Nieuws - 15 november 2015   21:12 Recap: Slopestyle Masters Landgraaf 2015

Door:

De laatste Dutch Cup wedstrijd van het jaar 2015 is verreden en net zoals twee weken geleden was SnowWorld Landgraaf wederom het strijdtoneel om naar af te reizen. Deelnemers uit het complete land stonden te popelen om zich naar het podium te stunten, maar wie is dat gelukt en wie krabt zich achter zijn of haar oren? Snowchamps was er bij dus klik snel verder voor een uitgebreid verslag inclusief foto’s!

In de afgelopen zes weken was er, buiten deze keer, al drie keer de mogelijkheid om punten te pakken voor het kampioenschap en ook nu was de strijd om het podium weer losgebarsten. Met bijna 60 deelnemers aan de start was Slopestyle Masters er klaar voor, maar voordat het hele festijn was begonnen was er meteen al een harde crash te melden van Max Eilers die richting het ziekenhuis moest vanwege een armbreuk. We wensen Max Eilers veel sterkte toe!

Gelukkig was er voor de rest van het veld geen ambulance nodig, maar zeggen dat ze rustig aan deden is zeker niet het geval. Er werd namelijk gestunt alsof hun leven er vanaf hing! Met eerst twee runs, één op de kickers & één op de rails, kon op beide een score behaald worden en de derde run was er eentje waarbij de deelnemers mochten kiezen welke van de twee ze wilde verbeteren. De beste vier van iedere categorie zouden doorgaan naar de finale en dus moesten de deelnemers in sommige categorieën aardig aan de bak!

Freestyle Ski

Laten we snel beginnen want we hebben een hoop te bespreken! Zoals je gewend bent trappen we af met de skiërs, hier waren de deelnemers ingedeeld in Youth Men, Junior Men en Senior Men.

Youth Men

Bij de Youth Men is het al het hele seizoen een ferme strijd geweest tussen Jamie Koster en Lucas Laudy en ook tijdens Slopestyle Masters in SnowWorld Landgraaf was dit niet anders. Die felbegeerde eerste plaats is er natuurlijk eentje waar je het voor doet, maar dan moet de concurrentie eerst achter je gelaten worden. Bij de Youth Men zagen we overigens een nieuw gezicht zijn ski’s onderbinden en die luistert naar de naam Hunter Gray!

Slopestyle Masters

Lucas en Jamie hadden er dus nog eentje bij waar ze rekening mee moesten houden, ook al lieten beide heren meteen zien waarom ze ‘t hele seizoen elkaar al afwisselde voor die eerste plaats. Het bleek dit keer de dag van Jamie Koster te worden en wel door een verse first! De switch 180 en zijn nieuw geleerde trick, de 900, zorgde er voor dat Jamie met 79.67 punten oppermachtig was op de kickers en na 65.67 punten op de rails was de overwinning binnen. Lucas liet van zich horen, maar zijn switch 180 & 720 bleek met een gemiddelde van 62.83 niet genoeg te zijn voor die hoogste trede. Gray, die voornamelijk op de borstelbaan in Huizen naar beneden komt, mocht uiteindelijk met 44.17 punten ook nog richting het podium afreizen.

Slopestyle Masters

Junior Men

De man die twee weken geleden nog genoegen moest nemen met een tweede plaats, Elia Mitalas, nam dit keer geen halve maatregelen en ramde er op de kicker en tijdens zijn rail run een score uit van 81.33 punten! Dit kwam vanwege z’n 720 op de kicker en natural 270 en un-natural 270 op de rails waarmee hij nog maar eens liet zien dat hij een berg aan talent heeft. Jurre Bons was in deze categorie de man die het Elia lastig moest gaan maken en ook al had hij een super stylische 360 tailgrab op de kicker en een frontside 450 out op de rail wat hem 69.83 punten opleverde, Elia was niet meer van de eerste plek te stoten.

Slopestyle Masters

Senior Men

De oudste deelnemers op ski’s hadden er zo te merken ook enorm veel zin in en dat kwam zeker terug in hun runs. Maichel was bijvoorbeeld net op tijd terug om Max naar het ziekenhuis te brengen en zonder ook maar één run te rijden gooide hij er tot iedereens verbazing een super hoge backflip over de schans uit! Het was zeker een momentje die je eigenlijk gewoon mee had moeten maken, maar gelukkig hebben we nog wel de foto:

Slopestyle Masters

Lennart en Kenny lieten zich hierdoor natuurlijk niet meteen uit het veld slaan en bijvoorbeeld Lennart Muller reageerde met een lazyboy 360 tailgrab op de kicker en een switch lipslide en disaster 270 on op de rails. Dit bezorgde de Hagenees 62.17 punten, wat uiteindelijk genoeg bleek voor de eerste plaats. Kenny kwam door een cork 720 nosegrab en op de rails een k-fed (front switch-up blind 270 out -red.) nog wel dichtbij, maar de 60.67 punten waren niet genoeg voor de gouden medaille. Maichel verbeterde zijn kicker run nog wel met een rodeo 540 cuban en op de rails zette hij nog een lipslide blind 270 out, ook al zouden deze tricks niets veranderen aan zijn derde plaats.

Slopestyle Masters

Snowboard

Dan door naar de snowboarders waar we zaterdag 14 november 2015 welgeteld zes categorieën op de startlijst zagen staan. Bij de heren konden we Youth, Rookie, Junior en Senior voorbij zien komen en ook de vrouwen waren aanwezig. Laatstgenoemde werd ingedeeld in twee categorieën: rookie en senior.

Youth Men

Te beginnen bij de Youth men waar het een kopie was geworden ten opzichte van twee weken terug. Toen was het namelijk Kyro Zonneveld die richting de hoogste trede van het podium mocht klimmen en dat was dit keer niet anders! In eerste instantie had hij het wat lastig op de kickers, maar in de verbeterrun wist Kyro met een Backside 360 en Frontside 360 69.67 punten te scoren.

Slopestyle Masters

Bij de rail kon Zonneveld vanwege een Backboard, Frontboard en 270 in 66 punten in ontvangst nemen wat uiteindelijk resulteerde in een gemiddelde van 67.83 punten. Genoeg voor de eerste plaats, maar Kai Groeneveld maakte ‘t Kyro nog wel aardig lastig door op de kickers 81 punten te scoren door o.a. zijn Frontside 540! Uiteindelijk moest Kai genoegen nemen met gemiddeld 65.83 punten en dus een tweede plaats, Sam Vermaat maakte de kopie van Shred Masters in Landgraaf compleet door 59.83 punten en dus de derde plek te veroveren.

Slopestyle Masters

Rookie Men

In de grootste categorie van de dag was het wederom Casper Wolf die hoge ogen wist te gooien. Met maar liefst 88 punten op de rails vanwege o.a. zijn Switch Frontside Blunt 270 stond hij hier volle bak bovenaan, maar op de kickers was er toch nog wel werk aan de winkel om zo de concurrentie voor te blijven. Rakim Foy en Duarte Pereira waren namelijk gebrand om het Casper Wolf zo lastig mogelijk te maken en dat lieten ze zien ook! Foy scoorde namelijk 82.67 punten op de rails, maar ook hij bleek moeite te hebben met de kickers. Duarte was de enige die op rails én kickers een score van formaat neer wist te zetten wat ‘m de voorlopige eerste plek bezorgde.

Slopestyle MastersFoto: Boink Photography / Oswald Wouda

Maar goed, dat was voor de verbeterrun en hierin lieten Foy en Wolf nog van zich horen! Want ook al verbeterde Duarte zich nog wel op de kickers door 77.33 punten te scoren, Foy en Wolf pakte hier 80.67 en 83.67 punten. Dat betekende dat Casper Wolf alsnog met de hoofdprijs naar huis mocht gaan vanwege een gemiddelde van 85.83 punten. Rakim Foy werd tweede met een gemiddelde van 81.67 punten, Duarte Pereira complementeerde het podium met in totaal 75.83 punten.

Slopestyle Masters

Junior Men

Tijdens deze categorie was het ook enorm spannend tot op het laatste moment want op het einde zat er tussen de nummer vier en twee maar 1.67 punten! Het was Casper Holtzapfel die aan het kortste eind trok en uiteindelijk genoegen moest nemen met 68 punten en dus een vierde plek, Ziggey van Bouwhorst kon zich gelukkig prijzen dat de verbeterrun in het leven was geroepen. Hierin scoorde hij 69 punten op de kickers waardoor het gemiddelde van 68.67 punten genoeg was voor het podium.

Slopestyle Masters

Het bleek de dag van Bob Ibe te worden want 78.67 punten kreeg hij toegewezen vanwege zijn prestaties op de rails en zijn Switch Underflip en Backside 540 op de kickers bezorgde Bob 66.33 punten! Dit kwam uiteindelijk neer op 72.50 punten wat ook meteen genoeg bleek te zijn voor de eerste plek op het podium. Sem Wolfs probeerde het nog wel, maar kreeg zijn Frontboard, 270 in en Backside Blunt 270 niet verbeterd waardoor het bij hem bij 68.67 en 70.67 bleef, genoeg voor de tweede plaats.

Slopestyle Masters

Senior Men

Bij de senioren waren er helaas niet zoveel deelnemers zoals bij de Rookie categorie, ook al mocht dat zeker niet baten. Didier Kickken en Steyn Muller gingen er volle bak voor en uiteindelijk bleek het eerstgenoemde te zijn die de beste bleek te zijn. Zijn Cab 540 tail en Backside 720 stale op de kickers en Cab 180, Frontside Blunt 270 en Frontboard Pretzl was genoeg om Steyn achter zich te houden, die alles had gegeven. Helaas bleek het gemiddelde van 84.67 punten van Didier te hoog gegrepen voor Steyn aangezien hij gemiddeld 59.83 punten toegewezen kreeg.

Slopestyle Masters

Rookie Women

Dan door naar de vrouwen waar er zes deelnemers aan de start stonden. Melissa Peperkamp, de winnares van Shred Masters van twee weken terug, wist ook tijdens Slopestyle Masters weer te imponeren en wel door 76.50 punten te scoren. Dit kwam onder andere door haar Switch Backside 180 en frontside 360 op de kickers wat genoeg bleek te zijn voor de overwinning. Manon van der Linden wilde haar kickerrun ook verbeteren en dat lukte, ook al moest zij met haar Cab 180 en Frontside 180 genoegen nemen met 64.67 punten en dus een tweede plaats. Het podium werd compleet gemaakt door Merel Groeneveld die gemiddeld 59.17 punten binnen harkte.

Slopestyle Masters

Senior Women

In eerste instantie zou Kennedy Asberg de enige deelneemster zijn in deze categorie, maar toch kreeg ze nog concurrentie van Maud Berkers die ook wel zin had in een overwinning. Jammer genoeg voor Berkers bleek Asberg in betere vorm en door onder andere haar Frontside 360 op de kickers en backboard en 50/50 op de rails was de eerste plaats een feit. Berkers probeerde het nog wel, maar haar straight air en Frontside 180 op de kickers en backnose & backboard’s op de rails konden niet tippen aan de runs van Asberg.

slopestylemasters-180

Studenten

Slopestyle Masters was na alle normale uitreikingen nog niet afgelopen want er waren ook nog studenten van Drop en Spin aanwezig! De studentenverenigingen uit Delft en Utrecht mochten ook laten zien wat ze waard waren en het bleek Shin French te zijn die de beste papieren had. Met een gemiddelde van 79.33 punten hield hij Samuel Boerma (69.83 punten) en Rens van den Boorn (63 punten) achter zich wat hem een mooie eerste plaats bezorgde.

Slopestyle Masters

Voor de complete uitslagenlijst kan je hierrrrrr terecht.

Sfeerimpressie

De laatste wedstrijd van het jaar 2015 zit er op en we kunnen weer zonder twijfel stellen dat we er heerlijk van hebben genoten. De aankomende tijd staat er geen Dutch Cup meer op het programma, ook al zal de wintersport scene zeker niet stil zitten. Houd ons dus zeker in de gaten want er zitten nog een hoop mooie events aan te komen! Tot die tijd gaan we eerst even genieten van de foto’s die zijn gemaakt. Wij bedanken Lennart Muller voor zijn expertise, Oswald Wouda voor de foto’s inclusief die van het podium en uiteraard hebben wij ook nog foto’s gemaakt. Bekijk daarom hieronder de selectie, voor een grotere hoeveelheid foto’s van Slopestyle Masters in SnowWorld Landgraaf verwijzen we je graag naar onze Facebook-pagina waar morgenochtend meer fotomateriaal op komt te staan. Sta jij er tussen? Tag dan jezelf en je vrienden!

Slopestyle Masters Slopestyle Masters Slopestyle Masters Slopestyle Masters Slopestyle MastersSlopestyle Masters Slopestyle Masters Slopestyle MastersSlopestyle Masters Slopestyle Masters Slopestyle Masters

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws