Nieuws - 29 september 2016   18:24 Organisator Sean Taylor tevreden over eerste Dutch Cup wedstrijd van het seizoen

Door:

De eerste wedstrijd van het seizoen was een hele mooie, maar wij kijken uiteraard door een andere bril naar de wedstrijden dan de organisatie. Nu waren we dan ook erg benieuwd hoe zij het vonden gaan! Daarom spraken we met Sean Taylor van Sean Taylor Events over de aftrap van het 2016/2017 seizoen, de nieuwe indeling voor atleten, blikken vooruit op de tweede stop in De Uithof en meer!

Wanneer je ons vraagt naar de eerste wedstrijd van het seizoen, dan krijg je een hoop mooie teksten te horen. “Leuk om iedereen weer eens te zien, voelde als een soort reünie”, “Erg gaaf om te zien hoe iedereen zich bezig heeft gehouden in de zomer en klaar is voor de wedstrijd” en degene die het snelst bij ons naar boven kwam “Een nieuwe locatie als Snowplanet op de Dutch Cup kalender is een mooie vooruitgang!” zijn zinnen die je ons had horen zeggen wanneer je naderhand naar onze mening had gevraagd. Maar goed, dat is allemaal uiteraard leuk en aardig, maar hoe kijkt de organisatie terug op de eerste wedstrijd van het seizoen?

Dutch CupAtleet: Lennart Muller

“Geslaagd! Ja, wel hoe ik het verwacht had zo voor het begin van het seizoen,” aldus een tevreden Sean Taylor, organisator van de eerste Dutch Cup wedstrijd. “Het was niet al te druk, maar met ruim 40 deelnemers was het wel druk genoeg om het gezellig te maken en te kunnen strijden voor de prijzen. Qua opkomst viel het dus helemaal niet tegen en er zaten ook zeker goede deelnemers tussen. Uiteraard was het wel jammer dat een aantal van de Rookies de wedstrijd moest missen in verband met verplichtingen in het buitenland, anders waren zij er ook nog bij geweest en dan was het helemaal compleet. Maar lang verhaal kort? Echt geslaagd.”

Uiteraard zijn er altijd nog punten van verbetering te vinden, maar de verandering in de categorieën is volgens Taylor wel de grootste vooruitgang in de Dutch Cup. “Ja dit is écht een hele vooruitgang. Ik riep het al langer want op deze manier maak je het voor ski én snowboard spannender. Het is jammer dat het lang moest duren voordat het lukte maar je ziet het meteen, zo is het gewoon veel beter,” vindt Sean Taylor, die het ook als een positieve verandering ziet voor de concurrentie. “Het is een win win. De hoeveelheid per categorie wordt groter en je krijgt daardoor ook meteen meer jongens die strijden om het podium. Natuurlijk, aan de ene kant is het niet helemaal eerlijk als je kijkt naar verschillende leeftijden die nu in één categorie zitten, maar goed… Je wilt wel een competitie maken en zo maak je het voor iedereen interessanter. Je moet nu nog meer je best doen om uiteindelijk naar voren geroepen te worden. Ik zie er alleen maar voordelen in.”

Dutch CupAtleet: Mees Oostdijk

Het seizoen van 2016/2017 telt met het Nederlands Kampioenschap in Laax 12 evenementen en dat is een aardige hoeveelheid, maar Sean ziet daar ook meteen het positieve van in. “We wilden graag op elke baan in Nederland een wedstrijd organiseren. Dat was namelijk vroeger ook het geval en we vonden het enorm jammer dat dat geschrapt was. Nu, in het Dutch Cup seizoen 2016/2017, hebben we dat weer voor elkaar weten te krijgen en dat is erg gaaf. Zo kom je nog eens ergens!”

Dutch CupAtleet: Lucas Laudy

Daarmee doelt Sean Taylor uiteraard op Snowplanet en Montana Snowcenter die dit jaar aan de lijst zijn toegevoegd, maar ook De Uithof in Den Haag heeft een plekje in de planning gekregen en wel aankomende zondag 2 oktober. “Een wedstrijd in De Uithof was al iets wat we graag wilden, maar dat het zo vroeg in het seizoen al kon? Nee, daar hadden we niet op gerekend. Het kwam allemaal omdat de wedstrijd in SnowWorld van 1 oktober afgelast werd vanwege de nieuwe baan,” legt Sean uit. “Hierdoor moesten we kijken naar andere mogelijkheden en toen kwam De Uithof in beeld voor die datum. Uiteindelijk een super mooie wending want zij vieren op datzelfde moment de winteropening. Extra gezelligheid en super tof dus!”

Al met al gaat het zondag met Dutch Cup: Big Air Masters in De Uithof een mooi spektakel worden en Sean Taylor heeft er zin in. “Ja ik heb er super veel zin in en ook al zijn mensen nog best wel sceptisch over de zondag en de locatie, ik kan ze vertellen dat de schans volledig verbouwd is. Er staat dus geen splinternieuwe schans, maar wel een schans waar we een erg gave Big Air wedstrijd op kunnen houden!”

Ben jij ook aanwezig tijdens deze wedstrijd? Zet je dan op ‘AANWEZIG’ bij het Facebookevent die je hierrrrr kunt vinden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

27 juni 2021

Zondag WTF #432

En, bekomen van de deceptie? We hebben in ieder geval iets om het verdriet een beetje te kunnen verzachten!  Lees Meer…

20 juni 2021

Zondag WTF #431

En, ben je inmiddels al gesmolten door de warmte? Sta je lekker te skiën, krijg je ineens een van de meest unieke lichtverschijnselen ter wereld te zien!  Lees Meer…

Meer Nieuws