Nieuws - 17 april 2019   8:29 Peak Performance atleet Dave Treadway overleden op gletsjer

Door:

Triest nieuws uit Canada. Dave Treadway is daar gisteren overleden door een val in een gletsjerspleet bij Whistler! 

Dave Treadway is door z’n edits aardig bekend geworden bij het grote publiek en z’n kunsten waren ook zeker aanwezig. Dave werkte door die kunsten samen met merken als Rossignol en Peak Performance, met die laatste had hij al jarenlang een behoorlijke samenwerking.

Uit die samenwerking kwam bijvoorbeeld de bekende video Walk the Plank rollen, die flink bekeken is en het is precies hoe Treadway het beste omschreven kon worden, namelijk iemand die er alles aan doet om de meest onmogelijke afdalingen toch mogelijk te maken!

Toch ging het gisteren mis in de buurt van Whistler. Door nog onduidelijke redenen is Dave Treadway in een gletsjerspleet gevallen en deze val heeft hij niet overleefd. Volgens de eerste berichten zou het gaan om een sneeuwbrug die doorgebroken is toen Treadway eroverheen probeerde te gaan, maar of dit tijdens een afdaling was of juist tijdens een tour is op dit moment nog niet bekend.

Wat tot dusver is, is dat hij ruim 30 meter naar beneden is gevallen en hoewel de bergredding snel op locatie was, konden ze niets meer voor Treadway betekenen.

Dave Treadway laat een vrouw en twee kinderen in Pemberton, wat niet ver van Whistler vandaan ligt. Later zal er waarschijnlijk meer informatie naar buiten komen over de exacte oorzaak van dit ongeval.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws