Nieuws - 25 november 2021   19:33 QR code verplicht in Franse skigebieden vanaf 4 december

Door:

Waar het eerder nog wel meeviel in Frankrijk, gaat het nu toch weer rap achteruit. De drempelwaarde voor de coronapas is bereikt, vanaf 4 december is de QR code verplicht!

In veel andere landen is de QR code al verplicht wanneer je een skilift in gaat en Frankrijk deed daar tot nu toe nog niet aan mee, tenzij de positieve gevallen hoger uit zouden vallen dan 200 per 100.000 inwoners. Guess what, het is zo ver! Die drempel is inmiddels bereikt en dat betekent dat ze strenger gaan worden.

Vanaf 4 december is het dan ook officieel, de coronapas is nodig voordat je een skilift in mag. Testbewijzen zijn daarin ook geldig, al zijn die maar 24 uur bruikbaar voordat je weer een nieuwe nodig hebt. En daar schuilt dan ook weer een probleem in voor medewerkers. Lang niet alle seizoenwerkers zijn gevaccineerd en dus zouden die iedere 24 uur moeten testen voordat ze überhaupt aan het werk mogen. Daarnaast roept men nu al dat dit betekent dat er minder toeristen gaan komen en de seizoenwerkers daarom hun baan zouden kunnen verliezen, zonder daar iets voor terug te zien omdat ze tijdelijke contracten hebben. En ja, dan moet je net Frankrijk hebben…

Anyway, vanaf 4 december zal je dus een QR code moeten laten zien, op basis van de 3G regel!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws