Nieuws - 24 maart 2016   14:58 Piepklein berghutje op ski’s geeft awesome uitzicht op Dolomieten

Door:

Je moet het doen zonder een douche, wasbak of zelfs een toilet en eigenlijk niet veel anders dan een bed, maar dan heb je wel een van de meest awesome uitzichten tijdens een nacht op de bergen. De Starlight Room is een piepklein berghutje op ski’s waar jij in kan verblijven! 

Starlight Room is een nieuwe accommodatie in de Dolomieten met als doel om jou een uniek uitzicht op de bergen en de sterren te geven tijdens je overnachting. Want zeg nu zelf, als er ergens een reeks bergen de moeite waard is om naar te kijken dan zijn het de Dolomieten wel! Met gigantische cliffs, couloirs en steile bergwanden heb je altijd wel iets om naar te kijken en dat snappen de initiatiefnemers heel goed.

Starlight Room

Als je namelijk een nachtje ongehinderd wil genieten van het uitzicht en naar de sterren wilt kijken terwijl je letterlijk midden in de bergen staat dan is de Starlight Room een goeie voor je. Het piepkleine houten berghutje staat op een set ski’s zodat een sneeuwscooter ‘m zo op de perfecte plek neer kan zetten, al moet je dan natuurlijk er wel voor zorgen dat er niet ergens een lolbroek meekomt die je ‘s avonds van een heuvel af duwt. De berghut heeft bijna geen voorzieningen maar dat wordt volgens de makers ruimschoots gecompenseerd door het uitzicht.

Starlight Room Starlight Room Starlight Room

In het hutje vind je namelijk alleen maar een bed, een TV met DVD speler en een verwarming. That’s it! Geen badkamer, geen WC, er zijn zelfs geen gordijnen te vinden. Als je ‘s nachts je behoefte moet doen zal dat dus ergens in de sneeuw moeten! De ene helft van het hutje is dan wel volledig voorzien van glazen panelen om je een ongekend uitzicht te geven op de bergen en de sterrenhemel terwijl je gaat tukken. Privacy heb je niet omdat er geen gordijnen bij zitten, maar daar kom je natuurlijk ook niet voor!

Starlight Room Starlight Room Starlight Room Starlight Room

Overigens is het tukken in Starlight Room niet bepaald goedkoop te noemen. Één overnachting kost namelijk €300,-, al krijg je daar dan wel een vier-gangen maaltijd bij. Flink aan de prijs voor een kamertje zonder een WC! De berghut staat in het Italiaanse Cortina d’Ampezzo en kan dus met sneeuwscooters verplaatst worden, al staat hij dit seizoen vrijwel altijd op één vaste plek. Je kan de berghut bereiken door zelf de sneeuwschoenen of toerski’s onder te binden, maar de eigenaren willen je ook helpen door een sneeuwscooter ritje aan te bieden naar je piepkleine overnachtingsplek!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

22 september 2019

Zondag WTF #348

Als het hartje winter is en je wilt een duik nemen, dan kan je maar beter een bommetje doen. Toch? Wat kan er mis gaan?  Lees Meer…

Meer Nieuws