Nieuws - 1 februari 2016   8:54 Red Bull Crashed Ice 2016 Jyväskylä: Foto’s, Video’s en Uitslag!

Door:

De strijd is gestreden in de winterse wonderwereld van Jyväskylä, Finland en we kunnen stellen dat het wederom weer een wedstrijd is geweest waar genoeg te beleven viel! Waar dat door kwam en wie er op het podium mochten langskomen? Check het in de recap die vol zit met foto’s en video’s!

Wil je eerst de wedstrijd bekijken voordat je al het andere beeldmateriaal gaat aanschouwen? Dat kan, gewoon even op deze blauwe tekst klikken!

Koud konden we het daar in Finland eerlijk gezegd niet noemen want 2 graden? Daar doen die Finnen waarschijnlijk hun winterjas nog niet eens voor aan. We hebben trouwens nog even extra opgelet hoe de commentatoren van Red Bull Crashed Ice het uitspraken, maar het was dus Juveskulaeh! Of iets in die trant, want ze doen net alsof ze ‘kerkstraat’ zeggen waardoor je het alsnog niet goed kan horen. Maar goed, dan naar de wedstrijd waar de stand van zaken er voor de wedstrijd zo uit zag:

Red Bull Crashed Ice

Het was dus zaak voor Scott Croxall om te winnen en dan maar hopen dat Cameron Naasz zich zou verslikken in het natuurijs van Finland, maar aan de andere kant was het Cameron die hoopte op een overwinning en eveneens een blamage van Scott. Dat zou betekenen dat hij hier zichzelf mag laten kronen tot Red Bull Crashed Ice kampioen van het seizoen 2015/2016! Maarrrr, zo ver was het allemaal nog niet. Laten we eerst kijken naar de track!

Het Parcours

Een slijtageslag zou het gaan worden in Finland en dat kwam doordat we dit keer te maken hadden met de langste run van het seizoen. Zeshonderdendertig meter moesten de atleten namelijk overbruggen! En alsof dit alles nog niet genoeg was gebeurde het én op natuurijs én als het meezit vaker dan één keer.

Ook de track van Finland hebben we onder de loep laten leggen door onze expert Bart van Roosmalen, want met natuurijs is het altijd maar de vraag hoe de track er bij ligt! Verder zijn er genoeg obstakels waar de atleten het zwaar mee kunnen krijgen en zoals Bart al tijdens de preview zei “het gaat hier allemaal om het uithoudingsvermogen!” en dat bleek dus geen overbodige luxe.

Red Bull Crashed Ice

De vorige keer hadden we een mooie 3D video voor je weten op te snorren en dat beviel prima waardoor we dat dit keer nog maar eens hebben gedaan! Bekijk daarom snel de onderstaande beelden!

3D Track Animation – Finland

Watch this 3D animation of the longest track in Red Bull #crashedice History. It’s 630m of all-natural ice littered with obstacles that twists and turns through a winter wonderland in Jyväskylä-Laajis, Finland.Red Bull Crashed Ice Jyväskylä-Laajis will be live on redbullcrashedice.com and Red Bull TV at 7:15pm CET on January 30. Red Bull TV is available on connected TVs, gaming consoles, mobile devices and more. For a full list of supported devices, visit about.redbull.tv

Geplaatst door Red Bull Crashed Ice op vrijdag 29 januari 2016

Nederlandse en Belgische prestaties

Net zoals in München zou Jyväskylä er eentje worden waar we een aantal helden uit de BeNeLux zouden tegen komen. Zo zagen we bij de Belgische delegatie Cornelis Redlef, Denis Verlinden en Gwenael van Aken op de startlijst verschijnen, maar ook de heren Jelle Briggeman, Danny Hansen en Peter Keller waren aanwezig om voor de Nederlandse eer op het natuurijs van Finland te vechten.

Hier bleef het niet bij want Red Bull Crashed Ice zou ook twee dames uit Nederland mogen verwelkomen! Zij heten Michelle Noë, die we ook al in München zagen, en Glynis Barton dus al met al hadden we genoeg ijzers in het vuur om wat punten te pakken!

De wedstrijd

Helaas zou het voor de delegatie uit de BeNeLux een herhaling worden van de vorige race aangezien we niemand terug zouden zien in de best of 32 race. Dit kwam omdat én de best of 64 niet werd uitgezonden (ZONDE!) én omdat niemand verder kwam dan die race. Beste van de avond was Danny Hansen (46e), voor de overige atleten was het leuk dat ze meededen, maar daar bleef het bij. Gwenael van Aken werd namelijk 67e gevolgd door Peter Keller op een 69e positie. Ver daarachter zouden Denis Verlinden (82e) en Jelle Briggeman (87e) de rij sluiten. Cornelis Redlef kreeg geen positie toegewezen, waarschijnlijk omdat hij niet gestart was.

Red Bull Crashed Ice

Bij de vrouwen bleek het wederom Michelle Noë te zijn die de beste Nederlandse was, echter moest zij in Finland genoegen nemen met een 12e plaats. Glynis Barton deed er ook alles aan om een grandioos goede score neer te zetten maar kwam uiteindelijk neer op een 22e positie.

Jammer maar helaas, maar nu gaan we dus door met de rest van het veld waar het allemaal wel wat soepeler bij verliep. Of nouja… dat was ook niet helemaal waar want het ging allemaal niet erg lekker in de race tussen Fabian Mels en Kyle Croxall. Fabian was het blijkbaar niet eens met de manier waarop Kyle ‘m aan de kant zette en kwam bij de finish dus even verhaal halen.

Red Bull Crashed Ice

Hierdoor liep het allemaal nogal hoog op waardoor Kyle ongewenst kennis moest maken met de vuisten van Fabian die op zijn beurt een discutabele ‘s werelds eerste te pakken had. Want voor zover wij het hebben meegemaakt was er nog nooit gevochten tijdens Red Bull Crashed Ice!

Finale

Uiteindelijk maakte het allemaal niet uit want ze moesten toch beide het strijdtoneel verlaten én er was maar plek voor vier personen tijdens de finale. Twee daarvan zou je waarschijnlijk al wel kunnen invullen want die luisteren naar de namen Naasz en Croxall, maar die andere twee waren toch wel een bijzondere verschijning! De Canadees John Fisher was namelijk present bij de finale en ook Fransman Pacome Schmitt liet hier zijn gezicht zien! Hiermee stuurden ze onder andere Dean Moriarity en Kilian Braun richting de douches.

In de finale zou dat alleen een compleet ander verhaal worden want Scott Croxall was enorm goed bezig! In tegenstelling tot Cameron Naasz die al vroeg in de race onderuit ging en met tegenzin moest toezien hoe de achterkanten van Pacome Schmitt en John Fisher er uit zagen. En alsof dat allemaal nog niet erg genoeg was kwam hij ook nog eens als vierde over de finish omdat hij de strijd gewoon opgaf! Dat maakte het voor Pacome en John nog makkelijker waardoor het podium een hele bijzondere werd!

Red Bull Crashed Ice

Scott Croxall heeft met deze overwinning goede zaken gedaan voor het algemeen klassement en dat komt mede door de vierde plek van Cameron Naasz. Sterker nog: als je de resultatenlijst hieronder ziet weet je dat Saint Paul echt bizar spannend gaat worden! Verrassingen van de avond Pacome Schmitt en John Fisher bezetten met deze prachtige resultaten een 6e en 9e plaats.

Red Bull Crashed Ice

Vrouwen finale

Waar we het de vorige keer nog hadden over een Canadees onderonsje, daar zou het nu een wedstrijd worden tussen Canada en Amerika. Het waren namelijk Elaine Topolnisky en Jacqueline Legere die de Canadese vlag op hun helm hadden staan terwijl aan de andere kant Alexis Jackson en Sydney O’Keefe aanwezig waren om de Amerikaanse vlag tweemaal het podium op te knallen. De vorige keer was het Jacqueline Legere die er met de overwinning naar huis ging, zou dat dit keer wederom gebeuren?

Het antwoord hierop is nee, ook al scheelde het niet veel! Alexis Jackson was namelijk degene die ze telkens voor zich moest dulden en, helaas voor Legere en goed van Jackson, kwam ze er maar niet voorbij. Dit betekende dat de plekken één en twee opgevuld waren waardoor het knokken geblazen was voor die derde plaats. Dit bleek weggelegd te zijn voor Elaine Topolnisky waardoor de Canadezen de overhand hadden op het podium!

Red Bull Crashed Ice

Uiteraard kan Alexis Jackson rekenen op een grote inhaalslag door haar overwinning hier in Finland, maar de echte top wordt er niet meteen warm of koud van. Jacqueline legere en Myriam Trepanier behouden nog steeds de eerste twee plekken in hun bezit, ook al komt Elaine Topolnisky wel steeds dichterbij. Ook dit gaat dus in Saint Paul een hele mooie race worden!

Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice

Bekijk de hoogtepunten van de vrouwen hieronder:

Foto’s en Video’s

Wanneer je nou niet in staat bent geweest om anderhalf uur naar de race van Red Bull Crashed Ice te kijken dan heeft Red Bull nog een mooie oplossing voor je. Ook al is het altijd beter om de wedstrijd wél gewoon te kijken, de samenvatting en foto’s doen ook een heleboel goed. De eerstvolgende race is zoals gezegd in Saint Paul op 26/27 februari. Dat duurt dus nog wel even dus snel hieronder op play klikken voor de actie:

Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice

Bron:

Foto's: Red Bull

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws