Nieuws - 12 januari 2019   11:42 Organisatie: ‘Hahnenkamm Kitzbühel gaat officieel door’

Door:

Er bestaat ook zoiets als teveel sneeuw en dat heeft het WK Alpineskiën gemerkt. Toch is er goed nieuws, de Hahnenkamm Rennen kunnen doorgaan! 

Met alle verse sneeuw die naar beneden is komen donderen was het nog maar de vraag of ze het voor elkaar gingen krijgen, maar het is gelukt. Althans, het gaat voor die tijd allemaal goed komen! De organisatie is op dit moment heel druk bezig met alles recht te trekken en dat is in Kitzbühel nog wel een klus. Stukken als de Mausefalle zijn namelijk zo steil, dat zelfs de bully’s het er moeilijk mee hebben.

Met de grote hoeveelheid sneeuw die in een hele korte tijd is gevallen, was het nog maar even de vraag of ze alles op tijd voor elkaar konden krijgen. De Hahnenkamm Rennen in Kitzbühel zal in het weekend van 26 januari verreden worden, waardoor ze dus nog 2 weken kunnen werken.

Die 2 weken hebben ze absoluut nodig, aangezien er de komende dagen nog ongeveer een meter sneeuw bij gaat komen. En zie dat maar eens recht te trekken! Er wordt dan ook met man en macht gewerkt om de piste zo hard mogelijk te krijgen voordat de wedstrijd gaat beginnen.

“Beter kunnen we het niet krijgen”, aldus de organisatie over de sneeuwsituatie. De organisatie bestempeld nog maar eens dat hoewel het dorp er nu supermooi uit ziet, die verse sneeuw wel een hele grote uitdaging geeft voor de preparatie van de Hahnenkamm. Toch weten ze nu al zeker dat zowel de slalompiste als de afdaling ruim voldoende sneeuwdekking heeft, maar dat het alleen nog even tricky is om de sneeuw hard genoeg te krijgen. Hoe dan ook, in het weekend van 26 januari gaat de legendarische Hahnenkamm gewoon van start!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Heb je de countdown aanstaan totdat de terrassen weer open mogen? Dat snappen we heel goed. Om dit lange weekend door te komen hebben we in ieder geval weer een dosis WTF voor je klaar gezet! Lees Meer…

Meer Nieuws