Nieuws - 31 januari 2018   9:59 Peak Performance wint ISPO award met waterdicht donsjack ‘Frost Dry Down Jacket’

Door:

In de koude wintertijden zijn donsjasjes een absolute geniale uitvinding, aangezien ze warm én superlicht zijn! Maar er zit ook een aardig nadeel aan. Één keer nat worden en je bent de sjaak, weg is je warmte. Peak Performance heeft dit probleem getackeld en daarmee hebben ze een ISPO award gewonnen! 

Als dons nat wordt, dan verliest het de isolerende eigenschappen en heb je dus geen donder meer aan je jasje. Dan is er eerst weer een lading werk nodig voordat je verse donsjas weer een beetje warm kan worden, maar het zal nooit weer helemaal zoals nieuw worden. Niet alleen regen en sneeuw is een uitdaging als je in de bergen zit, ook je eigen zweet kan zo’n donsje intrekken en voor problemen zorgen.

Om dit op te lossen heeft Peak Performance dit jaar tijdens de ISPO z’n nieuwe Frost Dry Down Jacket gepresenteerd, oftewel een donsje die waterbestendig is en dus veilig gedragen kan worden terwijl het regent!

De waterbestendigheid wordt bereikt door gebruik te maken van een nieuw materiaal, waarbij de buitenste stoflaag gelamineerd is en daardoor kan er geen water naar binnen komen wanneer je door de regen of de sneeuw loopt. De dons blijft droog en blijft z’n isolerende capaciteit behouden, ongeacht het weer.

Het idee hierachter is dat je minder na hoeft te denken over welke jas je mee neemt terwijl er wisselende weersomstandigheden zijn en Peak Performance is hier uiteraard ook erg trots op. Ze zijn namelijk al een langere tijd bezig geweest met het ontwikkelen van de nieuwe stof en er is zelfs een compleet nieuw fabricage proces nodig geweest om dit voor elkaar te krijgen.

De Frost Dry Down Jacket van Peak Performance is de eerste die deze behandeling krijgt, maar er zullen ongetwijfeld nog veel meer gaan volgen!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws