Nieuws - 5 juli 2018   19:35 Problemen op komst voor Winterspelen 2026?

Door:

Gedonder bij de Olympische Spelen.. Nadat Sion zich al terug trok zijn er nu nog eens twee landen die op de wip zitten. Hoe zit het met de steun? 

Een tijdje geleden heeft de bevolking in Zwitserland gesproken: geen Olympische Spelen in 2026! Sion pakte al groots uit met marketingcampagnes, maar door een referendum viel de financiële steun vanuit de regering weg. Oftewel, een kansloos verhaal en Sion kan zich alleen nog maar terugtrekken uit het bidproces voor de Winterspelen.

Nu is bekend geworden dat de volgende kanshebber ook een referendum uit moet schrijven om de steun voor de Olympische Winterspelen van 2026 veilig te stellen en dat referendum kan nog wel eens een taaie gaan worden. Het Oostenrijkse Graz in de regio Stiermarken staat nu nog op de voorlopige bid-lijst, maar of dit na het referendum nog het geval is…

Eerder mochten de inwoners van het Oostenrijkse Tirol al naar de stembus om zich uit te spreken over mogelijke steun aan de Spelen in Innsbruck, maar daar was het resultaat niet best voor de Spelen. De locals waren er namelijk aardig op tegen en het is maar de vraag of dat in Stiermarken anders is. De Olympische Spelen hebben namelijk door de edities in Rusland (Sochi 2014), Brazilië (Rio 2016) en Zuid-Korea (Pyeongchang 2018) de reputatie gekregen van totale zinloze geldverslinders. Zeker in Sochi rezen de kosten de pan uit, terwijl de voorzieningen nu vrijwel ongebruikt blijven. Dat laatste zal in Europa waarschijnlijk wel mee gaan vallen, maar die reputatie zal sowieso meegaan in het referendum.

In Canada lijkt Alberta ook tegen problemen aan te lopen. Uit enquêtes blijkt dat de steun onder de bevolking voor een bid in 2026 flink aan het afnemen is, waardoor ook daar de kans steeds verder afneemt.

Toch is er gelukkig ook nog (soort van) goed nieuws! In Italië was eerst sprake van een gecombineerd bid verdeeld over 3 locaties, maar die locaties gaan nu een individueel bid doen. Milaan, Turijn en Cortina d’Ampezzo gaan allen een bid doen voor de Spelen in 2026, waardoor de kans op een Europese editie ineens weer een stuk groter is!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

12 juli 2020

Zondag WTF #387

Weer een zondag overleefd? Good! De chillmode heb je wel verdiend, toch? Wat dacht je van waterskiën tussen de sneeuw met een sneeuwscooter op je pickuptruck? ‘MURICAA!  Lees Meer…

Het is juli en de mussen vallen van het dak, maar de mogelijkheid om te solliciteren bij de hoogste open air bar van Europa is zojuist weer gestart. Dus, wie heeft er enorm veel zin om een uniek seizoen te draaien in de sneeuw en aan de slag te gaan bij de 360 Bar in Val Thorens? Lees Meer…

Meer Nieuws