Nieuws - 17 maart 2019   17:47 Paul de Groot blikt vooruit op NK Freeride 2019 in Kappl

Door:

“Het weer is echt top te noemen en met dit talentvolle deelnemersveld ben ik erg benieuwd wat de kwalificatie gaat brengen”, aldus Paul de Groot, Head of Competition. Lees na de klik meer over de preview rondom het NK Freeride 2019 in Kappl!

Het Poederbaas Freeride Festival 2019 in Kappl is in volle gang en woensdag start de kwalificatie waardoor onze nieuwsgierigheid wel even extra aangewakkerd werd. Want ook al we waren natuurlijk al wel een aantal dagen onderweg met het festival, welke op de berg dagelijks tot een succes doebracht wordt, de wedstrijd is natuurlijk wel iets waar onze ogen écht op gericht zijn.

Daardoor leek het ons wel een goed idee om er eens een expert bij te halen en wie kan je dan beter vragen dan Paul de Groot, voormalig wedstrijdskiër welke nu over de organisatie gaat én in de jury zit. Klinkt als een druk verhaal voor ‘m, maar de Amsterdammer heeft de touwtjes prima in handen. “De afgelopen periode zijn we natuurlijk erg druk geweest om het NK Freeride 2019 te organiseren”, analyseert Paul de Groot de situatie. “Na de afgelopen jaren die helaas niet zijn doorgegaan wilden we er dit keer 200% zeker van zijn dat het georganiseerd wordt. En hopelijk ook verreden kan worden!”

Want dat het NK Freeride een lastige periode achter de rug heeft staat als een paal boven water, echter wilt Paul de Groot zeker niet spreken over een ongeneeslijk zieke wedstrijd. “Iedere organisator heeft goede bedoelingen met het NK Freeride gehad, het is gewoon jammer dat het telkens niet door kon gaan. Gelukkig voor ons ziet het er positief uit, want de weersverwachting is echt prachtig te noemen.”

Maar goed, het is en blijft koffiedik kijken. “Eens. We houden altijd een slag om de arm, maar met het Poederbaas Freeride Festival, waar het NK Freeride onder valt, is er voor mensen altijd reden tot langskomen. Of je nu al in de buurt bent of niet. Je zal dus nooit een week zitten wachten en dan geen bocht maken. Dat maakt deze week ook zo mooi en als ik naar de deelnemerslijst kijk word ik blij dat er zoveel mensen ook zo over denken.”

En met ‘zoveel mensen bedoelt Paul de Groot het deelnemersveld, welke goed gevuld is. “Er is zoveel talent aanwezig voor het NK Freeride in Kappl, dat is echt ongelofelijk. Voordat het festival van start ging hadden we al een hele hoop aanmeldingen binnen gekregen, maar de afgelopen dagen liep het eveneens lekker door. Verder ben ik met Martine van der Hoorn (judge) en Stenmar IJff (organisator) op pad geweest om de face te bekijken en ik moet zeggen dat hij er goed bij ligt. Vannacht wordt er nog een beetje sneeuw verwacht en uiteraard hebben we maatregelen genomen voor wanneer het weer bijvoorbeeld op de wedstrijddag omslaat, dus hij mag van mij vandaag al starten.”

Wat de kwalificatie op woensdag verder gaat brengen is nog even te bezien, ook al is Poederbaas er dus op alle fronten klaar voor om de smet op het NK Freeride weg te poetsen!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws