Nieuws - 10 april 2018   14:40 RECAP Totally Snowjam 2018 #1: Slopestyle

Door:

De eerste wedstrijddag van het NK/BK in Les Deux Alpes tijdens Totally Snowjam 2018 is verreden en die verliep niet geheel zonder slag of stoot, maar de eerste prijzen zijn in ieder geval uitgereikt!

En met de tekst ‘niet geheel zonder slag of stoot’ bedoelen we dat we toch wel aardig wat weersmomenten kunnen afvinken van de weerbingo. Als die gehouden zou gaan worden natuurlijk he, want dat is weer de andere kant van het verhaal: die bingo is niet gestart.

Net zoals de snowboard heren categorie trouwens, die vanwege teveel sneeuwval en te weinig zicht naar een andere dag verschoven moest worden. Een complete 180 was het zeker te noemen met de ochtend, waar we zelfs onze Peak Performance jassen uit moesten doen en in onze thermo kleding stonden omdat de zon zo hard aan het shinen was.

En geloof ons wanneer we zeggen dat we die jassen écht niet uit wilden doen, want ze zijn ronduit badass te noemen. Anyway, genoeg over ons, wie vlogen er in de ochtend over de schansen van Les Deux Alpes in Frankrijk waar Totally Snowjam 2018 werd afgetrapt?

Daar vonden we de snowboardende dames terug, net zoals de freestyle skiërs en de snowboard heren jeugd. Allen werden ingedeeld op leeftijd, waardoor het voor de supporters ook een mooie mix zou zijn om naar te kijken. Daarnaast werden de wedstrijden in een double up systeem verreden zodat het én sneller ging én er nog meer te beleven was!

Bij de snowboardende dames zou het vooral bij de Belgen Loranne Smans zijn die de hoogste podiumplek voor haar rekening zou gaan nemen, waar Melissa Peperkamp de concurrentie achter zich hield bij de Nederlanders. Dit alles ging uiteraard gepaard met een concurrerend veld want Smans zou bijvoorbeeld Evy Poppe in haar nek voelen hijgen! Op de uiteindelijke scoringslijst scheelde zij maar 1.25 punten met elkaar, dus we kunnen wel stellen dat dat dicht bij elkaar lag.

Ook de snowboard heren jeugd liet van zich horen en daar was er eentje in het bijzonder goed bezig. De Belgische snowboarder Lernert Asnong liet er geen gras over groeien en stuntte naar de eerste plaats! Bij de Nederlanders hoorde Jesse Willemsen zijn naam door de speakers galmen want hij was de grote winnaar bij de Youth Men Snowboard.

Dan door naar de freestyle skiers die een halve scoringslijst hebben. De dames zijn namelijk wel richting het podium gestuurd, de heren hebben enkel een kwalificatie voor de finales verreden. Bij de vrouwen waren het in ieder geval Romy Dedry voor België en Resa van Kapel voor Nederland die de ranglijsten aanvoerde en daarmee hebben we dus weer eens een Rookie Ski Vrouw op de Nederlandse uitslagenlijst!

De atleten voor de heren finals ziet er als volgt uit in willekeurige volgorde:

– Tim Kastelijns
– Antonin Latour
– Vincent Renooy
– Mathias Lavrijssen
– Lucas Laudy
– Yelle D’Helft
– Mees van Lierop
– Troy Graham
– Arne Peerlinck

Update 10 april:

Vandaag kregen we te horen dat de wedstrijd van de Heren Ski niet doorgaat vanwege de hevige sneeuwval. Dit betekent dat de wedstrijd naar een andere dag verschoven gaat worden, net zoals de kwalificatie van de snowboardende heren. We houden je op de hoogte, lees meer over de annulering hierrrr.

Sfeerimpressie

Uiteraard zijn er foto’s gemaakt en die zijn op onze Facebookpagina te vinden. Samen met Made By Lions maken we ook videobeelden en die zullen we ook aan jullie gaan showen. Wanneer? Dat laten we nog even in het midden, maar dat ze vet zijn moge duidelijk zijn!

Totally Snowjam Totally Snowjam Totally Snowjam Totally Snowjam Totally Snowjam Totally Snowjam Totally Snowjam Totally Snowjam Totally Snowjam Totally Snowjam Totally Snowjam Totally Snowjam Totally Snowjam Totally Snowjam Totally Snowjam Totally Snowjam Totally Snowjam Totally Snowjam

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws