Nieuws - 5 december 2020   14:31 Oostenrijkse skigebieden twijfelen over opening tijdens de kerstvakantie

Door:

Vanaf 24 december mogen de skigebieden weer open in Oostenrijk, maar nog lang niet alle gebieden staan daar ook écht om te springen. Veel skigebieden twijfelen of open gaan wel nut heeft! 

De boodschap van Kurz was vrij duidelijk: vanaf 24 december mogen de skigebieden weer open, maar dan zonder de buitenlandse toeristen. Iedereen die binnen komt zal 10 dagen in quarantaine moeten en dan blijft er weinig over van je vakantie! Mede daarom is het nog maar de vraag of de Oostenrijkse skigebieden straks ook daadwerkelijk allemaal open gaan.

Financieel haalbaar

Bij het openen van het skigebied zijn namelijk aardig wat kosten die gemaakt moeten worden. Denk aan de operationele kosten van alle personeelsleden die de liften constant in de hagen moeten houden, het prepareren van de pistes, het laten draaien van de Bully’s, het plaatsen van paaltjes enz. De kosten lopen al snel hoog op en als er dan alleen een aantal locals mogen komen, ga je natuurlijk nooit het geld verdienen wat je nodig hebt.

Met name de grotere gebieden twijfelen dan ook of ze wel open gaan tijdens de kerstvakantie. Het moet wel geld op kunnen leveren en vooral geen zware kostenpost worden, wat het nu wel dreigt te worden. Juist de grote gebieden zijn sterk afhankelijk van het toerisme om de boel te vullen en ze hebben ook nog eens de hoogste kosten, waardoor het een snelle rekensom is deze kerstvakantie.

Overigens is er ook nog een andere oplossing, waar veel gebieden wel heil in zien: slechts een klein gedeelte van het skigebied open gooien. Om de locals te kunnen bedienen gaan dan een handjevol pistes en liften open, zodat er in ieder geval iets draaiende is, met de hoop op meer vanaf januari.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

17 januari 2021

Zondag WTF #412

Nou, de jaarlijkse sneeuw ook weer overleefd? Mooi. Na een paar witte minuten is het nu toch weer klaar!  Lees Meer…

Meer Nieuws