Nieuws - 6 mei 2019   10:37 ‘Opruimploeg’ Mount Everest komt vier lijken tegen

Door:

Ben je rustig bezig om de hoogste berg ter wereld een beetje schoon te houden, kom je ineens vier lijken tegen. De ploeg vrijwilligers die de berg zo schoon mogelijk wil maken heeft het meegemaakt! 

Dat er nog wel eens mensen doodgaan op Mount Everest is inmiddels geen nieuws meer, jaarlijks overlijden meerdere klimmers op de tocht naar boven. Sterker nog, meerdere lichamen worden gebruikt als referentiepunt voor de klim!

Op dit moment zijn er veertien vrijwilligers bezig om het gebied rondom de kampen van Mount Everest zoveel mogelijk op te ruimen, aangezien dit bezaaid ligt met afval. Blikjes, flesjes, plastic en nog veel meer troep ligt aan alle kanten, vandaar dat de vrijwilligers zichzelf het doel hebben gesteld om in 45 dagen tijd 10.000 kilo afval te verzamelen en af te voeren.

Tijdens die opruimactie kwamen ze ineens vier lichamen tegen van overleden klimmers. Wanneer deze klimmers zijn overleden is niet bekend, maar de Nepalese regering heeft al aangegeven dat dergelijke vondsten vaker voor kunnen komen nu er steeds meer sneeuw en ijs wegsmelt.

Berging

Lichamen van overleden klimmers worden bijna nooit weggehaald van de berg, aangezien dit een te groot gevaar is voor degenen die een dergelijke berging zouden moeten verrichten. Vaak blijven ze liggen op de plek waar ze zijn overleden en door de koude omstandigheden gaan de lichamen vaak niet rotten waardoor ze na jaren tijd nog volledig onaangetast blijven.

Wat er met deze lichamen gaat gebeuren is ook niet bekend. Als het lukt om de lichamen veilig te bergen dan zullen ze weggehaald worden, geïdentificeerd worden en een reguliere begrafenis krijgen. Als dat niet het geval is, dan zullen ze op de berg blijven liggen als één van de vele slachtoffers!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Een extreem lome zondag hoort wel een beetje bij deze tijden. Toch? Die maken we even helemaal. compleet voor je met een dosis WTF!  Lees Meer…

Meer Nieuws