Nieuws - 2 oktober 2015   12:46 Poederbaas brengt Freeride film ‘Down the Powderline’ uit!

Door:

Poederbaas weet niet alleen hoe ze mutsen moeten maken, ze kunnen ook heel goed overweg met een camera! Het afgelopen seizoen is het Poederbaas Freeride Team in de Alpen geweest en hebben ze beelden geschoten voor een Nederlandse freeride film genaamd ‘Down the Powderline’. Op 30 oktober gaat de film in premiere! 

Yes, we zijn weer een stukje Nederlandse geschiedenis rijker! Down the Powderline is namelijk de eerste échte Freeride film van Nederlandse bodem. Freeriders uit ons eigen land, Paul de Groot, Boaz Bego, Sanne de Jong, Koen Bakkers, aangevuld de Belgische Rembert Notten en de Franse snowboarder Seb Jam, zijn voor het eerst op het witte doek te zien.

Down the Powderline is in totaal 45 minuten lang en deze film gaat een kijkje nemen achter de schermen bij deze freeriders. Ze doen allemaal al aardig wat jaren mee met Freeride World Qualifiers en dit soort wedstrijden zijn behoorlijk intensief, maar in Nederland niet heel erg bekend buiten een selecte groep. Met deze film krijg je dan ook een goed beeld hoe het extreme freeriden eruit ziet!

Hier in Nederland kan het hele freeriden overigens wel een boost gebruiken, omdat de sport nogal negatief in het nieuws is geweest. Het lawineongeluk van Prins Friso speelde hierin absoluut een grote rol, daardoor blijft de media vaak alleen maar stilstaan bij de risico’s en wordt je al voor gek uitgemaakt wanneer je vertelt dat je wel eens buiten de pistes komt. En dat terwijl de sport zoveel meer te bieden heeft! In Down the Powderline krijgen we dan ook antwoord op de vraag wat freeriden zo bijzonder maakt en waarom het zoveel meer is dan alleen maar een sport.

Voor deze film zijn de freeriders dus op pad gegaan met een filmcrew en hebben ze beelden geschoten in het Franse La Plagne en Val Thorens, zijn ze in Zwitserland naar Champoussin, Bruson en de Grote Sint-Bernhardpas geweest en uiteraard is er ook gefilmd in het Oostenrijkse Goldeck waar het Poederbaas Freeride Festival gehouden werd.

De resultaten van deze reis mogen we op 30 oktober voor het eerst zien, dan gaat de film in premiere tijdens de zevende editie van het Freeride Film Festival in Amsterdam!

Down the Powderline

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws