Nieuws - 7 april 2020   15:06 Pistebully valt in gletsjerspleet in Zermatt tijdens werkzaamheden

Door:

De skigebieden zijn gesloten en alles staat stil, behalve sommige werkzaamheden. In Zermatt is een Pistebully in een gletsjerspleet gevallen terwijl ze aan het werk waren! 

Het prepareren van pistes doen ze niet meer, aangezien de boel volledig op z’n gat ligt in de hele wereld. Toch zijn de chauffeurs van Pistebully’s nog steeds aan het werk in Zermatt en dat heeft vooral te maken met de voorbereidende werkzaamheden. Ook al is het skigebied gesloten, ze schuiven nog steeds een hoop sneeuw rond om de gletsjer tijdens de zomer zo goed mogelijk te kunnen houden en het seizoen straks eerder te beginnen.

Dat werk gaat dus gewoon door en door de hele coronacrisis zou je bijna vergeten wat voor een vreemde winter we al gehad hebben, met bijzonder weinig sneeuwval op z’n tijd en ook een hoop warme dagen. Dit heeft natuurlijk behoorlijk effect gehad op de situatie in de bergen en op de gletsjers is dat nu zeker te merken. Gletsjerspleten die er normaal niet zijn of in ieder geval bedekt zijn, kunnen nu ineens open komen te leggen.

Val in gletsjerspleet

En daar is het dus ook mis gegaan. Op de Ober Theodul gletsjer bij Zermatt is een Pistebully in een gletsjerspleet gevallen en de foto’s zien er behoorlijk ziek uit! Bijzonder genoeg kon de chauffeur zonder problemen uit de Bully klimmen en kan hij het in ieder geval navertellen.

ZermattFoto: Meteo Valle d’Aosta

De beelden laten ook nog maar een keer zien hoe bizar dergelijke gletsjerspleten in elkaar zitten en hoe een flinke sneeuwbrug alsnog kan breken. En daarom kunnen die gletsjers dus zo verdomd gevaarlijk zijn!

ZermattFoto: Meteo Valle d’Aosta

Verdere informatie over de operatie rondom deze Pistebully is helaas niet bekend gemaakt. Wel mag het duidelijk zijn dat het een aardige operatie gaat worden om dit kreng uit de gletsjerspleet te trekken, aangezien hij een behoorlijk stuk naar beneden geschoven is.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws