Nieuws - 5 juni 2019   12:33 Portes du Soleil opent nieuwe ‘grensovergang’ tussen Frankrijk en Zwitserland

Door:

Van het ene naar het andere land skiën of boarden. Op sommige plekken kan het al, maar er komt nog een locatie bij. Portes du Soleil komt met een nieuwe doorgang tussen Zwitserland en Frankrijk! 

Portes du Soleil heeft al meerdere overgangen tussen de twee landsgrenzen, maar ook daar hebben ze natuurlijk een aardige expansiedrift. Een nieuw project, dat bedoeld is om de capaciteit verder te verhogen, gaat zich inzetten op dit grensgebied.

Een tweetal gloednieuwe liften gaan er namelijk geplaatst worden. De oude Léchère stoeltjeslift in Avoriaz gaat vervangen worden en daarnaast komt er ook nog een tweede, nieuwe lift bij. De vervanger van de Léchère lift gaat vervangen worden door een zes-zits exemplaar en gaat 600 meter verder naar boven dan de oude variant.

Op die hoogte gaat vervolgens de tweede nieuwe lift geplaatst worden, eveneens een snelle met zes zitjes per keer die door het leven zal gaan als de Cases lift. Deze lift zal doorgaan tot de Zwitserse grens, waar verder geskied kan worden naar Les Crosets en waarmee je dus van het ene naar het andere land vertrekt.

De twee liften hebben een capaciteit van 2.700 bezoekers per uur en moet een flinke verbetering zijn voor de wintersporters die van Frankrijk richting Zwitserland willen gaan, maar daarvoor eigenlijk alleen de verouderde Mossettes stoeltjeslift konden gebruiken, die bekend stond als bijzonder onbetrouwbaar. Het project heeft een prijskaartje van €15 miljoen en zorgt er dus voor dat deze verbinding eindelijk correct zal kunnen verlopen.

Aankomende winter moet het hele zaakje gereed zijn en worden ‘windproof’ aangelegd zodat wintersporters in alle condities richting Zwitserland kunnen!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Heb je de countdown aanstaan totdat de terrassen weer open mogen? Dat snappen we heel goed. Om dit lange weekend door te komen hebben we in ieder geval weer een dosis WTF voor je klaar gezet! Lees Meer…

Meer Nieuws