Nieuws - 1 april 2019   10:30 Oostenrijkse Skiwelt komt met investering van 31 miljoen euro voor 2020

Door:

Geld moet rollen! In het Oostenrijkse Skiwelt gaan ze flink met centen smijten. Een paar flinke projecten moeten volgend seizoen gereed zijn! 

Een tweetal van ‘s werelds snelste, meest comfortabele en hoogste capaciteit liften ter wereld komen naar het gebied en daar hangt uiteraard een aardig kostenplaatje aan, maar het is voor het gebied meer dan het prijskaartje waard. Een van de liften gaat een combinatie lift worden tussen gondels en 10-zits stoeltjesliften en hebben veel hogere snelheden om de doorvoer in het gebied fors te verbeteren.

De combinatie lift gaat geplaatst worden in Brixen, terwijl er ook nog een nieuwe acht-zits stoeltjeslift geplaatst gaat worden bij Westendorf.

Brixen

In Brixen gaat de Zinsberg lift vervangen worden en dat is nog wel een dingetje, aangezien z’n voorganger de allereerste stoeltjeslift ter wereld was met een beschermkap tegen de sneeuw. Deze lift is geplaatst in 1987 en heeft zo’n 25 miljoen mensen vervoerd, maar die gaat dus nu volledig vervangen worden.

Skiwelt

De nieuwe lift gaat 400 meter verder dan z’n voorganger en kan 3.400 mensen per uur vervoeren. Uiteraard is de lift voorzien van verwarmde zitjes die power krijgen door geïntegreerde zonnepanelen in de skilift.

Westendorf

In Westendorf gaat de Fleidingbahn op de schop. Deze oude stoeltjeslift is ernstig aan vervanging toe na 25.000 draaiuren en de nieuwe lift gaat aankomend seizoen al draaien. Een acht-zits stoeltjeslift gaat daar geplaatst worden met een flinke verhoogde capaciteit ten opzichte van z’n voorganger.

Overigens kan je in Westendorf als je wil nog een oud zitje opkopen! De oude lift gaat deze week ontmanteld worden en dan kan je voor 250 euro een zitje kopen. Moet je ‘m wel even zelf op komen halen in het gebied!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

22 september 2019

Zondag WTF #348

Als het hartje winter is en je wilt een duik nemen, dan kan je maar beter een bommetje doen. Toch? Wat kan er mis gaan?  Lees Meer…

Meer Nieuws