Nieuws - 11 februari 2018   16:01 Recap: Red Bull Crashed Ice 2018 2/4: Jyväskylä

Door:

De wedstrijd in Finland, die op een plek wordt gehouden waarbij we de naam elke keer weer anders uitspreken dan dat waarschijnlijk zou moeten, stond een keer niet in de avond op de planning maar wel in de middag! Grote vraag van de dag was uiteraard of Marco Dallago zijn winst van vorige keer door kon zetten, lees na de klik of dat gelukt is én er staan weer bewegende beelden op je te wachten!

Wil je eerst de wedstrijd bekijken voordat je de recap gaat lezen? Dat kan, gewoon even op deze blauwe tekst klikken!

Of dit even switchen was voor ons omdat het niet ‘s avonds gebeurde maar wel ‘s middags? Nee, natuurlijk niet. Flexibel als dat we altijd zijn zaten we ook toen gewoon weer met een bier… Eh, koffie op de bank naar Red Bull Crashed Ice te kijken! We moesten ons wel afmelden voor onze wekelijkse schaak & bingo wedstrijd (don’t ask), maar dat hebben we er gewoon voor over. Want wanneer heb je nou de mogelijkheid om naar de Red Bull Crashed Ice wedstrijd in Jyväskylä te kijken?

Ja, eh, jaarlijks? Okay, fair point, maar je snapt wat we bedoelen en de wedstrijd zou een hele mooie gaan worden. En niet alleen omdat de finale wederom een harde en enorm snelle was!

Red Bull Crashed Ice

Heren

Nee, het kwam mede ook omdat er twee families aan de start stonden die uiteraard maar één doel hadden: winnen. Het is overigens wel mooi om te zien hoe de Dallago broeders opeens weer terug van weggeweest zijn! En eh, Cameron Naasz die dit jaar gewoon geen finale rijdt? What?!

Red Bull Crashed Ice

Dat is dus best bijzonder te noemen en de Dallago broeders lieten zich niet afschrikken door de twee grote Canadezen. Sterker nog, ze gingen volle bak de strijd met elkaar aan! In de eerste bocht werd Scott Croxall al richting het publiek geduwd en later zou Kyle Croxall zelf ook nog even wat uitdelen. Iedereen wist dan ook dat de lange race richting de finish nog even extra goed bekeken zou gaan worden door de organisatie en dat bleek niet zonder verandering.

Zo zouden én Marco Dallago én Kyle Croxall gediskwalificeerd worden, terwijl Kyle in eerste instantie als winnaar uit de bus kwam, en pakte Luca Dallago de overwinning met Scott Croxall als tweede!

Red Bull Crashed Ice

Vrouwen

Bij de vrouwen zou er niet zoveel gebeuren zoals bij de heren, maar zeggen dat het saai was om naar te kijken? No way, want ook hier werd er geknokt voor elke centimeter. Want tja, ook voor de vrouwen was de track gewoon zeshonderdendertig meter lang waardoor de benen het aardig zwaar zouden gaan krijgen. Ook al was er één atlete die al vanaf de start de finish al in het vizier had en die luistert naar de naam Amanda Trunzo.

Zij wist ook in Saint Paul te domineren en dat zou ze wederom in Jyväskylä nog eens dunnetjes overdoen. Daarmee doet ze enorm goede zaken voor het kampioenschap! Myriam Trepanier wist dit keer wel op het podium terecht te komen en nam meteen de tweede plaats voor haar rekening, waar Tamara Kajah uit Canada voor de derde plaats naar voren werd geroepen.

Red Bull Crashed Ice

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws