Nieuws - 1 december 2019   16:01 Piste in Oostenrijkse Kaltenbach getransformeerd tot rivier

Door:

Is het ineens zo bloedheet geworden dat alles wegsmelt waar je bij staat? Nou, nee. Er is een klein foutje geweest waardoor er ineens een bak water over de piste kwam zetten! 

Het voorval gebeurde gisteren op de piste in het Oostenrijkse Kaltenbach, gelegen in het Hochzillertal. Hoewel het er qua sneeuw perfect bij ligt, veranderde de piste gistermiddag ineens een modderige rivier en aardig wat wintersporters werden volledig verrast door de bende die ze tegen kwamen.

De oorzaak van de chaos was vrij simpel. Een kapotte klep die de waterstroom naar een pompstation moet reguleren was de boosdoener en het water vermengde zich snel met de sneeuw en de ondergrond, waardoor het een grote modderige en slushy bende werd daar in Kaltenbach.

Het lek kon overigens snel weer gedicht worden, uiteindelijk heeft water in totaal zo’n 15 minuten over de piste kunnen lopen. Op dat moment waren er wintersporters aanwezig en die werden uiteraard flink verrast, omdat het water zich als een soort grijze/bruinige slang over de piste baande terwijl het een modderige boel achter heeft gelaten.

Geen maagdelijke witte sneeuw meer dus en de piste is inmiddels afgesloten. Het lek is gedicht en de komende dagen gaat de pistecrew aan de slag om de schade aan de piste te herstellen. Binnen een paar dagen tijd moet alles weer weggewerkt zijn en kan iedereen gewoon weer z’n gang gaan in het gebied.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws