnen we een beetje normaal op wintersport? En als dat kan, hoe gaan de randzaken zoals après-ski er dan uit zien? Er zal een plan moeten komen en vrij snel ook, voordat de problemen zich straks keihard op gaan stapelen.

Tiroler NEOS

Dat de après-ski werkt als extra brandstof voor het coronavirus is al wel gebleken toen het afgelopen winter keihard mis ging in enkele skigebieden. Er zal dus waarschijnlijk iets flink moeten veranderen, de vraag is alleen hoe het eruit kan komen te zien. Een politieke partij in Oostenrijk, de Tiroler NEOS partij, is nu van plan om met de rest van de Oostenrijkse overheid het gesprek aan te gaan en snel met een plan an aanpak te komen.

Er zal bekeken moeten worden of après-ski bars en nachtclubs überhaupt open kunnen gaan en zo ja, wat de limieten zullen zijn. Daarnaast is het handhaven van deze limieten nog een dingetje, want zie zelf maar eens een horde dronken mensen een beetje in bedwang te houden en afstand te laten houden. Een onmogelijke opgave!

Dominik Oberhofer, voorzitter van Tiroler NEOS, is dan ook van mening dat er ruim voor de start van het seizoen een plan moet liggen. Zo weten vakantiegangers waar ze aan toe zijn en hebben de locaties, die in de winter hun inkomen moeten verdienen, ruimschoots de tijd om maatregelen te treffen.

Mogelijke maatregelen

Enkele opties voor maatregelen zijn de afgelopen tijd al geopperd. Zo werd er al gesproken over een maximum aantal personen per vierkante meter, het versoepelen van lokale regelgeving voor het geven van bijvoorbeeld een terrasvergunning en het aanpassen van het volume, zodat men niet in elkaars oor hoeft te schreeuwen en speeksel aan het spetteren is.

Voor nu zijn het allemaal nog losse flodders, maar wellicht dat er aan het einde van de zomer al duidelijkheid is over de mogelijke maatregelen die Oostenrijk gaat treffen. Één ding is zeker: ze zullen er alles aan doen om het winterseizoen zo normaal mogelijk te laten verlopen!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws