Nieuws - 20 februari 2021   17:01 Oostenrijkse ziekenhuizen in berggebieden lopen miljoenen omzet mis

Door:

De bizarre andere kant van deze coronacrisis wordt weer duidelijk. De Oostenrijkse ziekenhuizen hebben ondanks de drukte van de pandemie een uitdaging. Ze lopen deze winter miljoenen omzet mis! 

Normaal gesproken liggen de ziekenhuizen tijdens een gemiddelde winter aardig vol. In Oostenrijk wordt nog wel eens wat gebroken tijdens het gestuntel op de pistes en dat betekent normaal ook een aardige kostenpost, voor mensen die doorgaans het liefst zo snel mogelijk weer weg willen. Al met al kost een gemiddeld ziekenhuis bezoek van een wintersporter zo’n 30.000 euro en die omzetten hebben ze nu gewoon niet.

Een voorbeeld: de kliniek in Zell am See hebben ze gemiddeld 120 wintersporters per dag, dit seizoen zijn het er minder dan 20. En ja, dan hoef je geen genie te zijn om te berekenen dat die kosten zich aardig opstapelen. In andere Oostenrijkse ziekenhuizen rondom de bergen ligt de vermindering van ski-ongevallen nóg lager.

Hoewel in deze klinieken nu uiteraard ook coronapatiënten worden behandeld, zijn ze daar totaal niet op ingericht. De Tauernklinik in Zell am See moet het normaal gesproken juist hebben van een snelle omloop van ski-ongevallen en alles is daar dan ook op gebaseerd, de zwaardere zorg voor patiënten met COVID-19 vind dan eerder plaats in ziekenhuizen die hier wél op ingericht zijn, waardoor het dus bijzonder rustig is in de gemiddelde bergkliniek.

De kliniek in Zell am See geeft aan dat ze een inkomstenderving van 1,2 miljoen euro hebben in de maand januari , alleen door het ‘mislopen’ van ski-ongevallen. Het gaat dan ook een aardige uitdaging worden voor sommige klinieken om op dezelfde manier door te kunnen gaan, als de huidige lockdown nog langer aan moet houden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Voor de Oostenrijk gangers is er een beetje licht aan het einde van de lange tunnel. De overheid heeft een reeks versoepelingen bekend gemaakt, waarin ze ook aangeven dat er plannen zijn voor het heropenen van de horeca en toerisme daarmee weer mogelijk te maken!  Lees Meer…

Meer Nieuws