Nieuws - 10 april 2015   11:46 Pistenbully zakt door brug in Ischgl

Door:

Foutje, bedankt! In het Oostenrijkse Ischgl is weer een bijzonder ongeval geweest, deze keer met een pistenbully. Het apparaat reed over een brug toen het hele zaakje naar beneden kwam storten! 

Hoe ze dit voor elkaar hebben gekregen weten we niet, maar een pistenbully is dus letterlijk door een brug gezakt en kwam vervolgens bijna in de rivier terecht. De chauffeur zal zich in ieder geval rot geschrokken zijn maar er is niemand gewond geraakt!

Het ongeluk vond plaats op een kunstmatige pistebrug, die gebruikt wordt door skiërs en snowboarders om een skilift te bereiken. De pistenbullys komen hier normaal gesproken dagelijks overheen, maar om de een of andere wazige reden heeft de brug het dus begeven. De brug bestaat uit een paar stalen balken met dikke houten planken en normaal gesproken is dit meer dan stevig genoeg. De autoriteiten staan dan ook voor een raadsel.

Er gaan vast en zeker nog heel wat onderzoeken uitgevoerd worden omdat dergelijke bruggen in veel meer Alpengebieden zijn geplaatst! De constructie van deze bruggen is heel erg simpel en ze zouden het gewicht van een pistenbully makkelijk aan moeten kunnen, anders zouden ze namelijk een probleem hebben wanneer de sneeuw geprepareerd moet worden.

Dagelijks komen er honderden wintersporters over zo’n brug en we mogen dan ook wel van geluk spreken dat het mis is gegaan met deze pistenbully. Als deze brug het zou begeven terwijl er tientallen wintersporters op staan zouden de gevolgen natuurlijk veel groter zijn! De schade aan de pistenbully lijkt in ieder geval mee te vallen, maar de schade aan de brug is een stuk groter. De kans is groot dat deze pistebrug dit seizoen niet meer geopend gaat worden en dat er volgend jaar iets heel anders zal staan!

pistebully2

 

Bron:

Foto: zeitungsfoto.at

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws