Nieuws - 13 maart 2018   16:18 Recap: Red Bull Crashed Ice 2018 4/4: Edmonton

Door:

Het seizoen zit erop en de Red Bull Crashed Ice kampioenen zijn bekend. Het zou een epische race gaan worden waarbij we een uitslag kregen die we… Niet van te voren hadden verwacht!

En met ‘niet van te voren verwacht’ bedoelen we het precies zoals we het nu zeggen, want we hadden een analyse online gegooid die Red Bull voor ons had uitgezocht en daar zaten een aantal mogelijkheden bij, maar deze uitslag? Nope. Die stond nog niet op de kaart!

Mannen

Zo zie je maar weer dat een analyse erg leuk is, maar dat het altijd nog anders kan gaan lopen wanneer je met Red Bull Crashed Ice te maken hebt. Sowieso is Red Bull Crashed Ice een aardige loterij aan het worden aangezien het dit keer niet Marco Dallago, maar wel Luca Dallago was die er met de overwinning in Edmonton vandoor ging!

Yup, het was zo’n nacht en we maken het nog even een beetje vreemder voor je, want Cameron Naasz en Marco Dallago hadden de complete finale niet eens gehaald. Wanneer je van te voren naar de analyse had gekeken weet je nu ook precies wie er Red Bull Crashed Ice 2018 kampioen is geworden. Right?

Zijn naam is Scott Croxall, die het in de finale op moest nemen tegen Luca Dallago, Max Dunne en broer Kyle Croxall, ook al stopt hier het bijzondere verhaal niet. Want nu mag jij gaan raden wie het podium niet heeft gehaald.

Red Bull Crashed Ice

Juist, Scott Croxall! We weten niet of hij ondertussen al dermate dronken was van geluk dat hij z’n schaatsen niet meer recht gestuurd kreeg, maar een podium zat er niet meer in. Luca Dallago pakte hiermee de eerste plaats, gevolgd door Max Dunne en Kyle Croxall pakte ook zijn podiumplek mee. Voor Scott boeide het dus allemaal niets meer, want hij mag zichzelf dé kampioen van Red Bull Crashed Ice 2018 noemen!

Red Bull Crashed Ice

Vrouwen

Ook bij de vrouwen was het eigenlijk precies zoals het bij de heren ging, want hier werd de strijd tussen Jacqueline Legere en Amanda Trunzo al gestaakt toen de halve finales voorbij waren. Legere kon zichzelf niet plaatsen voor de finale waar Trunzo juist wel richting de finalepoortjes mocht gaan, waardoor Trunzo zichzelf ook al kampioene kon noemen voordat de wedstrijd compleet verreden was.

Red Bull Crashed Ice

In tegenstelling tot Croxall pakte Amanda Trunzo wel degelijk de overwinning, wat haar op drie uit vier zet in dit seizoen. Een indrukwekkende score mogen we het zeker noemen en zo zie je maar dat het harde werken in de zomer daadwerkelijk nut heeft. Met Trunzo op de hoogste trede zagen we ook nog de Canadese Elaine Topolnisky en Sandrine Rangeon langskomen voor de podiumceremonie, die de respectievelijke tweede en derde plek voor hun rekening namen.

Red Bull Crashed Ice

Highlights edit

Uiteraard zijn er ook beelden van dit grandioos gave evenement en waar we het normaal gesproken mogen doen met een dames en heren apart, daar pakt Red Bull het nu allemaal in één verse edit. Wat ons betreft ook allemaal prima, check ‘m dus snel!

Red Bull Crashed Ice

Bron:

Foto's: Red Bull Crashed Ice

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws