Nieuws - 18 september 2019   15:12 Peak Performance introduceert ‘Argon’, de ISPO Award winnende liner

Door:

Peak Performance heeft weer eens alles uit de kast getrokken om een nieuw innovatief product op de markt te zetten en dat is gelukt. Sterker nog ze hebben een ISPO Gold Award gewonnen met een nieuwe synthetische liner, maar wat is het en wat doet het?

Denk je aan een tussenlaag met kwaliteit, dan denk je aan heel veel dons. Toch? Jarenlang is ons verteld dat alleen een goed donsje écht werkt om je warm te houden tijdens de koude dagen en dat al het andere spul rommel is, maar daar gaat Peak Performance dit jaar verandering in aan brengen. Hoe? Met de nieuwe ‘Thermore’ technologie die ze verwerkt hebben in de nieuwe Argon liner.

Deze nieuwe technische liner zit vol met vernieuwingen die de prestaties van synthetische materialen sterk weet te verbeteren. Niet alleen is zowel de buitenkant als de voering gemaakt van gerecycled polyester, ook heeft Peak Performance een compleet nieuw proces bedacht om dit product te maken en dat proces zorgt ervoor dat de Argon liner gelijkwaardig presteert als een donsliner.

Vanaf de buitenkant lijkt de Argon namelijk op een redelijk normaal donsje, met een iets ander patroon dan je wellicht gewend bent van Peak. Maar juist in dat patroon zit het geheim verstopt van dit product! In tegenstelling tot de traditionele donsjes of jasjes met synthethische vulling, zal je op de Argon liner namelijk nergens een stiklijn tegen komen. Peak Performance heeft namelijk in de voeren gewoven kanalen verwerkt die tijdens de productie volgeblazen worden met het gerecyclede vulmateriaal.

Peak Performance

Het resultaat van dit innovatieve productieproces is dat de jas in tegenstelling tot de alternatieven en ook de donsjasjes volledig winddicht is, maar toch zijn ademende en vochtafvoerende vermogen niet verliest. Bijkomend voordeel is dat je na een week lang keihard zweten in je jas de Argon makkelijk in de was kan gooien zonder poespas waardoor ‘ie weer helemaal fris is voor je volgende avontuur. Doe dat maar eens met je donsjas!

Peak Performance zet de Argon dan ook vooral neer als liner voor ‘fysieke activiteiten’, maar door zijn synthetische materiaal is de jas ook even goed te gebruiken in het dagelijkse leven. De synthethische vulling is namelijk veel minder gevoelig voor regen dan een traditionele donsjas, waardoor een paar druppels water niet meteen het isolerende vermogen teniet doen.

Het is dan ook niet heel vreemd dat Peak Performance met de Argon liner tijdens de ISPO een Gold Award heeft weten te winnen, waarmee het de vijfde Gold Award is voor het merk op rij. De combinatie van innovatie en gerecyclede materialen heeft voor de ISPO dan ook de doorslag gegeven. De Argon liner is vanaf deze herfst te koop in de betere outdoor- en wintersportshop. De variant zonder capuchon krijgt een adviesprijs van €230,-, de variant mét capuchon €240,- en een variant die dikker gevoerd is zal €260,- gaan kosten. De Argon jassen zijn deze winter te koop bij de Peak Performance Store in Arnhem!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Heb je de countdown aanstaan totdat de terrassen weer open mogen? Dat snappen we heel goed. Om dit lange weekend door te komen hebben we in ieder geval weer een dosis WTF voor je klaar gezet! Lees Meer…

Meer Nieuws