Nieuws - 24 april 2018   10:44 Recap The Masters 2018: Slopestyle in SnowPlanet

Door:

Ook de vijfde wedstrijd van The Masters is vanaf heden af te vinken en ook deze zou een mooie worden. Check na de klik de uitslagen en de recap!

Na een winderig NK in Les Deux Alpes was er nu in ieder geval één zekerheidje te melden voordat we van start gingen met de vijfde wedstrijd van The Masters: aan de wind zou het niet kunnen liggen! SnowPlanet had z’n park weer prima geshaped voor de atleten en daar zouden ze graag gebruik van maken. Sterker nog, de jam sessie werd ingezet als nooit tevoren!

Ski

Youth Men

Te starten bij de Youth Men Ski categorie, waar Jamie Koster en Hunter Gray zich hadden gemeld bij Sean Taylor Events. Dat was uiteraard niet voor niets want zij hadden waarschijnlijk op de ranking gekeken en daar gezien dat ze de nummer één en de nummer twee van deze categorie waren!

Genoeg om voor te strijden dus, aangezien het verschil maar 20 punten is. Dit was dan ook terug te zien in de wedstrijd, waar Jamie Koster aan het langste eind trok en dus weer terug is op de eerste plaats van het podium. Dit deed hij door een 720 te landen op de kicker en op de rails onder andere een skislide, een 270 in en later een 180 out, waardoor hij Hunter Gray achter zich wist te houden die 57.25 punten toegewezen kreeg van de jury. Met deze uitslag pakken beide heren genoeg punten voor het algemeen klassement van The Masters, waar de finale steeds dichterbij van komt.

Slopestyle Masters

  Naam Punten
1 Jamie Koster 66.75
2 Hunter Gray 57.25

Senior Men

Met een naam als Lucas Laudy op de startlijst weet je eigenlijk al wel hoe laat het is. Laudy heeft namelijk op het NK al hoge ogen gegooid door tussen al het andere talent op de tweede plaats te komen en al die actie werd ook meegenomen naar SnowPlanet. Hier zou hij bijna 80 punten van de jury toegewezen krijgen, waardoor de rest van het veld met lede ogen moest toezien hoe Lucas Laudy de overwinning naar zich toe trok.

Dit alles gebeurde niet allemaal in de jam sessie, maar hier werd wel goed gebruik van gemaakt! Backflips, frontflips, alles kwam voorbij vliegen tijdens die jamsessie, maar daar werden niet de hoogste punten mee gescoord. Door onder andere een Cork 720 te landen een 270 in, 450 out op de rails, zag Lucas dus zijn eerste plek veilig gesteld worden, waarna Storm Weultjes en Trevin van Oosterom de tweede en derde plek voor hun rekening namen.

Slopestyle Masters

  Naam Punten
1 Lucas Laudy 79.25
2 Storm Weultjes 56
3 Trevin van Oosterom 40.25

Senior Women

Wait, een senior women ski categorie? Oh jazeker! Met maar liefst twee atleten aan de start van de vijfde The Masters wedstrijd konden we ons op gaan maken voor genoeg actie in de tent. Beide dames, Rosa Faas en Lois Post, lieten meteen van zich horen en hun aanwezigheid kunnen we dan ook enkel en alleen supporten!

Uiteindelijk moest er eentje de betere van het stel zijn en dat bleek Rosa Faas te zijn, die vanwege een cleanere 180 op de kicker meer punten toegewezen kreeg dan Lois Post. Beide hebben overigens wel iets moois om op terug te kijken, aangezien ze nu in het algemeen klassement terug gevonden kunnen worden!

Slopestyle Masters

  Naam Punten
1 Rosa Faas 38
2 Lois Post 22.25

Snowboard

Youth Men

De grote vraag in deze categorie zou toch wel zijn of Wendel Willemse zich staande kon gaan houden richting het einde van The Masters. Dit kwam uiteraard niet door Wendel Willemse zelf, maar wel door de concurrentie die ook niet stil zit! Onder andere Thomas Hesselink, Roef van Zijl en Jesse Willemsen stonden te popelen om hun talent te showen en daarmee mocht Wendel wederom aan de bak!

Dit gebeurde dan ook want Wendel Willemse zou ook bij deze wedstrijd van The Masters aan het langste eind trekken. Die eerste plaats over laten nemen in het algemeen klassement? Think again! Wendel pakte door een Frontside 360 op de kicker, een Frontside Lipslide, 50/50 360 Out op de rails de overwinning en hiermee kon hij Jesse naar een tweede plek sturen. Die had op zijn beurt de hete adem van Thomas Hesselink in z’n nek hijgen en uiteindelijk was het nog billen knijpen! Het scheelde namelijk maar 0.125 punten of Thomas Hesselink had de tweede plaats opgeëist.

Slopestyle Masters

  Naam Punten
1 Wendel Willemse 42.5
2 Jesse Willemse 31.625
3 Thomas Hesselink 31.5
4 Roef van Zijl 26.5

Rookie Men

Bij de Rookie Men was het wel voor meer atleten zaak om goede scores te behalen, maar voor eentje toch wel in het bijzonder. Sam Vermaat stond namelijk voorafgaand aan de wedstrijd van The Masters op de derde plek onder Kai Groeneveld en Lucas Uitendaal en dus moest hij goed scoren om nog een beetje zicht te kunnen behouden op die eerste plek in het algemeen klassement!

Dat was blijkbaar ook bij Sam Vermaat wel bekend want hij ging er als de brandweer vandoor en liet aan het einde van de dag zijn naam achter de eerste plaats noteren. Met 84.75 punten door onder andere een Frontside 720 Indy, een 50/50 180 out, Cab 270 in Backside 270 out kon hij de rest van de concurrenten voorblijven en zo waren het Kai Groeneveld en Lucas Uitendaal die de respectievelijke tweede en derde plaats voor hun rekening namen.

Slopestyle Masters

  Naam Punten
1 Sam Vermaat 84.75
2 Kai Groeneveld 80.25
3 Lucas Uitendaal 62.5
4 Gib van der Sluis 62.125
5 Thom Vogel 61.875
6 Sam Smits 48.625
7 Elco van Kapel 42.5

Senior Men

Max de Vries is back, en hoe! De snowboarder die tijdenlang is getergd door blessures had nu zijn neus om de deur van SnowPlanet gestoken en wel met één doel: snowboarden als een baas en er uiteindelijk met de overwinning naar huis gaan. En of dat is gelukt?

Nou en of dat dat is gelukt! Max de Vries liet namelijk niets heel van de course en kreeg de handen van de jury op elkaar door een flinke Backside 720 op de kicker, gevolgd door een Backside 270 on, 50/50 360 out en een 180 on 360 out, waardoor hij Bart Poll, Casper Holtzapfel, Tim Hauwert, Nicky Vos en Stephan Janssen liet vechten om de overige plekken op het podium. Die strijd zou een mooie worden, met Casper Holtzapfel en Bart Poll als winnaars. Eerstgenoemde nam door onder andere een Frontside 540 Indy de tweede plek voor zijn rekening, waar Poll het podium complementeerde.

Slopestyle Masters

  Naam Punten
1 Max de Vries 81.75
2 Casper Hotzapfel 53.5
3 Bart Poll 51.25
4 Nicky Vos 43.875
5 Tim Hauwert 41.375
6 Stephan Janssen 31.5

Youth Women

Er was niet al teveel animo in deze categorie, maar dat heeft ook een pluspunt. Want je krijgt ook gewoon punten wanneer je de enige bent die aanwezig is! Demi van Griensven deed hiermee goede zaken voor het algemeen klassement want Sam van Lieshout en Shania Colsters, haar concurrenten die boven Demi staan, waren afwezig tijdens de wedstrijd van The Masters. Met bijna 50 punten door een Frontside 180, een Switch 50/50, Backside Boardslide en een 50/50 met 180 out pakte Demi de eerste plek.

Slopestyle Masters

  Naam Punten
1 Demi van Griensven 46.75

Rookie Women

De leidster in het algemeen klassement, Romy van Vreden, liet ook in SnowPlanet van zich horen en wel door onder andere Frontside 540 Indy uit de kast te trekken, gevolgd door een Switch 180 Out, 180 In 180 Out en 50/50 180 Out. Dit zorgde er niet alleen voor dat ze Natasha Baggen en Danique van Griensven naar een andere plek op het podium stuurde, maar ook dat ze er een mooie show van wist te maken. Baggen pakte op gepaste afstand de derde plek, waar van Griensven eveneens op afstand van Romy van Vreden de tweede plek opeiste door onder andere een Frontside 180 op de kleine kicker.

Slopestyle Masters

  Naam Punten
1 Romy van Vreden 61.75
2 Danique van Griensven 43.75
3 Natasha Baggen 35.25
4 Isa van Berkel 18

Senior Women

In de ranking zijn maar liefst elf vrouwen terug te vinden die punten hebben behaald bij de wedstrijdenreeks van Sean Taylor Events, maar daar zou weinig actie van terug te zien zijn. Degene waar we wel wat actie van zagen was Ryanne van der Vegt, die als enige op de startlijst terug te vinden was. Daarmee ging ze Sofie van Brederveld voorbij op de ranking aangezien van der Vegt wél punten bij elkaar sprokkelde. Dit alles door onder andere een Straight Air Tailgrab en een 50/50 op de rails!

Slopestyle Masters

  Naam Punten
1 Ryanne van der Vegt 30.25

Sfeerimpressie

De wedstrijd is verreden en dus is het tijd om te gluren naar de foto’s die geschoten zijn. Verder mogen de ski’s en snowboards gewaxt worden voor de laatste wedstrijd van het seizoen, waar de uiteindelijke overall winnaars gekroond gaan worden. Wie dat gaan worden is nog even de vraag waardoor we nu nog even terug kijken op de wedstrijd in SnowPlanet.

Slopestyle Masters Slopestyle Masters Slopestyle Masters Slopestyle Masters Slopestyle Masters Slopestyle Masters Slopestyle Masters Slopestyle Masters Slopestyle Masters Slopestyle Masters Slopestyle Masters Slopestyle Masters Slopestyle Masters Slopestyle Masters Slopestyle Masters Slopestyle Masters

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

27 juni 2021

Zondag WTF #432

En, bekomen van de deceptie? We hebben in ieder geval iets om het verdriet een beetje te kunnen verzachten!  Lees Meer…

20 juni 2021

Zondag WTF #431

En, ben je inmiddels al gesmolten door de warmte? Sta je lekker te skiën, krijg je ineens een van de meest unieke lichtverschijnselen ter wereld te zien!  Lees Meer…

Meer Nieuws