Nieuws - 9 oktober 2017   17:51 Recap Dutch Cup 3/10: The Masters in SnowWorld Zoetermeer – Slopestyle

Door:

Voor de derde wedstrijd in de Dutch Cup reeks én de tweede wedstrijd in de reeks van The Masters zou er richting SnowWorld Zoetermeer afgereisd moeten worden en dit… Was niet voor niets! Sean Taylor Events haalde namelijk alles uit de kast, want een vol startveld dat kon knokken voor prijzengeld? Dat zien we niet zo vaak, maar wie is er met de prijzen naar huis gegaan? Check het in de recap inclusief foto’s!

Normaal gesproken zijn we zelf natuurlijk aanwezig bij zo’n wedstrijd, maar door een heel bijzondere trip naar Annecy voor Sosh Big Air konden we er deze keer helaas niet bij zijn. Maar goed, dat is uiteraard geen reden om er niets over te schrijven, want er bleek genoeg te beleven te zijn daar in SnowWorld Zoetermeer!

Voor organisator Sean Taylor was deze tweede in The Masters reeks een thuiswedstrijd en dat hebben de deelnemers geweten ook. Alles werd er aan gedaan om de wedstrijd zo dik mogelijk te maken en dat deed hij door onder andere prijzengeld beschikbaar te stellen voor de winnaars die in een finale bepaald zou worden. Het format zag er dan ook wat anders uit dan de meeste wedstrijden, met eerst een tweetal kwalificatie heats gevolg door de officiële finales met alleen de beste vier riders per categorie. De uitslag van de kwalificatie was meteen de uitslag voor de Dutch Cup, terwijl er in de finales dus nog geknokt kon worden voor de punten in The Masters reeks!

Ski

Youth Men

Bij de Ski Youth zagen we weer vertrouwde namen voorbij komen. Djustin Folgers, Jamie Koster, Quinn Lutters en Hunter Gray waren weer van de partij en ze kregen allemaal de kans om te strijden voor 25 euro prijzengeld in SnowWorld Zoetermeer. Tijdens de vorige wedstrijden heeft Jamie Koster al meerdere keren laten zien dat hij dik voor de overwinning kon gaan, maar zou dat tijdens Slopestyle Masters weer zo zijn?

Het antwoord daarop bleek volle bak ‘ja’ te zijn aangezien hij een score van 87.50 punten op de rails neer wist te zetten met onder andere een Pretzel Out. Op de kicker was hij eveneens goed bezig want zijn 540 bezorgde ‘m 85.00 punten, wat voor een gecombineerde score van 86.25 punten zorgde. Hiermee hield hij Hunter Gray op bijna 20 punten afstand, aangezien Hunter 67.50 scoorde door onder andere een 540 op de kicker en een 270 out op de rails. De laatste podiumplek was gereserveerd voor Djustin Folgers met zijn drietal skislides en 63.75 punten, gevolgd door Quinn Lutters op de vierde plaats.

Aan het einde van de dag mocht een trotse Jaimie Koster dus richting het podium om zijn wedstrijdcheque op te halen en staat hij nu sterk bovenaan in de klassementen voor de Dutch Cup & The Masters reeks!

Dutch Cup

  Naam Jaar
1 Jamie Koster 2006
2 Hunter Gray 2004
3 Djustin Folgers 2009
4 Quinn Lutters 2005

Senior Men

Het startveld van de skiënde senioren wordt alleen maar groter en groter, dat blijkt wel wanneer je naar de startlijst van deze wedstrijd kijkt! Maar liefst 10 deelnemers stonden klaar voor de start en dat betekende meteen dat er gewerkt moest worden om de uiteindelijke winnaar te worden. Ook deze keer waren er namelijk weer nieuwkomers, want nadat tijdens de vorige wedstrijd Tijmen Schennach zijn debuut maakte stond deze keer zijn broer Tjerk ook nog eens aan de start. De Haagse Lennart Muller was na een aardige tijd van afwezigheid ook weer van de partij, samen met onder andere Trevin Oosterom en Santiago Defalle.

Voor deze tien deelnemers was één ding in ieder geval al wel duidelijk, het zou absoluut geen simpele wedstrijd gaan worden. Het niveau lag hoog en met een prijzencheque van 100 euro in het vooruitzicht was er meer dan genoeg om voor te strijden. Maar goed, er is er in deze categorie eentje die al overwinning na overwinning aan elkaar wist te rijgen en tja, dan is het geen makkie om dat even om te draaien.

Dat bleek tijdens de kwalificaties nog maar eens het geval te zijn, want Lucas Laudy was wederom de sterkste! Het was overigens nog heel erg close aangezien Maichel van Nauta Lemke de beste skiër was op de kicker met 77.50 punten dankzij een 540, maar de railscore van Lucas Laudy (85.00 door een Switch Up en een 270 On) was voldoende om de eerste plek alvast te claimen met een gecombineerde score van 79.25. De strijd werd nog eens extra close doordat Lennart Muller de beste railscore van de dag neer wist te zetten met een 270 On én een K-Fed met 90.00 punten als resultaat, maar helaas was zijn run op de kicker niet genoeg om hoger op de ranglijst te komen. Een derde kwalificatieplaats met 70.25 punten zorgde voor één punt verschil met de nummer twee, Maichel van Nauta Lemke. Nadat deze twee locals uit de Uithof in Den Haag zich wisten te plaatsen voor de kwalificatie, ging ook de laatste finaleplaats naar iemand uit de Uithof. Tijmen Schennach ging met 68.75 punten door!

In de finales ging het er nog eens flink hard op met dit viertal en het was natuurlijk de grote vraag wie zich nog kon verbeteren tijdens die jamsessie. Uiteindelijk was het Tijmen Schennach die net even wat meer air liet zien in de jamsessie dan tijdens zijn kwalificatieruns, waardoor hij nog weer een plaatsje op wist te schuiven in de ranking naar de derde plek. Lucas Laudy bleef strak bovenaan staan, gevolgd door Michael van Nauta Lemke.

Dutch Cup

  Naam Jaar
1 Lucas Laudy 2002
2 Maichel van Nauta Lemke
3 Tijmen Schennach 1997
4 Lennart Muller 1990
5 Timo Terpstra 1999
6 Tjerk Schennach 1996
7 Trevin van Oosterom 1996
8 Geert Goossens 2003
9 Storm Weultjes 2002
10 Santiago Dafale 2003

Senior Women

Het komt niet vaak voor, maar Isabelle Hanssen was afgelopen zaterdag in SnowWorld Zoetermeer aanwezig voor de Dutch Cup! De kans om mee te doen heeft ze dan ook meteen aangegrepen, ondanks het feit dat ze de enige was in haar categorie. Met een score van 80.00 punten op de rails kon ze aan het einde van de dag dan ook weer een medaille ophalen bij het podium!

  Naam Jaar
1 Isabelle Hanssen 1994

Snowboard

Youth Men

In de categorie Youth Men Snowboard was het een gevalletje van de drie W’s! Jesse Willemsen, Wendel Willemse en Pim Wiesen stonden hier met z’n drieën klaar en de strijd voor de eerste plek bleek een taaie te zijn. Jesse Willemsen en Wendel Willemse waren namelijk heel erg aan elkaar gewaagd met een uiteindelijk puntenverschil van 1.25 op de eindstand!

Waar Pim Wiesen met meerdere 50-50’s de sterkste op de rails was, bleek Jesse Willemsen dankzij o.a. een Frontside 180 op de kicker de beste van de dag te worden. 52.50 waren genoeg voor de winst, gevolgd door Wendel Willemse op de tweede plek met 51.25 punten door o.a. een Backboard to Fakie gevolgd door een Switch Backboard.

Dutch Cup

  Naam Jaar
1 Jesse Willemsen 2006
2 Wendel Willemse 2006
3 Pim Wiesen 2009

Rookie Men

Traditioneel gezien is de categorie Rookie Men Snowboard de grootste tijdens de Dutch Cup, maar dat was dit keer niet het geval. Betekende dat meteen dat het niet het bekijken waard was? Integendeel! Het zou een serieuze wedstrijd van niveau gaan worden waarbij alle opties open lagen. Sam Vermaat is de snowboarder die deze categorie al een lange tijd weet te domineren en vorig jaar wist hij bijvoorbeeld al een perfect scorerecord neer te zetten, door iedere wedstrijd waar hij aan meedeed te winnen. Zou hij deze reeks dit jaar door kunnen zetten met een nieuwe overwinning in SnowWorld Zoetermeer? Met deelnemers als Kai Groeneveld op de startlijst is dat in ieder geval niet meteen gedane zaak en dat betekende dan ook dat de deelnemers aan de bak moesten.

Sam Vermaat scoorde een hele stabiele 70 punten op zowel de kicker als de rail, maar dit was nog niet genoeg voor een eerste plek. Kai Groeneveld was op beide onderdelen namelijk beter met zijn score van 75.00 punten door zijn Cab 540, 270 On 270 Off en Switch Back Blunt terwijl Lucas Uiteindaal de tweede plek innam met een sterke railrun dankzij ondere andere een Backside Blunt 270 On op de double kink, waardoor hij een score van 71.25 toebedeeld kreeg. Sam Vermaat kwam dus uit op een voorlopige derde plek, gevolgd door Gib van der Sluis die naar de finals mocht dankzij zijn score van 65.50.

Tijdens die finales wist Kai Groeneveld zichzelf op de eerste plek te houden, terwijl Sam Vermaat nog een 900 wist te gooien op de kicker en daarmee een plaatsje op kon schuiven. Ook Gib van der Sluis verbeterde zichzelf door meerdere 720’s te landen tijdens de jamsessie, wat hem alsnog een podiumplek opleverde. Lucas Uiteindaal zakte daardoor uiteindelijk terug naar de vierde positie.

Dutch Cup

  Naam Jaar
1 Kai Groeneveld 2004
2 Sam Vermaat 2005
3 Gib van der Sluis 2003
4 Lucas Uitendaal 2003
5 Thom Vogel 2003
6 Elco van Kapel 2005
7 Jarno Duijzings 2005
8 Sam Smits 2005
9 Bo Schoenmakers 2004
10 Dinand Last 2005
11 Jesper Kieven 2003
12 Luc Meijers 2004
13 Lars Laeven 2003
14 Joy Bouten 2004

Senior Men

Deze keer was het juist de categorie Senior Men Snowboard die veruit de meeste deelnemers had! 18 deelnemers stonden klaar bij de startgate, maar er kon natuurlijk maar één persoon naar huis gaan met het prijzengeld. Om het nog mooier te maken liepen de leeftijden ook aardig uiteen en konden de senioren die we vaker voorbij zien komen in de Dutch Cup reeks nu de strijd aan gaan met een paar oudere snowboard veteranen, waaronder Xander Arens (uit 1971), die na de vorige Dutch Cup de smaak te pakken heeft, en Ron Wennekers (uit 1981).

Voor de jury zou het een erg lastige wedstrijd gaan worden en de beste deelnemers zaten uiteindelijk dan ook heel erg dicht bij elkaar qua scores. Tijdens de kwalificaties bleek Kasper de Zoete toch net de beste te zijn met een score van 84.25 dankzij onder andere een 270 On en een Backside Lipslide op de rails en een Backside 720 op de kicker, terwijl Mees Oostdijk met zijn Frontside 720, Cab 270 On & Switch Backboard to Frontboard op de tweede plek terecht kwam met 82.50 punten. Bart Falhaber, voor wie het al een tijdje geleden was dat hij aan een Dutch Cup heeft meegedaan, kwam vervolgens op de derde plek terecht door onder andere een Switch Backside 540 wat hem 80.25 punten opleverde. De trend van ongeveer twee punten verschil werd verder doorgezet voor de vierde plek en dus ook de laatste plek in de finals, aangezen Pieter Kral 78.25 punten scoorde en daarmee dus nog een kans kreeg om voor de winst te gaan.

Tijdens die finals ging het viertal vrolijk door waarmee ze geëindigd waren in de competitie, maar op het einde bleek dit voor de uitslag niets uit te maken. Kasper de Zoete mocht z’n wedstrijdcheque ophalen als winnaar, gevolgd door Mees Oostdijk op de tweede positie en Bart Falhaber die het podium complementeerde.

Dutch Cup

  Naam Jaar
1 Kasper de Zoete 1998
2 Mees Oostdijk 2000
3 Bart Falhaber 1991
4 Pieter Kral 1997
5 Casper Holtzapfel 1999
6 Stan Pauli 2002
7 Anthony Indawood 1994
8 Matthias Kral 2002
9 Thom Wijnstra 2001
10 Nicky Vos 2000
11 Jeremy Gerritsen 1996
12 Bart Poll 2002
13 Gianluca Rea 2002
14 Mees Arentsen 2001
15 Xander Arens 1971
16 Fabio Ettekoven 1996
17 Ron Wennekers 1981
18 Mitchell van der Krogt 1998

Youth Women

Een viertal dames stond klaar in de jongste categorie van The Masters en Sam van Lieshout is hier natuurlijk al een tijdje de te kloppen snowboardster! Haar uitdagers waren Shania Colsters, Demi van Griensven en Ziggy Thomassen en ze gingen er dan ook vol voor.

Sam van Lieshout bleek toch de sterkste te zijn op zowel de rails als de kicker met haar Straight Air, Frontside Boardslide en 50-50, waarmee ze 68.75 punten van de jury kreeg. Een sterke railrun met onder andere een 50-50 to Backboard leverde Demi van Griensven 61.25 punten op wat genoeg bleek te zijn voor de tweede plaats op het erepodium. Ziggy Thomassen scoorde 56.00 punten en maakte daarmee het podium compleet.

Dutch Cup

  Naam Jaar
1 Sam van Lieshout 2006
2 Demi van Griensven 2006
3 Ziggy Thomassen 2007
4 Shania Colsters 2010

Rookie Women

De categorie Rookie Women Snowboard belooft dit jaar serieus spannend te worden, aangezien de deelnemers bijzonder dicht bij elkaar zitten en het altijd maar afwachten is wie er deze keer met de overwinning naar huis gaat! Ook in Zoetermeer was dit weer het geval met regerend kampioen Melissa Peperkamp die de strijd aan ging met Romy van Vreden, Maud van der Weijde, Evy Poppe en Natasha Baggen.

In de kwalificatieheats bleek al snel dat de verschillen tussen Evy Poppe, Romy van Vreden en Melissa Peperkamp niet heel groot zouden zijn en uiteindelijk zaten ze binnen vijf punten van elkaar verwijderd. Melissa Peperkamp trok tijdens de kwalificatie toch aan het langste eind met haar Switch Backside 360 op de kicker, Switch Backside Boardslide en 50-50 Backside Nose op de rails, waardoor ze 75.00 punten op het scoreboard terug zag. De Belgische Evy Poppe kreeg een voorlopige tweede plaats dankzij onder andere een Backside 360, Switch Backside Boardslide, 50-50 to Frontside 360 en 72.25 punten, gevolgd door Romy van Vreden op de derde plek met 70.00 punten. Maud van der Weijde kwam uiteindelijk op de vierde plek terecht terwijl Natasha Baggen vijfde werd.

De strijd in deze categorie was in ieder geval nog niet gestreden en dat zou beslecht gaan worden in de finales. Evy Poppe wist zichzelf namelijk nog te verbeteren in de jamsessie waardoor de jury haar een plaatsje opschoof op de resultatenlijst met een overwinning als gevolg! Melissa Peperkamp kwam daardoor op de tweede plek terecht en Romy van Vreden bleef uiteindelijk derde.

Dutch Cup

  Naam Jaar
1 Evy Poppe 2004
2 Melissa Peperkamp 2004
3 Romy van Vreden 2005
4 Maud vand er Weijde 2005
5 Natasha Baggen 2005

Senior Women

Ook bij de Senior Women waren een aantal deelnemers die we al een tijdje niet meer hebben gezien tijdens een officiële wedstrijd. Veroniqi Hanssen en Rachida Aoulad hadden zich namelijk ook ingeschreven en daarmee stond het hele veld direct op scherp. Met deze twee dames moet altijd rekening gehouden worden als het om de overwinning gaat!

Dat bleek tijdens de wedstrijd ook het geval te zijn, nadat railspecialiste Rachida Aoulad tijdens haar runs een Frontside 360 liet zien op de kicker, gevolgd door een Frontside Lipside op de eerste rail en een Back Board op de double kink. De door DC gesponsorde atlete scoorde hiermee 82.50 punten wat met afstand voldoende bleek te zijn voor de eerste plaats in de uitslag! Veroniqi Hanssen kon ook tevreden zijn, aangezien o.a. haar backtail op de downrail en een backboard door de double kink voor 68.75 punten zorgden en dat was ook meteen genoeg voor de tweede plaats. Michelle Arens zat er overigens wel dicht op met haar eindscore van 65.25 punten, waarmee ze uiteindelijk terecht kwam op de derde plek en het podium compleet maakte.

Dutch Cup

  Naam Jaar
1 Rachida Aoulad 1993
2 Veroniqi Hanssen 1992
3 Michelle Arens 2000
4 Kennedy Asberg 1996
5 Demy Janssen 2002
6 Joelle de Vries 1992
7 Sophie Chatelain 2001
8 Ryanne van der Vegt 2002

Sfeerimpressie

Zoals je wellicht had gemerkt, al dan niet in SnowWorld Zoetermeer, waren wij dit keer niet aanwezig, maar we gaan er vanuit dat we er de volgende wedstrijd wel gewoon weer bij zijn. Gelukkig was daar dit keer nog Bas Wondergem die richting SnowWorld Zoetermeer is gegaan en alles op de gevoelige plaat heeft vastgelegd, waardoor we jullie alsnog een recap met goede foto’s kunnen geven!

De foto’s zijn erg mooi geworden en dat in combinatie met de hoeveelheid deelnemers én alle gezelligheid maakte deze tweede wedstrijd uit The Masters reeks een hele mooie. Het gebruiken van deze foto’s is geen probleem, het enige wat we dan van je vragen is je dat je Bas Wondergem tagged op je social media kanalen. Gebruik je de foto via Instagram? Gebruik dan @baswonder. Overige foto’s komen later op onze Facebookpagina te staan. Mocht er overigens iets in deze tekst niet kloppen qua tricks of uitslag, dan horen we het graag zodat we het artikel aan kunnen passen! Je kan ons altijd berichten via onze Facebook pagina en uiteraard kan je ook een mailtje sturen naar info@snowchamps.nl, dan zorgen wij ervoor dat het zo snel mogelijk gefixt wordt. Thanks!

Dutch Cup Dutch Cup Dutch CupDutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

27 juni 2021

Zondag WTF #432

En, bekomen van de deceptie? We hebben in ieder geval iets om het verdriet een beetje te kunnen verzachten!  Lees Meer…

20 juni 2021

Zondag WTF #431

En, ben je inmiddels al gesmolten door de warmte? Sta je lekker te skiën, krijg je ineens een van de meest unieke lichtverschijnselen ter wereld te zien!  Lees Meer…

Meer Nieuws