Nieuws - 20 juni 2020   19:53 Oostenrijkse skigebieden: ‘inkomstendaling van 20 tot 30% verwacht’

Door:

Dat nog niemand weet hoe de komende winter gaat lopen is wel duidelijk, maar toch zullen de bedrijven in de wintersportbranche er al over na moeten denken. De groten in Oostenrijk voorspellen een aardige daling van omzet! 

De Oostenrijkers zijn flink getroffen toen de coronacrisis om zich heen greep en dat zullen ze nog wel even gaan merken. Nu de zomer langzaamaan weer een beetje op gang kan gaan komen in het Alpenland, staan de ogen alweer gericht op de komende winter. Want hoewel er nog veel onduidelijk is, is de winter voor het Alpenland een zeer belangrijke bron van inkomsten.

Tijdens een conference call tussen een aantal grote skigebieden is gesproken over de verwachtingen van komende winter en daaruit kwam vrij snel naar voren dat er teveel onduidelijk is om nu écht iets zinnigs te zeggen. Wanneer er namelijk een tweede golf komt, zoals velen wel vrezen, kan een normale wintersportvakantie alvast de prullenbak in.

Verschillende grote gebieden zijn daarom al druk bezig om allerlei scenario’s uit te werken en daarin wordt al wel duidelijk dat er een klap gaat komen. Gemiddeld verwachten ze dat er een inkomstendaling tussen de 20 en de 30% zal zijn in de grote skigebieden. Voor de kleinere kan deze klap best nog wel eens groter zijn en dan gaat men uit van een relatief ‘normale’ loop van komende winter, zonder een grote tweede golf van het coronavirus.

Wanneer die cijfers werkelijkheid worden, is de kans aanwezig dat verschillende kleinere gebieden mogelijk om gaan vallen omdat ze het al zwaar hebben met de giganten om zich heen en hierdoor wellicht de laatste tik gaan krijgen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

12 juli 2020

Zondag WTF #387

Weer een zondag overleefd? Good! De chillmode heb je wel verdiend, toch? Wat dacht je van waterskiën tussen de sneeuw met een sneeuwscooter op je pickuptruck? ‘MURICAA!  Lees Meer…

Het is juli en de mussen vallen van het dak, maar de mogelijkheid om te solliciteren bij de hoogste open air bar van Europa is zojuist weer gestart. Dus, wie heeft er enorm veel zin om een uniek seizoen te draaien in de sneeuw en aan de slag te gaan bij de 360 Bar in Val Thorens? Lees Meer…

Meer Nieuws