Nieuws - 15 januari 2018   11:16 Organisatie: “Streif ligt er perfect bij!”

Door:

Volgend weekend is het zo ver, dan gaat de meest legendarische wedstrijd van het jaar van start in Kitzbühel! De beruchte Hahnenkamm staat dan op het programma en Kitzbühel is er klaar voor. De Streif is perfect! 

Het aanleggen van een racecourse is geen kleine taak en als je het over de Streif hebt dan is het helemaal een operatie. Met bizar steile stukken waar vaak genoeg geen sneeuw op kan blijven liggen is het perfect prepareren een behoorlijke uitdaging voor de organisatie. Toch zijn ze erg blij met de huidige situatie en is Kitzbühel echt helemaal ready.

De course zelf is in ieder geval helemaal klaar voor de afdaling, het koningsstuk van de Hahnenkamm. Trainingen staan gepland voor dinsdag en dan moet uiteraard alles perfect zijn, nu moeten er alleen nog wat kleine zaken gedaan worden. “Het gaat vooral om laatste stukjes veiligheid zoals het controleren van de netten”, aldus race director Axel Naglich. “Maar er is ook nog wel ‘achtergrondruis’ zoals het afmaken van de race office. Het heeft allemaal te maken met het weer, maar bijna alles is vandaag klaar.”

Perfecte sneeuw

Dit jaar is de sneeuw van de Streif in ieder geval écht perfect te noemen. Serieuze ijsplaten zijn er niet te vinden en de komende dagen wordt de kwaliteit alleen nog maar beter, al hangt er wel veel af van het weer.

“Er komt misschien sneeuw op dinsdag. We kijken nu niet te ver vooruit, we bekijken het echt per dag. We hebben meegemaakt dat er op zondag een grafstemming was omdat iedereen dacht dat we moesten cancelen, maar dan was de afdaling toch onder een blauwe lucht. Als er een halve meter sneeuw naar beneden komt, dan kunnen we dat gewoon handelen. Wind en mist kunnen grotere problemen veroorzaken.”

Zelfs als het dus nog gaat dumpen, komt het helemaal goed in Kitzbühel. Wel is er alvast geschoven met de training voor de afdaling, die stond eigenlijk gepland voor woensdag, maar met de sneeuwverwachting is het handiger om die op dinsdag door te laten gaan zodat er op woensdag nog gewerkt kan worden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Heb je de countdown aanstaan totdat de terrassen weer open mogen? Dat snappen we heel goed. Om dit lange weekend door te komen hebben we in ieder geval weer een dosis WTF voor je klaar gezet! Lees Meer…

Meer Nieuws