Nieuws - 11 maart 2018   19:37 Preview: wie gaat het eerste seizoen van The Masters winnen?

Door:

Met de tweede helft van het wedstrijdseizoen die steeds dichterbij komt is het eens hoog tijd om het geheugen weer eens op te frissen en van gedachte te wisselen, want wie gaat er de eerste editie van The Masters winnen?

Wedstrijden organiseren doet hij al jaar en dag, maar dit is het eerste seizoen dat Sean Taylor Events er ook nog eens een complete wedstrijdenreeks aan vast heeft geplakt. Zo kan je meedoen met de wedstrijden die hij organiseert en hier wordt een aparte ranking gemaakt die los staat van de Dutch Cup. Die heeft uiteraard weer de nodige prijzen om te winnen wanneer je aan het einde van de rit bovenaan staat, dus waarom niet even kijken naar de huidige stand van zaken? Plus, alsof je wist wie er bovenaan stond in het klassement na drie maanden zonder wedstrijden.

Mooie kans dus om je geheugen even op te frissen! Hieronder kan je de hele ranking bekijken met alle leiders in het klassement, beginnend bij de snowboarders gevolgd door de skiërs.

Youth Men Snowboard: Jesse Willemsen
Rookie Men Snowboard: Lucas Uitendaal
Senior Men Snowboard: Mees Oostdijk

Youth Women Snowboard: Sam van Lieshout
Rookie Women Snowboard: Melissa Peperkamp
Senior Women Snowboard: Michelle Arens

Youth Men Ski: Jamie Koster
Senior Men Ski: Lucas Laudy

Ski

Youth Men

Drie uit drie, dat is de score voor Jamie Koster in de Youth Men Ski categorie wat betreft overwinningen dit seizoen en gezien de stand van zaken moeten de overige atleten dus aardig aan de bak. Met dertig punten voorsprong op de nummer twee heeft Jamie Koster in de eerste helft van het seizoen dus goede zaken gedaan om uiteindelijk de overall winnaar te gaan worden. Maar, hoe gaat het ‘m de tweede helft van het seizoen af?

Hunter Gray en Quinn Lutters azen natuurlijk ook elke wedstrijd op die eerste plaats en dan hebben we nog het talent Djustin Folgers die voor spektakel kan zorgen!

  Naam Jaar Score
1 Ryanne van der Vegt 2002 133
2 Michelle Arens 2000 125
3 Sofie Brederveld 1996 90

Senior Men

Met een aardige hoeveelheid atleten in deze categorie zou je zeggen dat de concurrentie voor de eerste plaats in het kampioenschap moordend is, maar dat blijkt… Niet het geval. Het ski talent uit Maarn, wat laatst nog RTL Nieuws op bezoek had vanwege de Olympische Spelen, zit in deze periode gezellig in het Zwitserse Laax om z’n tricks te perfectioneren en dit alles zal in de aankomende wedstrijden terug gaan komen.

Daarnaast heeft Lucas Laudy maar liefst 62.50 punten voorsprong op de nummer twee, waar Maichel van Nauta Lemke weer op 22.50 punten staat op Timo Terpstra. De strijd zal dus vooral gaan wie er tweede en derde gaan worden, want Tijmen Schannach en Storm Weultjes (vierde en vijfde in het klassement) zijn binnen notime aangesloten bij de top drie!

  Naam Jaar Score
6 Veroniqi Hanssen 1992 60
7 Joelle de Vries 1992 56
8 Merel Groenendijk 2001 40

Snowboard

Youth Men

Bij de Youth Men Snowboard is het nog aardig spannend te noemen, want de eerste twee plekken staan op tien punten van elkaar! Nu was het de afgelopen wedstrijden al aardig stuivertje wisselen, maar aan het einde van de eerste helft was het Jesse Willemsen die de overall ranking aanvoerde.

Het kan alleen niet anders of Wendel Willemse gaat komende 17 maart in Montana de pannen van het dak proberen te stunten waardoor hij het Jesse extra lastig maakt. En dan is het natuurlijk de vraag hoe Jesse hier op gaat reageren en of hij de druk aan kan! Spannend is het dus sowieso bovenin de top van de Youth Men Snowboard categorie, waar Pim Wiesen met 60 punten op een veilige derde plaats staat.

  Naam Jaar Score
1 Wendel Willemse 2006 230
2 Jesse Willemsen 2006 210
3 Thomas Hesselink 2006 100

Youth Women

De Youth Women Snowboard categorie wordt eigenlijk een beetje zoals bij de Senior Heren Ski gedomineerd door één iemand. Zij heet Sam van Lieshout en het snowboard talent is bezig aan een ijzersterk wedstrijdseizoen, waarbij we eigenlijk stiekem wel een beetje de verwachting hebben dat ze dit door gaat zetten!

Dat zal Sam van Lieshout zelf uiteraard ook wel hopen, ook al zijn het de concurrenten Shania Colsters en Demi van Griensven die zichzelf na drie wedstrijden op de tweede en derde plaats gepositioneerd hebben. Met respectievelijk 90 en 60 punten wordt het alleen wel een aardige klus om Sam in te halen, maar we hebben genoeg momenten gezien dat het alsnog is gelukt.

  Naam Jaar Score
19 Jason Olveren 36
20 Kevin Sprenkels 32
21 Tim Hauwert 1995 30

Rookie Men

In de categorie Rookie Men hebben we een top drie die eigenlijk een beetje afstand aan het nemen is van de rest van het veld. De nummers één, twee en drie genaamd Lucas Uitendaal, Sam Vermaat en Kai Groeneveld zitten namelijk op een totaal van 30 punten van elkaar, waar de nummer vier (Thom Vogel) weer op dik 35+ punten staat van de nummer drie.

Een podium wordt dan nu ook aardig al ingekleed, waar we natuurlijk nog niet weten hoe de overige wedstrijden gaan verlopen. Sam Vermaat was vorig jaar ongeslagen, dus daar mogen we zeker nog wel wat van verwachten. Indien hij langskomt in Montana natuurlijk, om mee te beginnen. Het is in ieder geval zaak voor Lucas Uitendaal om consistent te blijven en lekker z’n runs te landen, anders zijn Kai en Sam met alle plezier degene om ‘m van de troon te stoten.

  Naam Jaar Score
6 Roef van Zijl 2006 25
Categorie: Rookie Men – 2003 t/m 2005 0
1 Kai Groeneveld 2004 350

Rookie Women

Er zijn uiteraard meer gegadigden voor de winst bij het algemeen klassement, maar Melissa Peperkamp heeft na drie wedstrijden de beste papieren voor deze prijs, die voor het eerst ooit uitgereikt gaat worden. Des te meer reden dus voor Peperkamp om de komende drie wedstrijden langs te komen en haar eerste plaats veilig te stellen, ook al is dat langskomen ook nog wel gewoon een must.

Romy van Vreden en Maud van der Weijde staan namelijk op niet al te grote afstand waardoor de wedstrijd om het kampioenschap nog zeker niet verreden is. Romy volgt namelijk op 35 punten, waar Maud minimaal 65 punten goed moet maken om nog kans te maken op de eerste plaats.

  Naam Jaar Score
24 Stephan janssen 1987 26
25 Fabio Ettekoven 1996 19.5
26 Ron Wennekers 1981 18.2

Senior Men

Spannend is het zeker te noemen in de oudste categorie van de snowboarders. Want Mees Oostdijk mag dan wel op de eerste plaats staan in het algemeen klassement, Steve Krijbolder en Jeremy Gerritsen staan op niet al te veel afstand van de Rotterdammer. Plus, we hebben van verschillende bronnen gehoord dat de door Bataleon gesponsorde Oostijk er niet bij zal zijn wanneer de tweede helft van het seizoen afgetrapt gaat worden in Montana snowcenter op 17 maart! Zal dit ‘m de kop kosten voor het algemeen klassement en zo ja, dan is de vraag wie ‘m voorbij gaat.

Verder is het altijd even met grote puppy ogen richting de ingang kijken of hij langs gaat komen, maar gezien zijn aanwezigheid in de vorige wedstrijden gaan we er vanuit dat we Xander Arens ook in Montana mogen verwelkomen. Gaat hij in de laatste wedstrijden een gooi doen naar een top vijf plaats of sterker nog, we durven het bijna niet te zeggen… Het podium?

  Naam Jaar Score
15 Morris van Riel 2005 32
16 Jesper Kieven 2003 31.2
Categorie: Senior Men – 2002 & ouder 0

Senior Women

Zoals je hierboven hebt gemerkt komt het wel vaker voor dat er een atleet in de eerste helft van het seizoen dermate goede zaken heeft gedaan dat hij of zij met kop en schouders bovenaan staat. Nou, dat is ook bij de Senior Women Snowboard het geval want Michelle Arens voert hier de ranglijsten aan met 125 punten, waar de nummer twee, Demy Janssen, met 80 punten op de hielen wordt gezeten door Rachida Aoulad die 75 punten bij elkaar gestunt heeft.

Ook voor Michelle Arens geldt dat ze niet achterover mag gaan leunen en al denken dat ze er is, maar een mooie marge heeft ze toch wel voor zichzelf ingebouwd.

  Naam Jaar Score
Categorie: Rookie Women – 2003 t/m 2005 0
1 Romy van Vreden 2005 230
2 Melissa Peperkamp 2004 165

En bij deze hebben we alle categorieën gehad en kijken we uit naar volgende week zaterdag waar Snowcenter Montana de locatie is waar je moet zijn voor de vierde wedstrijd van The Masters, die ook onder de noemer van de Dutch Cup verreden gaat worden.

Heb je je nog niet ingeschreven? Doe dat dan snel via deze blauwe tekst. Hier vind je meteen ook de tijdsplanning! We hebben overigens wat problemen met de bevestigingsmail, maar zullen z.s.m. met mails komen waarbij je kunt betalen en dergelijke. Zo, nu is iedereen weer op de hoogte en hopen we je volgende week zaterdag te zien!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws