Nieuws - 3 oktober 2016   16:38 Recap Dutch Cup 2/12: Big Air Masters 2016 in De Uithof

Door:

Van de ene nieuwe locatie gingen we nu op zondag 2 oktober 2016 naar een andere, nieuwe locatie. De tweede stop van de Dutch Cup werd wederom door Sean Taylor Events georganiseerd en in samenwerking met dit keer De Uithof konden we ons op gaan maken voor de Big Air Masters! Wie ging er met de prijzen naar huis en deed er meteen goede zaken voor het algemeen klassement? Enne, hoe zijn de foto’s geworden?! Check het na de klik! Update: Ook de aftermovie van Made Media is gearriveerd dus wederom: snel even klikken en kijken!

Eerst de vorige Dutch Cup wedstrijd bekijken én lezen voordat je aan dit verslag begint? Dat kan! Gewoon even op deze blauwe tekst klikken.

We mochten weer! Afgelopen zondag 2 oktober 2016 was het tijd om de minimale temperaturen op te zoeken en wel op een locatie waar we in wedstrijdverband nog niet naar toe waren geweest. De Uithof in Den Haag zou namelijk het strijdtoneel zijn waar de atleten zich van hun beste kant moesten gaan laten zien en dat was afgelopen zondag 2 oktober goed te merken. Organisator Sean Taylor had het wat dat betreft zonder twijfel bij het rechte eind door laatst nog te zeggen dat je zo nog eens ergens komt. Want dat, is zeker het geval!

Zoals je ziet werd de schans al aan de tand gevoeld en met wederom weer dik over de veertig deelnemers én een schans die er prima bij lag kon Big Air Masters in De Uithof van start gaan. Wij trappen hier af met de skiërs die opgedeeld waren in twee categorieën: Youth Men en Senior Men.

Ski

Youth Men

Het is van te voren natuurlijk altijd nog maar de vraag wie er naderhand richting het podium mag gaan komen, ook al zouden er in deze categorie weinig veranderingen aangebracht worden. Sterker nog, het podium van deze Dutch Cup wedstrijd zou een kopie gaan worden van de vorige editie! Jamie Koster liet namelijk zien waarvoor hij naar De Uithof in Den Haag was gekomen en die instelling bezorgde ‘m na de eerste run al meteen een eerste plek.

Dutch Cup

Zijn 720 resulteerde namelijk in 60 punten wat genoeg bleek te zijn om de concurrentie achter zich te houden. Troy Graham kwam als enige het dichtste bij Jamie met eveneens een 720, maar die werd minder goed geland waardoor hij 50 punten toegewezen kreeg. Dit was uiteindelijk alsnog wel genoeg voor de tweede plek, omdat Jelte Spuijbroek zijn 360 uit zag monden in 40 punten en hij dus het podium zou gaan complementeren.

Dutch Cup

Senior Men

Dan door naar de Senior Men Ski waar we Elia Mitalas, de winnaar van de vorige editie, helaas op de lijst moesten missen. Dit was uiteraard jammer, maar het zorgde er voor dat de concurrentie vrij baan had om punten te pakken en dat lieten ze zich geen tweede keer zeggen.

Vooral local Maichel van Nauta Lemke bleek in vorm te zijn op de schans van De Uithof en zijn rodeo 720 in de eerste run werd beloond met 72.50 punten. Die ene lokale freestyle skiër merkte overigens meteen dat hij niet de enige local was die voor het podium wilde gaan want ook Lennart Muller zag zijn kans schoon en liet met een cork 540 67.50 punten noteren, waar ook de vanuit Utrecht afgereisde Nino Kalmeijer zich in de titelstrijd mengde!

Dutch CupAtleet: Nino Kalmeijer

In de eerste run zat de top 3 aardig dicht bij elkaar, maar dit zou uiteindelijk wel iets verder uit elkaar gaan liggen. Maichel van Nauta Lemke perfectioneerde namelijk nog maar eens zijn rodeo 720 en Nino Kalmeijer gooide er een switch misty uit waardoor beide heren respectievelijk de eerste en tweede plek opeiste. 87.50 en 80.00 punten konden zij tegemoet zien en dus was het afwachten wie het podium compleet zou gaan maken! Die plek bleek weggelegd te zijn voor Lucas Laudy want ook al ging het even fout in de eerste run, zijn tweede run, een switch 720, bezorgde ‘m 75 punten en dus een derde plaats. Lennart Muller probeerde het nog wel met een betere cork 540, maar dat mocht voor het podium niets meer uitmaken.

Dutch Cup

Snowboard

Youth Men

Bij de Youth Men Snowboard zou het, net zoals tijdens de Dutch Cup wedstrijd in Spaarnwoude bij Snowplanet, de dag van Sam Vermaat gaan worden. Tijdens de Big Air Masters in De Uithof moest hij het namelijk opnemen tegen Sam Smits en Dinand Last, maar die moesten helaas hun meerdere erkennen in de score die Vermaat bij elkaar wist te stunten.

Dutch CupAtleet: Sam Vermaat

De eerste run leverde Vermaat namelijk al 80 punten op, wat veruit de beste score was in deze categorie, ook al bleek in de tweede run dat er nog meer in het vat zat. Een Frontside 540 werd over de grote schans in De Uithof gegooid waarna er nog even 5 punten boven op die 80 gedaan werden! Dinand Last kon met een Frontside 180 en 72.50 punten het dichtste bij Sam Vermaat komen, waardoor Sam Smits op de derde plek belandde.

Dutch Cup

Rookie Men

Dit is normaal gesproken de drukste categorie en dat was ook bij de tweede Dutch Cup stop van het seizoen het geval, ook al zou het dit keer niet heel veel schelen met de senioren! Maar dat zijn zorgen voor later want nu focussen we ons op de Rookie Men Snowboard categorie, waar er nog maar eens een winnaar van de eerste wedstrijd op de hoogste trede stond.

Dutch CupAtleet: Keanu Heijster

Zijn naam is Stan Pauli die erg goed aan zijn seizoen is begonnen! Met 72.50 punten vanwege zijn Backside 720 trok hij aan het langste eind waardoor hij jongens als Niek Zandbergen, Thom Vogel, Lucas Uitendaal en Kai Groeneveld naar een lager gelegen plek dirigeerde. Lucas en Kai waren uiteindelijk de enige twee die een vuist konden maken tegen de Backside 720 van Stan, ook al zou dat net niet genoeg zijn voor de overwinning. De Frontside 360 Mute van Lucas (68.50 punten) en de Frontside 540 van Kai (64 punten) waren overigens wel goed genoeg voor een respectievelijke tweede en derde plaats!

Dutch Cup

Senior Men

De laatste categorie van de heren was ook in De Uithof tijdens de tweede Dutch Cup wedstrijd van het seizoen niet de minste! Namen als Fynn Koenen, Sem Wolfs, Casper Holtzapfel en Duarte Pereira hadden zich gemeld in Den Haag om er met de overwinning vandoor te gaan, maar helaas voor al die namen was er maar één eerste plaats op het podium en die ging naar…

Steve Krijbolder! De door onder andere Nitro Snowboards gesponsorde atleet zag zijn Backside 720 Mute uitmonden in een prachtige score van 91 punten waardoor hij na de eerste run eigenlijk al de winnaar van de dag was. Casper Holtzapfel had met zijn Frontside 720 Melon eveneens een score om trots op te zijn, 85 punten, waardoor Steve de eerste en Casper de tweede plek voor hun rekening namen.

Dutch CupAtleet: Steve Krijbolder

De rest van het veld stuntte voor wat ze waard waren, maar wisten niet de scores van Steve en Casper te evenaren waardoor het meer een strijd om de derde plek ging worden. Fynn Koenen meldde zich in de eerste run met alle vreugde op die derde plek door zijn Frontside 720 en zou diezelfde trick perfectioneren naar een score van 78.50. Was dit het podium of kon iemand nog uit het niets opduiken?

Dat laatste werd het geval aangezien Mees Oostdijk, eveneens MC van de wedstrijd, in de tweede run er een Frontside 720 Melon uitgooide die de jury erg kon waarderen. 81 punten werden Mees Oostdijk toegewezen waardoor hij Fynn Koenen net van het podium af stuntte en dus op de derde plaats eindigde!

Dutch Cup

Rookie Women

De vrouwen waren uiteraard ook aanwezig tijdens Big Air Masters van Sean Taylor Events en met zes atleten was het nog maar de vraag wie er richting het podium mocht gaan komen. Romy van Vreden had de vorige wedstrijd in Snowplanet naar zich toe weten te trekken, kon ze ook dit keer de concurrentie achter zich houden en voor de dubbel gaan?

Dutch CupAtleet: Evy Poppe

Het antwoord hierop is nee, maar een derde plaats vanwege haar Frontside 180 Indy is zeker iets om trots op te zijn. In Den Haag moest ze onder andere haar meerdere erkennen in de door Poederbaas gesponsorde Evy Poppe die de Big Air wedstrijd met ruime cijfers wist te winnen. Eerst leverde haar Frontside 360 Mute 84 punten op om naderhand 88.50 punten bij elkaar te harken vanwege een Backside 360 Mute! De overwinning was dus dik verdiend en het podium werd volledig gemaakt door Demy Janssen die op de tweede plaats belandde. Ook zij kon zich in de tweede run verbeteren door een Frontside 180 indy te landen waarna ze zo haar plaats op het podium veilig stelde.

Dutch Cup

Senior Women

Bij de Senior Women Snowboard zou de strijd gaan tussen Michelle Arens en Luna Luijckx waar laatstgenoemde de wedstrijd al in de eerste run wist te beslissen. De snowboardster die voornamelijk bij Wolfskamer traint kon haar Backside 360 niet succesvol landen, maar de Straight Air van de eerste run leverde haar genoeg punten op om toch als eerste op het podium te staan.

Dutch CupAtleet: Luna Luijckx

Michelle Arens ging er in beide runs volledig voor door een Frontside 360 te proberen, ook al zou het beide keren helaas niet lukken om ‘m te landen. Zij kwam daardoor niet langs Luna Luijckx en een tweede plaats was het uiteindelijke resultaat.

Dutch Cup

Sfeerimpressie

De Dutch Cup wedstrijd van Sean Taylor Events in De Uithof, Den Haag is geweest en het is nu een maand wachten voordat we aftrappen voor de derde wedstrijd. Het was een mooie dag en ook al was het soms wat druk op de baan vanwege de winteropening, het was leuk om eens in De Uithof te zijn. Uiteraard waren wij weer aanwezig om van deze wedstrijd foto’s te schieten en hieronder hebben we een kleine selectie staan.

De rest van de foto’s zijn zoals altijd op onze Facebook pagina te vinden. Het gebruiken van deze foto’s is geen probleem, het enige wat we dan van je vragen is je dat je Snowchamps tagt op je social media kanalen. Mocht er overigens iets in deze tekst niet kloppen qua tricks of uitslag, dan horen we het graag zodat we het artikel aan kunnen passen! Je kan ons altijd berichten via onze Facebook pagina en uiteraard kan je ook een mailtje sturen naar info@snowchamps.nl, dan zorgen wij ervoor dat het zo snel mogelijk gefixt wordt. Thanks!

DJ’s

Zoals je waarschijnlijk gemerkt hebt waren er ook DJ’s aanwezig om ons van de nodige tunes te voorzien en wat ons betreft doen ze dat zeker naar behoren! Ze heten Sensiriti Sound en ze zullen de aankomende wedstrijden, die georganiseerd worden door Sean Taylor Events, wederom achter de draaitafels staan. Ben je fan geworden? Luister naar meer muziek van hen via hun soundcloud pagina. Klik daarvoor hierrrrrrr.

Aftermovie Made Media

De vorige keer was er ook iemand aanwezig om bewegende beelden van de Dutch Cup wedstrijd te maken. En dat, is dit keer ook het geval geweest! Bekijk dus snel hieronder de stunts, crashes en gezelligheid die Made Media op de gevoelige plaat heeft vastgelegd en daardoor deze korte, gave edit heeft gemaakt. Check ze dus snel en laat weten hoe je ‘m vindt!

Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch CupDutch Cup Dutch CupDutch CupDutch CupDutch CupDutch CupDutch CupDutch CupDutch CupDutch CupDutch CupDutch CupDutch Cup

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws