Nieuws - 5 maart 2019   17:32 Oostenrijkse skileraar aangeklaagd voor seksueel misbruik in Neustift

Door:

Een 59-jarige skileraar uit het Oostenrijkse Neustift heeft een aardige aanklacht boven z’n hoofd hangen. De man is aangeklaagd voor seksueel misbruik van een minderjarige! 

De 59-jarige skileraar uit het Oostenrijkse dorp, gelegen in het Stubaitail, zou een meisje meermaals seksueel misbruikt hebben over een periode van in totaal 2 jaar. De man was leraar een een ski-internaat, waar studenten langere tijd verbleven. Tijdens dit verblijf heeft het misbruik plaats gevonden.

Op het internaat worden skitrainingen gecombineerd met reguliere lessen en naast het skiën is fysieke ontwikkeling een groot onderdeel. Tijdens massages, die door de man gegeven werden, zou hij zich meermaals aan in ieder geval één studente vergrepen hebben. Hij zou het meisje meermaals ‘intensief gegrepen hebben bij de borsten en haar geslachtsdeel’.

De man wordt nu dan ook officieel aangeklaagd voor seksueel misbruik van een minderjarige en bovendien misbruik van een machtspositie. De rechtszaak zal volgende week gaan beginnen.

Psychologische schade

Het meisje is in ieder geval psychologisch behoorlijk beschadigd door dit voorval. Een medisch expert heeft verteld dat ze door dit misbruik doorgaande behandeling nodig heeft en op dit moment niet normaal kan functioneren. Overigens heeft dit misbruik jaren geleden plaats gevonden, maar de rechter heeft al aangegeven dat de zaak nog niet verjaard is vanwege die mentale schade.

De man is in ieder geval aangehouden en zit voorlopig vast. Tijdens de rechtszaak kan hij een straf verwachten tot 10 jaar en gezien het feit dat het slachtoffer er nog altijd grote last van heeft, is de kans groot dat hij een flinke straf aan z’n broek krijgt.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws