Nieuws - 7 januari 2016   16:22 Red Bull Crashed Ice 2016: Het parcours van München!

Door:

Aankomend weekend gaat de tweede grote Red Bull Crashed Ice wedstrijd van dit seizoen afgetrapt worden bij onze oosterburen! Het hele circus komt dan aan in München waar het parcours in ieder geval al klaar ligt. Check hier alvast de preview en uiteraard laat Bart van Roosmalen ook weer van zich horen! 

De wedstrijd in München die voor aankomende zaterdag gepland staat is het tweede ‘Main Event‘ van Red Bull Crashed Ice, naast de Riders Cup wedstrijden en nationale kampioenschappen die dit jaar voor het eerst georganiseerd worden. Het is overigens absoluut niet de eerste keer dat Crashed Ice naar München komt, in 2010 en 2011 was deze wedstrijd de opener van het jaar! Nu, 5 seizoenen later, mogen de Duitsers dus weer een Crashed Ice parcours verwelkomen in de stad en hij staat er lekker bij.

Op vrijdag 8 januari zal het event gaan beginnen met de eerste trainingen en de shoot-outs, waarin bepaald zal worden wie er mee gaan doen aan de finals. Voor vrijdagavond staat de team competitie gepland om 18.00 uur en op zaterdag 9 januari is het dan écht raak. De finals gaan om 17.30 van start en uiteraard doen wij er alles aan om een livestream te regelen.

Maar goed, voor zo’n competitie is natuurlijk wel een track nodig! In München staat een parcours met een totale lengte van 370 meter in het Olympiapark, onderdeel van het Olympische dorp voor de Zomerspelen van 1972. Het parcours is sowieso behoorlijk snel te noemen en de verwachting is dat de deelnemers makkelijk snelheden van 50km/h en hoger kunnen halen. De track is bovendien vrij recht en in totaal zitten er vijf bochten en features in verstopt die uiteraard ontworpen zijn om het maximale uit de deelnemers te halen.

Red Bull Crashed Ice

Bart van Roosmalen

Ook deze keer hebben Bart van Roosmalen weer gevraagd naar zijn visie op dit parcours, omdat hij met zijn jarenlange ervaring een behoorlijk goede kijk heeft op wat de moeilijkste stukken zijn en waar juist de kansen liggen.

“De baan ziet er indrukwekkend uit, vooral omdat je ‘m van vele kanten in zijn geheel kan bekijken. Hij is niet extreem lang en de hoogte valt ook wel mee, bij mijn eerste inschatting zal een hele heat zo’n 34 seconden duren. Ik vind het persoonlijk een erg vette baan, het begint al goed met een hoge drop bij de start en een jump die je goed moet vertalen in snelheid.”

“Met al die snelheid kom je dan aan in de ‘triple double’ waar veel ‘special effects’ (flinke schuivers -red) te zien zullen zijn. Deze heuvels zijn vooral een voordeel voor de jongens die veel hebben geoefend op ski’s dit jaar of in het verleden skiërs zijn geweest en dan kijk ik vooral naar Scott Croxall (waterskiër), Killian Brown (skiër) en Derek Wedge (skiër). Wie bij deze hobbels veel afremt is in ieder geval de sjaak, want bij de volgende hoek moet je veel energie inleveren om omhoog te schaatsen op de BF Goodrich Bridge. Dit is een uphill stuk van zo’n zes meter hoogte en dat zorgt voor zure benen.”

“De S bocht op deze brug moet je goed aansnijden om je positie te behouden en hier zal waarschijnlijk veel inhaalwerk te zien zijn. Vanaf hier komt de snelheid er weer goed in en het lijkt alsof het dan een lange eindsprint naar beneden is van van wel 120 meter zonder al te veel obstakels. Ik ben benieuwd welke snelheid de jongens hier gaan halen!”

Wie zijn volgens Bart de grootste kansmakers op een podiumplek of misschien wel de overwinning? “De grootste favoriet voor mij is Scott Croxall, technisch gezien zou hier als hoogste moeten kunnen scoren. Ik denk ook dat Killian Brown hoge ogen gaat gooien op deze track omdat hij veel op een skipiste lijkt en hij veel snelheid uit de obstakels kan halen. Daarnaast zal een van de Moriarty broertjes ook weer op het podium verschijnen. Ze zijn klein, behendig en zijn nooit bang om wat extra snelheid te maken.”

Claudio breaks the ice

Take a thrilling POV run down the spectacular #crashedice track in Munich with our infamous Claudio Caluori and experience every bump, turn and obstacle awaiting the athletes this Friday and Saturday. In Munich? Grap the last tickets here: http://bit.ly/1RsVfdkNot in Munich? WATCH it LIVE on Red Bull TV.

Geplaatst door Red Bull Crashed Ice op woensdag 6 januari 2016

Zaterdag om 17.30 gaat de wedstrijd dus van start en uiteraard kan je hier op Snowchamps een livestream verwachten!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws