Nieuws - 10 mei 2019   10:52 PistenBully presenteert eerste volledige elektrische Bully

Door:

De hybride varianten waren er al even, maar nu gaan ze er vol voor. PistenBully heeft de eerste volledig elektrische Billy gepresenteerd! 

CO2 uitstoot is al jaren een hot item en in de skigebieden zijn de Bully’s iedere dag weer grootverbruikers van heel veel liters diesel. Een tijdje geleden heeft het bedrijf PistenBully daarom al hybride varianten geïntroduceerd, maar een 100% elektrische Bully was nog te ver gegrepen. Tot nu!

Op de Interalpin beurs in Innsbruck heeft het bedrijf de PistenBully 100 E geïntroduceerd, die volledig elektrisch aangedreven wordt en dus ook helemaal geen uitstoot heeft. De accu’s zijn goed voor 126 kW waarmee de Bully een effectieve werktijd van 2,5 tot 3 uur heeft. Geen gigantische cijfers, maar er moet ergens een begin gemaakt worden.

PistenBully streeft er naar om de capaciteit in toekomstige modellen verder op te schroeven, al blijft dat een flinke uitdaging. Accu’s gaan doorgaans niet heel erg lekker om met wisselende temperaturen en met name kou is lastig. En laat dat nu net de conditie zijn waar die krengen in moeten werken.

Deze PistenBully 100 E wordt nu dan vooral gepositioneerd als model voor de kortere runs en een eerste intro in volledig elektronisch opereren. De dieselvarianten volledig vervangen lijkt dus nog niet helemaal mogelijk te zijn, maar stil zitten doen ze in ieder geval niet.

De eerste tests in de sneeuw met deze elektrische PistenBully zijn in ieder geval succesvol verlopen en chauffeurs geven aan dat ze geen verschil in power ervaren en dat het allemaal heel vertrouwd aanvoelt.

Een prijskaartje is bij ons niet bekend, maar een gemiddelde Bully kost een paar ton. En dat zal met zo’n apparaat niet veel anders zijn!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Een extreem lome zondag hoort wel een beetje bij deze tijden. Toch? Die maken we even helemaal. compleet voor je met een dosis WTF!  Lees Meer…

Meer Nieuws