Nieuws - 18 maart 2018   10:17 Recap Dutch Cup 6/10: The Masters in Montana Snowcenter – Slopestyle

Door:

Afgelopen zaterdag 17 maart 2018 trapten we weer de car aan, want Sean Taylor Events startte weer het indoorseizoen en wel in Montana Snowcenter! Benieuwd naar wie er heeft gewonnen én de foto’s? Check de recap van The Masters/Dutch Cup!

De kop is eraf! Of… Nouja, voor de tweede keer dan, maar het voelde wel een beetje alsof we ‘opnieuw gingen beginnen’ en uiteraard is dat niet geheel onterecht. De eerste helft van het seizoen was ergens midden november geëindigd en gisteren was het weer voor het eerst dat iedereen zich kwam melden voor een wedstrijd.

Het was dan ook weer een mooi moment om iedereen weer even te zien en Sean Taylor Events had in ieder geval weer alles uit de kast gehaald om er een feest van te maken! Wat ons betreft is dat zeker gelukt, want wanneer je binnen én buiten een DJ hebt staan die iedereen van verse tunes voorziet? Dan pak je het wel lekker aan hoor.

Vooral wanneer je weet dat het buiten kouder was dan binnen! Anyway, Montana Snowcenter was de plek waar de vierde wedstrijd van The Masters, en daarmee de zesde in de Duch Cup reeks, verreden zou gaan worden en wat betreft het deelnemersveld viel het ons alles mee!

Trouwens, om onduidelijkheden te voorkomen: wanneer we het hebben over ‘algemeen klassement’ dan hebben we het over het klassement van The Masters. Dus als je denkt “HUH!?” dan weet je nu hoe het zit.

Ski

Youth Men

We hadden namelijk het idee dat iedereen nog een beetje her en der in de sneeuw zou zitten, maar niets bleek minder waar te zijn. In de categorie Youth Men Ski pakten namelijk Jamie Koster, Tim Meijers, Quinn Lutters en Hunter Gray de mogelijkheid aan om de meeste punten voor het algemeen klassement bij elkaar te stunten en dus was het strijden geblazen in Montana!

Wat betreft het klassement hadden we uiteraard in de preview al langs laten komen dat Jamie Koster in de eerste helft van het seizoen goede zaken heeft gedaan, maar afgelopen zaterdag 17 maart 2018 moest hij toch zijn meerdere erkennen in Hunter Gray. Jamie Koster gooide er nog een 540 uit op de kicker en o.a. een one foot slide en een 270 out op de rails, maar Hunter pakte met o.a. een 360 Tail over de kicker en meerdere skislides over de rails extra sterk uit waardoor de jury niet anders kon dan hem de eerste plaats toekennen. Quinn Lutters zag o.a. een 540 op de kicker en meerdere skislides op de rails uitmonden in de derde plaats, waardoor hij het podium compleet maakte.

  Naam Score
1 Hunter Gray 64.75
2 Jamie Koster 56.00
3 Quinn Lutters 54.00
4 Tim Meijers 30.00

Dutch Cup

Senior Men

We spraken net over de preview en daarin stelden we dat “Met een aardige hoeveelheid atleten in deze categorie zou je zeggen dat de concurrentie voor de eerste plaats in het kampioenschap moordend is, maar dat blijkt… Niet het geval.” en dat werd ook in Montana Snowcenter nog maar eens duidelijk. Lucas Laudy deed z’n ding, zoals bijvoorbeeld een Misty over de kicker en 270 in 270 out op de rails en dat was ruimschoots genoeg voor de overwinning!

De strijd zat ‘m dus in de overige podiumplaatsen en die werden met liefde ingevuld door Steven van Rhee en Timo Terpstra. Met Steven van Rhee hadden we een nieuwe naam die bij de lijst toegevoegd kan gaan worden en hij liet zichzelf meteen zien door o.a. een Frontflip over de kicker en 180 on 180 out dermate goed uit te voeren dat een tweede plaats voor hem gereserveerd werd. Timo Terpstra werd hierdoor naar de derde plaats gedirigeerd, waarbij hij Geert Goossens en Trevin van Oosterom achter zich wist te houden.

  Naam Score
1 Lucas Laudy 75.75
2 Steven van Rhee 73.25
3 Timo Terpstra 60.75
4 Geert Goossens 47.25
5 Trevin van Oosterom 43.75
6 Storm Weultjes 31.25

Dutch Cup

Snowboard

Youth Men

Wanneer we naar de snowboard Youth Men categorie kijken dan kunnen we stellen dat het nog steeds een spannende strijd is. Dat was het al voordat we begonnen, maar dat is het na de wedstrijd van The Masters in Montana Snowcenter nog steeds! Jesse Willemsen stond namelijk aan de start van de wedstrijd nog eerste in het algemeen klassement, maar dit kon hij niet vast houden aangezien Jesse dit keer genoegen moest nemen met een derde plaats op de uitslagenlijst.

Dat is uiteraard ook nog iets om trots op te zijn, maar waarschijnlijk ziet Jesse dat anders want zijn directe concurrent Wendel Willemse ging er in Montana Snowcenter met de overwinning vandoor! Hiermee neemt Wendel Willemse de eerste plaats over van Jesse en daarmee hebben we meteen dus een nieuwe leider in het klassement. Dit alles vanwege o.a. de Cab 360 over de kicker en meerdere lipslide’s over de rail van Wendel, waar we overigens ook hier een naam terug zagen op de startlijst die nog niet vaak was langsgekomen. Maar blijkbaar wanneer hij meedoet, dan kan je er niet omheen want Thomas Hesselink pakte met o.a. Frontside 360 over de kicker en Switch 180 boardslide to fakie over de rails meteen de aandacht van de jury waardoor hij de tweede plaats opeiste!

  Naam Score
1 Wendel Willemse 62.50
2 Thomas Hesselink 57.00
3 Jesse Willemsen 54.25
4 Quinn Vaessen 45.00
5 Pim Wiesen 37.50

Rookie Men

Wanneer we praten over ‘de tweede helft van het seizoen goed beginnen’ dan hebben we het over niemand minder dan Kai Groeneveld, want wat ging hij als een raket zeg! Hij stuntte dan ook lekker door het park van Montana Snowcenter heen en dat was allemaal niet onopgemerkt gebleven. En al helemaal niet bij de jury, die ‘m door o.a. Frontside 720 over de kicker en switch boardslide 270 over de rails naar de eerste plaats verwees! Daarmee liet hij zijn concurrenten als Sam Vermaat, Lucas Uitendaal, Thom Vogel en Sam Smits achter zich. Maar… Wie waren dan die andere twee die na de wedstrijd hun naam door de speakers hoorde galmen?

Zij luisteren naar de namen Lucas Uitendaal en Sam Smits, waar zij ook richting het podium werden geroepen. Lucas pakte namelijk uit met o.a. een Underflip op de kicker en een 270 in 270 out over de kicker waardoor hij de tweede in beslag nam, Sam Smits deed goede zaken in Montana Snowcenter en dit kwam door o.a. een Backside 360 op de kicker en een 50/50 boardslide over de rails.

  Naam Score
1 Kai Groeneveld 75.00
2 Lucas Uitendaal 68.00
3 Sam Smits 51.25
4 Thom Vogel 46.75
5 Sam Vermaat 43.75
6 Lars Laeven 42.50
7 Elco van Kapel 39.50
8 Morris van Riel 32.75
9 Joy Bouten 20.00
10 Luc Meijers 8.75

Dutch Cup

Senior Men

Het zou voor het klassement best wel een vreemde dag gaan worden, want wanneer we dus naar datzelfde algemeen klassement zouden kijken kwamen we er achter dat er maar één van de top 5 naar Montana Snowcenter was afgereisd om te strijden voor punten bij de Dutch Cup en The Masters! Okay, toegegeven, Steve Krijbolder was ook aanwezig, maar hij zou in de jury zitten van de wedstrijd, waardoor tricks landen er niet meer inzat.

We hebben het dus in dit geval over Casper Holtzapfel en hij liet meteen zien waarom hij in de top vijf van de Senior Men Snowboard behoort. Met o.a. een Frontside 360 Tail over de kicker en een 270 in 270 out over de rails liet hij van zich horen en daarmee verzekerde hij zichzelf van een derde plaats, net onder Thom Wijnstra en Fynn Koenen. Beide hadden een erg goede dag met Fynn Koenen in het bijzonder want hij zou als winnaar uit de bus gaan komen. Met o.a. een zeer hoge Frontside 720 Indy over de kicker pakte hij het meeste aantal punten, waar Thom Wijnstra ‘m op de voet volgde met o.a. een Backside 720 Nosegrab over de kicker en Boardslide 270 out & 270 in over de rails.

  Naam Score
1 Fynn Koenen 86.00
2 Thom Wijnstra 78.75
3 Casper Holtzapfel 66.75
4 Nicky Vos 55.25
5 Bart Poll 47.25
6 Gianluca Rea 45.00
7 Jason Olveren 44.50
8 Kevin Sprenkels 40.25
9 Frits Rijpers 40.00
10 Mees Arentsen 30.00

Dutch Cup

Youth Women

Met Sam van Lieshout die de lijst aanvoerde met de meeste overwinningen in het vorige kalenderjaar waren de ogen uiteraard dan ook gericht op het talent van Shred Masters. Daarnaast zouden de concurrenten het haar uiteraard lastig gaan maken, want Shania Colsters, Ziggy Thomassen en Demi van Griensven hebben ook wel oren naar die eerste plek op de ranking.

Dit zou alleen niet aan de orde van de dag zijn, want Sam van Lieshout was wederom oppermachtig bij de vierde wedstrijd van The Masters in Montana Snowcenter. Dit kwam door o.a. een Frontside 180 over de kicker en een 50/50 180 out waardoor Ziggy Thomassen de zilveren medaille in ontvangst mocht gaan nemen. Het podium werd uiteindelijk niet door Demi van Griensven gecomplementeerd, maar Shania Colsters zag haar kans schoon om richting de bronzen medaille te stunten en dat deed ze dan ook met alle plezier door een cleane Frontside 180!

  Naam Score
1 Sam van Lieshout 72.00
2 Ziggy Thomassen 64.00
3 Shania Colsters 59.50
4 Demi van Griensven 55.00

Dutch Cup

Rookie Women

Met Melissa Peperkamp, de nummer één in het klassement, in het buitenland, werd de weg vrijgemaakt voor de concurrentie om in te lopen op Peperkamp. Daar werd dan ook niet over getwijfeld en zo pakte het drietal Maud van der Weijde, Benthe Duijzings en Romy van Vreden alle drie punten, met Romy van Vreden als koploper van de drie!

Romy van Vreden had namelijk de beste dag van het veld want met o.a. een heel mooie Frontside 360 Indy over de kicker zag ze haar score uitmonden in de eerste plaats. Daarom werd de strijd tussen Maud van der Weijde en Benthe Duijzings nog iets intenser, waarbij Maud vanwege o.a. een Frontside 360 over de kicker en een nette rail run de jury enthousiast kreeg om haar de tweede plaats toe te wijzen. Benthe maakte op haar beurt het podium compleet met de derde plaats.

  Naam Score
1 Romy van Vreden 75.00
2 Maud van der Weijde 63.25
3 Benthe Duijzings 48.75

Dutch Cup

Senior Women

Door naar de Senior Women Snowboard categorie die het ook moest doen zonder de top drie in het algemeen klassement! Sterker nog, Ryanne van der Vegt, de nummer vijf op de ranking, was de eerste die we terug zagen bij The Masters in Montana Snowcenter en net zoals Casper Holtzapfel maakte zij ook goed gebruik van de situatie.

Ryanne van der Vegt pakte namelijk doodleuk de tweede plaats, waar bivoorbeeld Joelle de Vries naar een lager gelegen plek werd gestuurd. Die lager gelegen plek bleek de derde plek op het podium, maar wie stond er dan op de hoogste trede? Haar naam is Sofie Brederveld en met o.a. een Method over de kicker en een Switch 180 over de rails kreeg zij de hoogste score van de jury waardoor ze de gouden medaille én de meeste punten van de dag mee naar huis mocht nemen.

  Naam Score
1 Sofie Brederveld 65.00
2 Ryanne van der Vegt 43.75
3 Joelle de Vries 17.50

Dutch Cup

Sfeerimpressie

Met de wedstrijd nog vers in het geheugen mogen we zeker terug kijken op een goede start van de tweede helft van het Dutch Cup en daarmee The Masters seizoen. Wat ons betreft zeer geslaagd, want een mooi aantal deelnemers aan de start, een gezellige ambiance, een goed aantal prijzen en een fijne wedstrijd zorgden voor een goede besteding van onze zaterdag. De volgende wedstrijd moet nog even op zich wachten, want we gaan eerst naar het Nederlands Kampioenschap in Les Deux Alpes, maar daarna zal het indoorseizoen weer gezellig doorgaan. Wanneer dat precies is laten we je weten wanneer ook wij dat weten, tot die tijd: geniet van de beelden die we geschoten hebben! Een grotere selectie staat op onze Facebookpagina, heb jij ons al geliked?

Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws