Nieuws - 18 september 2017   18:37 Recap Dutch Cup 1/10: Big Air in Skidôme Rucphen

Door:

We waren het eerlijk gezegd niet meer gewend om op zondag de wekker te moeten zetten, maar we deden het wel met alle liefde. Sterker nog; we waren voor de wekker wakker! De eerste Dutch Cup wedstrijd van het seizoen zou namelijk verreden gaan worden in Skidôme Rucphen en dit was het moment voor de atleten om te laten zien wie er stappen had gemaakt in de zomer! Benieuwd naar de foto’s en uitslagen? 

Na een lange periode van regen, wisselvallig weer en weinig wintersport nieuws was het afgelopen zondag tijd om weer eens de wintersport spullen uit de kast halen. Met de eerste Dutch Cup wedstrijd van het nieuwe seizoen keken we er al even naar uit en zoals je las was het de big air wedstrijd in Skidôme Rucphen die het spits mocht afbijten.

Daar aangekomen was de locatie switch van het Nederlands Kampioenschap het gesprek van de dag, lees daar hierrrr meer over, maar er waren zondag 17 september uiteraard nog meer hoogtepunten te beleven. De vraag was namelijk wie er in Rucphen gekroond zou gaan worden! Dus laten we maar meteen snel beginnen met…

Ski

Youth men

Startende met de youth men ski zagen we een aantal bekende namen voorbij komen, maar ook was er dit keer een nieuwe naam op de startlijst te vinden! Zijn naam is Djustin Folgers en hij zou meteen een mooie aanwinst zijn want de enorm jonge skiër pakte 38 punten en wist daarmee Tim Meijers achter zich te houden, die 35 punten voor zijn straight air kreeg.

Winnaar van de dag zou naar een atleet gaan die we het vorige seizoen ook al vaker op het podium voorbij zagen komen. Jamie koster stuurde zijn ski’s zonder problemen over de big air schans van skidome Rucphen waarmee hij afstand nam van de concurrentie. 70.50 punten voor zijn 360 maakte dat hij zich geen enkel moment zorgen hoefde te maken.

Dutch Cup

Positie Naam Jaar Score
1 Jamie Koster 2006 70.50
2 Djustin Folgers 2009 38.00
3 Tim Meijers 2002 33.50

Senior men

De aftrap van het 2017/2018 Dutch Cup seizoen zou door een aantal atleten uit deze categorie niet bijgewoond worden, maar dat zou één atleet er niet van weerhouden om toch langs te komen. Nu had Timo Terpstra ook kunnen denken dat hij rustig aan kon doen omdat hij de enige was, maar dat bleek niet in het aard van het beestje te zitten. De Cork 720 in z’n tweede run was dan ook zeker de moeite waard en de jury beloonde dat met 77.50 punten!

Dutch Cup

Positie Naam Jaar Score
1 Timo Terpstra 1999 77.50

Snowboard

Youth Men

Dan door naar de snowboarders, waar, zoals je ondertussen wel weet, ook met een ander format gewerkt wordt. De bekende Youth Men Snowboard is er overigens nog steeds gewoon en hierin mochten Jesse Willemsen, Pim Wiesen en Wendel Willemse onderling gaan uitvechten wie er met opgeheven hoofd uit Skidôme Rucphen zou mogen vertrekken.

Én meteen de meeste punten voor het kampioenschap in z’n zak zou mogen steken natuurlijk. Uiteindelijk bleek het Wendel Willemse te zijn die in de eerste run op de hoogste trede van het podium stond, maar in de tweede run werd hij voorbijgestreefd door Jesse Willemsen. Willemsen pakte namelijk 50 punten voor zijn straight air shifty en daarmee kwam hij meteen als winnaar uit de bus . Wendel probeerde het nog wel in de tweede run, maar de 42.50 punten voor zijn Straight Air in de eerste run was afgelopen zondag bij de Big Air het hoogst haalbare. Pim Wiesen zou de derde plaats voor z’n rekening nemen met 35 punten voor zijn Straight Air.

Dutch Cup

Positie Naam Jaar Score
1 Jesse Willemsen 2006 50.00
2 Wendel Willemse 2006 42.50
3 Pim Wiessen 2009 35.00

Rookie Men

De categorie met de meeste concurrentie voor de eerste plaats zou naderhand gezien al snel een podium krijgen. Dit kwam niet omdat er zo weinig atleten meededen, maar wel omdat de top drie al in hun eerste run zouden pieken! Luc Meijers stuntte namelijk met zijn Cab 180, en daarmee 48 punten van de jury, naar de derde plek in de ranking, waar hij de strijd om de overwinning tussen Sam Smits en Elco van Kapel zag gaan.

De uiteindelijk winnaar zou Elco van Kapel zijn en dit ging gepaard met 77.50 punten, waardoor hij met kop en schouders boven de rest van het veld zou uitkomen. Deze 77.50 punten kreeg hij niet zomaar want dit ging gepaard met een Backside 360, waar de nummer twee van de dag, Sam Smits, met 57.50 punten voor zijn 360 op de uitslagenlijst te vinden was.

Dutch Cup

Positie Naam Jaar Score
1 Elco van Kapel 2005 77.50
2 Sam Smits 2005 57.50
3 Luc Meijers 2004 48.00
4 Jarno Duijzings 2005 43.50
5 Lars Laeven 2003 23.50

Senior Men

Waar we bij de Rookie Men Snowboard al na één run zouden weten wie zich winnaar van de eerste Dutch Cup wedstrijd mocht noemen, daar was het bij de Senioren nog wel even stuivertje wisselen! Bart Poll, Stan Pauli, Gianluca Rea en Stan de Rooij waren degene die stuk voor stuk naar voren geroepen wilden worden wanneer het ging om de eerste plaats, maar uiteraard is die plek enkel weggelegd voor één atleet.

En die atleet luisterde afgelopen zondag 17 september naar de naam Stan de Rooij! In de eerste run moest hij Stan Pauli nog voor zich dulden, die voor zijn backside 360 mute 71 punten kreeg, maar in de tweede run herpakte de Rooij zich. 74.50 punten door een Backside 720 Mute zouden ‘m richting het podium laten komen als winnaar!Dutch Cup

Positie Naam Jaar Score
1 Stan de Rooij 1996 74.50
2 Stan Pauli 2002 71.00
3 Bart Poll 2002 65.50
4 Gianluca Rea 2002 31.00

Youth Women

Dan door naar de vrouwen, die uiteraard ook aanwezig waren in Skidôme Rucphen, en we trappen hierbij af met de Youth Women. Demi van Griensven, Sam van Lieshout, Ziggy Thomassen en Shania Colsters waren de aangewezen atleten in deze categorie die een gooi mochten gaan doen naar de overwinning, met als winnaar…

Sam van Lieshout! De straight air nose grab uit haar eerste run zou Sam 51 punten opleveren, waarmee ze de concurrentie op gepaste afstand hield. Voor de overige plekken op het podium zou de strijd gaan tussen Demi en Ziggy, waar laatstgenoemde op precies 1 punt de tweede plaats zou opeisen. 39 punten door een Indy maakte dat Demi van Griensven en haar Straight Air Nose Grab naar de derde plaats werd gezet.

Dutch Cup

Positie Naam Jaar Score
1 Sam van Lieshout 2006 51.00
2 Ziggy Thomassen 2007 39.00
3 Demi van Griensven 2009 38.00
4 Shania Colsters 2010 22.00

Rookie Women

Het niveau van de Rookie Women categorie lag vorig jaar hoog en dat zou zo te merken ook dit seizoen gewoon doodleuk voortgezet worden. Ergens niet heel erg gek wanneer je namelijk weet dat er talent genoeg in deze groep zit, maar toch kan het tijdens de wedstrijden altijd opeens heel anders gaan lopen.

Dat bleek niet het geval en dat was terug te zien in de scores! Romy van Vreden ging bijvoorbeeld over de grote schans voor een Frontside 180, wat haar 74.50 punten opleverde, maar ook Evy Poppe en Melissa Peperkamp lieten van zich horen! De dames Evy en Melissa waren in Skidôme Rucphen aan elkaar gewaagd en het was dan ook erg spannend wie het seizoen mocht beginnen met een overwinning.

De jury besloot zich er nog eens over te buigen en besloot dat de Frontside 540 van Evy de best uitgevoerde trick was in deze categorie, waarvoor ze 86 punten kreeg. Melissa Peperkamp’s Frontside 360 tail bleek wel genoeg te zijn voor de tweede plaats want door die trick zou ze 83.50 punten toegewezen krijgen.

Dutch Cup

Positie Naam Jaar Score
1 Evy Poppe 2004 86.00
2 Melissa Peperkamp 2004 83.50
3 Romy van Vreden 2005 74.50
4 Benthe Duijzings 2003 43.50

Senior Women

Bij de Senior Women waren het Joëlle de Vries en Demy Janssen die zouden gaan uitmaken wie er met een gouden medaille huiswaarts mochten gaan keren en om alvast maar met de deur in huis te vallen: de eerste Dutch Cup zou de wedstrijd van Demy Janssen gaan worden!

Beide dames wisten hun eigen scores te verbeteren ten opzichte van hun eerste tricks, maar wat betreft de podiumplekken zou het niets meer veranderen. Demy Janssen zag haar Frontside 180 in 67 punten uitmonden, waar Joëlle de Vries 48 punten bij elkaar harkte door een Frontside 180.

Dutch Cup

Positie Naam Jaar Score
1 Demy Janssen 2002 67.00
2 Joelle de Vries 1992 48.00

Sfeerimpressie

Yes! We zijn weer gestart met het nieuwe seizoen! Dit betekent niet alleen dat er weer wedstrijden aan zitten te komen, maar we zien het stiekem altijd ook maar als bevestiging voor het feit dat de winter eraan zit te komen. Daarnaast was het ook goed om iedereen weer even een keer te zien en spreken, of voorbij te zien stunten natuurlijk!

Skidôme Rucphen had het genoegen om het seizoen af te trappen en nu is het alweer tijd om verder te kijken richting de volgende wedstrijd. Sean Taylor Events zal dan de Slopestyle Masters in SnowPlanet Spaarnwoude hosten, wat tegelijkertijd ook meteen de eerste wedstrijd is voor zijn eigen serie ‘The Masters‘. Wat betreft het inschrijven hoeft dat dus niet twee keer. Je kunt op de NSkiV pagina inschrijven, maar ook via de officiële pagina van Sean Taylor Events. Je kunt de wedstrijd zien als eentje in de Dutch Cup reeks, maar tegelijkertijd ook eentje voor The Masters. Twee keer punten pakken in één wedstrijd dus! Meer informatie over volgende week vind je hierrrrr, zien we je daar?

Uiteraard waren wij aanwezig om alles op de gevoelige plaat vast te leggen, die je hieronder kunt vinden, en de rest van de foto’s zijn op onze Facebook pagina te vinden. Of daar komen ze z.s.m. op te staan.

Het gebruiken van deze foto’s is geen probleem, het enige wat we dan van je vragen is je dat je Snowchamps tagged op je social media kanalen. Mocht er overigens iets in deze tekst niet kloppen qua tricks of uitslag, dan horen we het graag zodat we het artikel aan kunnen passen! Je kan ons altijd berichten via onze Facebook pagina en uiteraard kan je ook een mailtje sturen naar info@snowchamps.nl, dan zorgen wij ervoor dat het zo snel mogelijk gefixt wordt. Thanks!

Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws