Nieuws - 29 november 2019   13:08 Picture Organic Clothing gaat ‘dicht’ tijdens Black Friday

Door:

Vandaag is het Black Friday en hoewel dit van oorsprong een Amerikaanse traditie is, is de kortingsgekte aardig overgewaaid. Picture Organic Clothing heeft besloten er niet aan mee te doen en gooit de webshop ‘dicht’! 

Zo’n beetje iedere winkel, online of offline, stunt met de prijzen rondom Black Friday. Sommige winkels strooien al dagenlang met kortingen terwijl anderen juist kortingen verzinnen die eigenlijk tegen blijken te vallen, maar dat is een andere discussie. Het Franse Picture Organic Clothing heeft echter bekend gemaakt niet mee te doen aan de sale gekte en ze gaan zelfs een stapje verder. De webshop is dicht gegooid vandaag!

B Corp Certificaat

De reden achter het niet meedoen aan Black Friday is heel simpel: Picture vind het geen duurzame manier van zaken doen. Onlangs heeft Picture het B Corp certificaat in ontvangst genomen, wat betekent dat ze de ‘hoogste waardering voor milieubewust en sociaal zakendoen’ hebben gekregen.

Om een dergelijk certificaat te krijgen wordt het bedrijf onder de loep genomen op het vlak van milieubewustheid, hoe ze omgaan met werknemers, regelgeving, de samenleving en uiteraard de klanten. Hier komt een score uit en wanneer een bedrijf meer dan 80 punten scoort, kunnen ze het certificaat in ontvangst nemen. Picture kreeg een score van 85,4, terwijl de gemiddelde score op alle 80.000 gecontroleerde bedrijven op 50,9 uit komt.

Green Friday

Op zowel de website als de social media pagina’s staat bij Picture heel duidelijk ‘Green Friday’ vermeld:

“Sorry, onze website is gesloten! Geen verkopen vandaag. Waarom? Omdat Black Friday een gigantische kostenpost is op milieu- en sociaal vlak. De natuur heeft zoveel meer te bieden, ga naar buiten en geniet van je omgeving.”

Morgen is de site als het goed is weer gewoon normaal bereikbaar, maar ook dan krijg je geen dikke vette kortingen. Gewoon, business as usual!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Een extreem lome zondag hoort wel een beetje bij deze tijden. Toch? Die maken we even helemaal. compleet voor je met een dosis WTF!  Lees Meer…

Meer Nieuws