Nieuws - 25 december 2020   18:41 Oostenrijkse skigebieden open: drukte blijft uit

Door:

Hoewel de skigebieden in Oostenrijk nu geopend zijn, loopt het nog alles behalve storm. Eerste Kerstdag is erg rustig verlopen in de Oostenrijkse gebieden! 

Er was een beetje angst dat er misschien grote drukte zou zijn in Oostenrijk, nu de skigebieden eindelijk geopend zijn. Toch is gebleken dat die zorgen niet nodig waren, aangezien het ‘erg rustig’ was in vrijwel alle Oostenrijkse gebieden. Niet alleen de strengere maatregelen zijn daar een grote factor in, het weer speelde ook niet bepaald mee.

Hoewel er natuurlijk hoop was op goed weer, bleek dat helaas niet het geval te zijn. Het was in plaats daarvan juist heel erg mistig met de nodige sneeuwval, wat voor de condities supergoed is, maar voor de gemiddelde toeristische skiër toch iets minder prettig is. Daardoor bleven de Oostenrijkers zelf toch ook veel thuis en was het alles behalve druk te noemen in de skigebieden.

Of het de komende week dan wél druk gaat worden? Daar is niet iedereen het mee eens. Het lijkt er namelijk op dat de maatregelen, waaronder het dragen van een FPP2 masker, de mensen toch wat meer afschrikken. Daarnaast zijn er al meerdere skigebieden die aan hebben gegeven dat ze voorlopig niet open gaan en pas bij de eerste versoepelingen pas de boel laten draaien.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

17 januari 2021

Zondag WTF #412

Nou, de jaarlijkse sneeuw ook weer overleefd? Mooi. Na een paar witte minuten is het nu toch weer klaar!  Lees Meer…

Meer Nieuws