Nieuws - 10 november 2020   15:30 Oostenrijkse toerisme experts ‘nog steeds optimistisch’ over dit seizoen

Door:

Dat er in de maand november niet geskied gaat worden, dat is wel duidelijk. Maar hoe ziet het er verder uit? Experts uit de toeristenbranche in Oostenrijk zijn nog altijd optimistisch over deze winter! 

Door alle coronamaatregelen kan je nu eigenlijk nog in Zwitserland in een skigebied terecht, maar dat is dan weer lastig vanwege code oranje die vrijwel overal van kracht is. Oostenrijk ligt volledig stil en daar zal ‘significante verbetering’ nodig zijn, voordat het zaakje weer opgestart gaat worden.

De maatregel die de liften deed sluiten in Oostenrijk betekende een klap voor de wintersportgebieden in het land, maar toch is de lange termijn verwachting voor het toerisme redelijk positief. Wanneer je nu naar de boekingen kijkt, dan ligt alles zwaar achter ten opzichte van normale jaren, maar ook dat is absoluut geen reden tot paniek.

Laatste moment

Het ziet er namelijk naar uit dat de meeste toeristen tot het allerlaatste moment willen wachten met een boeking, totdat ze zeker zijn dat alles daadwerkelijk open gaat. De angst voor het niet terug kunnen krijgen van reeds betaalde boekingen of betaalde skipassen is nu nog groot en daarom zullen mensen pas tussen de 7 en 12 dagen voor aankomst daadwerkelijk hun boeking doen volgens een Oostenrijks onderzoek.

Wanneer de maatregelen teruggeschroefd worden en het aantal besmettingen afneemt, dan is het de verwachting dat 70% van de mensen die ieder jaar komen, ook dit seizoen weer gewoon een wintersportvakantie gaan boeken en de Oostenrijkse horeca doet er ook alles aan om die cijfers te behalen.

“De grootste angst voor onze gasten is wat er gaat gebeuren bij een annulering”, aldus Stefan Brandlehner, directeur bij Bad Kleinkirchheim tegen de ORF. “Niemand wil zijn aanbetaling kwijtraken of absurd hoge annuleringskosten betalen. Gelukkig werken de hotels nu samen om hier duidelijkheid over te geven en de klant gerust te stellen, maar toch weten we dat de meesten heel kort van te voren zullen boeken. Als de besmettingsgraad maar zakt, dan zullen de boekingen gewoon komen.”

Kerst & januari

Hoewel de Nederlandse overheid dus al een ‘dringend advies’ heeft gedaan om tot en met begin januari niet op vakantie te gaan, zijn er al veel boekingen gedaan voor de kerstperiode. Elke Basler, hoofd marketing bij Turracher Höhe, zei het volgende tegen de ORF: “We hopen voor de kerstdagen wel weer te kunnen starten en we verwachten dat we een goede kerst kunnen hebben met onze vaste gasten.” De gasten die boekingen in de kerstperiode hebben staan, zijn dan ook vaak degenen die al jaren met vakantie gaan rondom de feestdagen en daarom voorziet men voor die periode nog geen heel groot financieel probleem.

Anders is de situatie voor januari. Boekingen voor de maand januari lopen nog gigantisch achter, maar daar heeft men dus volledig vertrouwen in. Zolang de maatregelen maar afgeschaald worden, dan zullen de wintersporters blijven komen!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws