Nieuws - 19 december 2016   11:25 Patagonia maakt jassen van jouw oude bed!

Door:

Je zou het misschien niet verwachten, maar winterjassen en bedden hebben best wel veel gemeen! Het heeft natuurlijk allemaal met dons te maken en kledingmerk Patagonia heeft een nieuwe productenreeks gelanceerd die oude bedden omzet in brand spanking nieuwe jassen. Hoe? Check de video! 

We moeten eerlijk zeggen dat het in eerste instantie best wel smerig klinkt, dat plannetje van Patagonia. Oude afgedankte dekbedden, waar mensen jaren onder hebben liggen zweten en vol zitten met dingen waar je écht niet vrolijk van gaat worden, gebruiken voor nieuwe jassen die jou warm moeten houden in het gure winterweer. Loop je lekker rond met iemand’s zweterige dekbed!

Wat Patagonia doet voor de ‘Recycled Down’ lijn is simpel. Oude dekbedden, kussens en andere producten waar dons in zit en die weggegooid worden, koopt Patagonia op. Vervolgens halen ze al het dons eruit, sorteren de goede veren van de slechte veren en vervolgens wordt alles op een ecologische manier gereinigd. Deze donsveren worden vervolgens gebruikt voor de gloednieuwe jassen. Van het oude zweetwerk is dus niks meer te merken.

Patagonia zet zich natuurlijk al heel lang in voor een milieubewustere wereld door materialen te gebruiken die de natuur veel minder belasten en door dit soort producten te ontwikkelen. Door oude donsproducten op te kopen worden deze producten niet maar zo op een vuilnisbelt gegooid of in een vuilverbranding omgezet tot as, maar krijgen de donsveren weer een nieuw leven. Volgens Patagonia is er geen kwaliteitsverschil te merken tussen jassen met gloednieuwe donsveren of deze hergebruikte variant en dat komt grotendeels door het selectieproces. Door alleen de beste veren te gebruiken kan Patagonia de kwaliteit blijven garanderen voor de producten! Patagonia gaat hiermee nog weer een stapje verder naar een zo ecologisch mogelijke manier van produceren en dat kunnen we zelf natuurlijk alleen maar toejuichen. In de video hieronder kan je zien hoe Patagonia de kwaliteit verzorgt en hoe de veren van ‘afval’ naar nieuwe jassen getransformeerd worden:

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws