Nieuws - 30 mei 2016   20:38 Plastic Fantastic 2016: Foto’s en Uitslag!

Door:

Waar het seizoen voor veel wintersporters nu toch wel echt, echt, echt ten einde is, daar pakte Plastic Fantastic de mogelijkheid met beide handen aan om nog een event te organiseren. Voordeel van ‘t organiseren van een event in deze tijd van het jaar is dat het merendeel van de atleten toch in Nederland is en er veelal lekker weer op het programma staat! Een mooi event zou het dus zeker gaan worden, maar hoe verliep het event en wie mochten er met de prijzen naar huis gaan? Wij waren aanwezig dus snel klikken voor de recap inclusief foto’s!

Tijdens het wintersportseizoen stonden we lekker in de knisperende sneeuw terwijl we in volle glorie ons warme pak aan hadden, maar dit keer hoefden we bar weinig mee te nemen. We zouden op zaterdag 26 mei namelijk even de sneeuw inruilen voor een borstelbaan en voordat we aankwamen werden er al een heleboel ervaringen gedeeld. Want waar de sneeuw ergens nog wel een grijs gebied heeft wanneer het niet helemaal soepel verloopt, daar is de borstelbaan meedogenloos te noemen!

We wisten van te voren dat het weer misschien wel misschien niet mee zou gaan werken en dus hadden we toch maar onze jassen meegenomen en dat bleek geen overbodige luxe. Want ook al zagen we her en der de korte broeken voorbij komen, de regendruppels lieten zonder meer weten dat ze aanwezig waren! Maar goed, dat deerde de atleten niet en zij gingen over de uniek gebouwde course heen alsof die er al langer stond.

Plastic Fantastic

Zoals je ziet was er voor ieder wat wils en kon de creativiteit de vrije loop krijgen! In totaal zou er gestreden worden in verschillende categorieën waarbij de senior’s ski en snowboard met de grootste prijzen naar huis konden gaan.

Ski

Men <16 jaar

We trappen af met de skiërs en wie een beetje de Dutch Cup verslagen heeft meegepakt zal een hoop bekende namen gaan tegenkomen. Dit was niet alleen bij de senioren, maar ook bij de Ski Men tot zestien jaar, beter bekend als de junioren, konden we een hoop bekende gezichten over de rails zien knallen. Hier waren namelijk jongens als Jamie Koster, Arne Acke en Lucas Laudy aanwezig, maar ook Nino Kalmeijer en Pim ter Horst lieten van zich horen op de skipiste in Nieuwegein.

Plastic Fantastic

Het zou een mooie strijd gaan worden in deze categorie, maar de uiteindelijke winnaar van de dag zou toch luisteren naar de naam Nino Kalmeijer! Hij wist de jury het meest enthousiast te maken tijdens de railbattle in Nieuwegein en zijn K-Fed werkte daar zeker aan mee. Het podium zou gevuld worden met Pim ter Horst (3e) en Lucas Laudy (2e), waar het dicht bij elkaar zat. De jury zag dat Pim ter Horst veel verschillende tricks deed en alle obstakels had verreden, maar helaas voor Pim moest hij Lucas voor zich dulden die het qua techniek en style toch beter voor elkaar had.

Plastic Fantastic

Men >16 jaar

Bij de Ski Men >16 jaar, beter bekend als senioren, konden we namen als Joey Venhorst, Vincent Renooy, Elia Mitalas en Nick Dijkstra op de startlijst zien staan en ook hier lieten de deelnemers zien waarvoor ze kwamen: winnen! Beetje bij beetje maakte ze het elkaar steeds lastiger en zeker tussen Elia en Vincent was het een mooie strijd om naar te kijken.

Plastic Fantastic

Het zal dan ook waarschijnlijk niemand verbazen wanneer we zeggen dat we beide namen op het podium terug zagen komen aan het einde van de dag en dat kwam mede door de dubbel frontside switch up to blindside 270 out. Elia Mitalas wist deze namelijk succesvol te landen waar Vincent ‘m drie seconden later uit z’n mouw schudde! Een mooi moment was het zeker en dit heeft er mede voor gezorgd dat Elia Mitalas de overwinning mee naar huis mocht nemen. De jury prees zijn instelling dat hij bij elke run gewoon alles er uit haalde wat er in zat en dan ook nog zo’n trick landen… Veel beter ging het niet worden.

Vincent Renooy probeerde het nog wel door diezelfde trick met een 450 out te landen, maar hier kwam helaas geen succesvol einde achteraan waardoor hij de tweede plaats opeiste. Het podium zou volgemaakt worden door Nick Dijkstra die vanwege zijn diversiteit in tricks de derde plaats toegewezen kreeg.

Plastic Fantastic

Dames

Dan de dames waar Isabeau Ladage en Caroline Ooms samen om de overwinning mochten gaan strijden. Dat deden ze dan ook met alle plezier waarbij het laatstgenoemde was die er met de overwinning vandoor ging. Caroline had de meeste diversiteit in haar tricks wat de jury zeker kon waarderen en wat haar naderhand dan ook de overwinning had opgeleverd!

Plastic Fantastic

Snowboard

Men <16 jaar

Dan de snowboarders die ook in drie categorieën werden opgedeeld. Te starten bij de junior men waar het volgens de jury nog aardig dicht op elkaar zat, maar uiteindelijk bleek het de dag te gaan worden van Thom Vogel. Thom was overigens de enige die afstand kon nemen van zijn concurrentie want de nummer twee en drie zaten aardig dicht op elkaar!

Deelnemers zoals bijvoorbeeld Bart Poll en Justin Maas stuntte dan ook voor wat ze waard waren, maar moesten toezien hoe Thom Vogel de gevierde man was tijdens de Plastic Fantastic 2016 railbattle op Skipiste Nieuwegein. Wel konden Bart en Justin nog op een uitnodiging rekenen aangezien ze respectievelijk tweede en derde waren geworden!

Plastic Fantastic

Men >16 jaar

De categorie waar het een mooie battle zou gaan worden tussen Casper Holtzapfel en Twan van Mierlo! Beide waren namelijk heerlijk aan het railen en stunten tijdens Plastic Fantastic 2016 en het was dus aardig spannend wie er nou eigenlijk met die overwinning vandoor zou gaan. Beide deelnemers waren druk bezig om hun gewilde trick succesvol te landen, maar dat bleek een lastig verhaal te gaan worden.

Plastic Fantastic

Gelukkig voor het publiek lieten de deelnemers het zeker niet afweten en de uiteindelijke winnaar van deze Plastic Fantastic editie zou luisteren naar de naam Twan van Mierlo! Hij kon de jury het meest enthousiast krijgen vanwege zijn tricks die hij landde, maar ook zijn consistentie werd erg gewaardeerd. Daarnaast was zijn switch 180 to frontflip ook wel een erg gave! Casper probeerde het met zijn cleane tricks en zijn frontside 720 nog wel, maar helaas voor Casper was dit niet genoeg voor een overwinning. Wel mocht hij de tweede plaats komen opeisen! Het podium werd gecomplementeerd door Maarten Kamps.

Plastic Fantastic

Dames

In deze categorie geen senioren of junioren, maar iedereen bij elkaar. Dit maakte de grote winnares van de dag overigens niets uit want Melissa Peperkamp gaf iedereen het nakijken! Zeker haar 540 uit de waverail kon op veel waardering rekenen vanaf de jurytafel en uiteraard heeft deze trick een aardige vinger in de pap gehad wanneer het aankomt op de overwinning.

Plastic Fantastic

Verder zat het erg dicht op elkaar, maar pakten Demi van Griensven en Nienke Poll uiteindelijk de overige twee posities op het podium waarmee we aan het einde van de dag een 12 jarige, 14 jarige en 9 (!) jarige op de drie treden hadden staan om de prijzen in ontvangst te nemen!

Plastic Fantastic

Best Trick

De grote winnaar van de dag was uiteindelijk toch wel Elia Mitalas die er én met de overwinning vandoor ging én ook nog eens de award voor Best Trick toegewezen kreeg. Door zijn dubbel frontside switch up to blindside 270 out kan Elia de aankomende periode al zijn avonturen gaan vastleggen aangezien hij naderhand een verse GoPro rijker was.

Plastic Fantastic

Hetzelfde geldt voor Casper Holtzapfel en ook al viste hij net achter het net wanneer het neerkomt op de overwinning, een mooie GoPro vanwege zijn frontside 720 is ook zeker de moeite waard!

Plastic Fantastic

Sfeerimpressie

Zoals je ziet waren ook wij aanwezig tijdens deze mooie dag van Plastic Fantastic 2016 op Skipiste Nieuwegein en uiteraard hebben we weer foto’s geschoten. Die zijn hieronder te bekijken en voor een grotere hoeveelheid foto’s verwijzen we je graag door naar onze Facebookpagina. Klik daarvoor hierrrr. Gebruiken mag, tag ons wel even! That’s all we ask. Thanks! Mocht er overigens iets in deze tekst niet kloppen qua tricks, dan horen we het graag zodat we het artikel aan kunnen passen! Je kan ons altijd berichten via onze Facebookpagina en uiteraard kan je ook een mailtje sturen naar info@snowchamps.nl, dan zorgen wij ervoor dat het zo snel mogelijk gefixt wordt.

Plastic Fantastic Plastic Fantastic Plastic Fantastic Plastic Fantastic Plastic Fantastic Plastic Fantastic Plastic Fantastic Plastic Fantastic Plastic Fantastic Plastic Fantastic Plastic Fantastic Plastic Fantastic Plastic Fantastic Plastic FantasticPlastic FantasticPlastic FantasticPlastic FantasticPlastic FantasticPlastic FantasticPlastic FantasticPlastic FantasticPlastic Fantastic

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws