Nieuws - 12 januari 2016   16:11 Red Bull Crashed Ice 2016 München: Foto’s, Video’s en Uitslag!

Door:

Ook de tweede, officiële Red Bull Crashed Ice wedstrijd van het seizoen kunnen we in de lijst van gave events terugvinden want dit was zaterdag heerlijk genieten! De baan was enorm snel en zoals je ondertussen wellicht al wel gewend bent van het deelnemersveld gaven zij stuk voor stuk 110%. Maar, wie is er met de hoofdprijs vandoor gegaan en heeft onze analist, en tevens voormalig Red Bull Crashed Ice atleet, Bart van Roosmalen een goede voorspelling gedaan? Check dit plus foto’s en video’s na de klik!

Wil je eerst de wedstrijd bekijken voordat je al het andere beeldmateriaal gaat aanschouwen? Dat kan, gewoon even op deze blauwe tekst klikken!

Zoals je het waarschijnlijk wel gemerkt hebt begon het feest zaterdagavond niet om half zes maar om half zeven. Zonde, want nu moesten we de best of 64 wedstrijden missen! Erg jammer vonden we dat aangezien er aardig wat Nederlanders en Belgen zich hadden aangemeld om over het parcours van München heen te knallen. Hoe dan ook, grote afwezige was dit keer Dylan Moriarity die tijdens de afgelopen Riders Cup hard onderuit was gegaan en dus in München met een blessure toe moest kijken.

Het Parcours

Maar goed, eerst nemen we nog even de tijd om te kijken naar de track die voor heel wat spektakel zorgde en dat kwam mede door de laatste paar jumps voor de finish! Hier haalden de atleten hun topspeed en in het heetst van de strijd wilt het er natuurlijk nog wel eens hard aan toe gaan. Dat gebeurde dan ook aangezien we serieus nog nooit zoveel mensen op hun reet over de finish hebben zien komen. Dit betekent trouwens niet meteen dat de atleten niet kunnen schaatsen, maar meer dat ze stuk voor stuk alles gaven wat ze hadden en soms wel meters hoog door de lucht heen vlogen. Head first bijvoorbeeld.

De verwachting tijdens onze eerste indruk was dat de heren en dames atleten rond de 50 km/h zouden gaan halen, maar dat bleek kinderspel te zijn en zelfs snelheden boven de 70 km/h (!) werden gemeten. De driehonderdzeventig meter lange baan in München was er dus zeker eentje van het fomaat badass en Claudio Caluori heeft weer eens geprobeerd om de atleten te evenaren ons wederom even meegenomen over de baan met zijn POV beelden.

Red Bull Crashed Ice

De vorige keer hadden we on board videobeelden voor je klaar staan, dit keer pakken we de 3d track video. Bekijk daarom snel de onderstaande beelden waar je van start tot het eind bijgepraat wordt! (Let op: kan problemen geven op mobiele apparaten!)

De Nederlandse en Belgische prestaties

Zoals gezegd was onze analist Bart van Roosmalen aan het verkennen geweest, want waar zaten nou de mogelijkheden in deze baan en wie eindigt er op het podium? Voor zijn uitgebreide verslag kan je hierrrrr terecht, dan gaan we nu door met de atleten die aan de start stonden.

Want waar we tijdens de eerste stop in Canada nog twee atleten voorbij zagen komen (Gwenael van Aken en Danny Hansen -red.) daar konden we ons nu gaan opmaken voor meer nationale trots. Wat zeggen we, zelfs bij de vrouwen was de BeNeLux represent! Dit kwam door de Nederlandse Michelle Noë die tussen alle Canadese en Amerikaanse atleten haar rug recht moest houden om zo de enorme concurrentie de baas te blijven. Verder waren het nog Danny Hansen en Peter Keller die de Nederlandse vlag over het parcours heen stuurden en zorgde het duo Denis Verlinden en Gwenael van Aken voor de Belgische trots.

De wedstrijd

Voor Peter Keller, was het feest eigenlijk al veel te vroeg voorbij. Hij moest genoegen nemen met een 72e plaats waardoor hij al z’n spullen kon pakken zelfs voordat de finaledag gestart was. Beter nieuws was er voor Danny Hansen, Denis Verlinden en Gwenael van Aken die wel mochten starten, maar helaas voor hen strandde het München avontuur hier eigenlijk ook meteen. Denis kwam namelijk onder andere Fabian Mels tegen, waardoor het al een lastige opgave ging worden, en wanneer hij onderuit ging zag hij zijn kansen op een plek in de volgende ronde hard bergafwaarts gaan. Gwen was de beste van de drie met een uiteindelijke 47e plek, gevolgd door Danny met een 48e en Denis met een 57e plaats. Michelle Noë kon in München helaas geen vuist maken en moest genoegen nemen met een 16e plaats.

Cameron Naasz begon slecht maar wist zich al gauw weer richting de voorhoede van het veld te positioneren. Verder was het geen porobleem meer voor de Amerikaan en kon hij gewoon doorstomen naar de volgende ronde. Datzelfde gold voor Scott Croxall en ook hij wist de overige drie deelnemers uit zijn heat zijn achterste te laten zien. Kyle kon zich eveneens zonder problemen naar de best of 32 schaatsen, maar dat moest echter wel ten koste gaan van Derek Wedge. De Zwitser zag zijn heat uitmonden in een derde plaats wat ‘m uiteindelijk op een 19e plek zette.

Finale

De finale was er dus eentje tussen de gebroeders Croxall, Naasz en underdog Dugerdil, ook al was het vanaf het eerste moment al wel duidelijk wie er hier de beste papieren had. Het was namelijk, net zoals bij de vorige stop in Quebec, de Amerikaan Cameron Naasz die zich op de eerste plaats meldde en eigenlijk liet hij zich hier niet meer vanaf brengen. Achter hem ging het er wat heftiger aan toe want Kyle had wat goed te maken vanwege zijn afwezigheid en Scott is de regerend kampioen!

Beide heren vochten dan ook voor wat ze waard waren en ondertussen kwam Dugerdil ook nog even gezellig om de hoek kijken. Een lange rit werd het dus zeker voor dit drietal, en het scheelde zeker niet veel, maar uiteindelijk was het toch de familie Croxall die het podium op mochten klimmen. Scott werd namelijk tweede, Kyle kon zich opmaken voor een derde plaats.

Red Bull Crashed Ice

Naasz doet met deze overwinning dus enorm goede zaken in het klassement aangezien Dean Moriarity ook tijdens de Riders Cup punten bij elkaar aan het sprokkelen was. Ook Scott Croxall weet zijn landgenoot achter zich te houden door zijn podiumplaats in tegenstelling tot Kyle Croxall die nog wel even te gaan heeft. Voor de gebroeders Dallago moet er toch wel heel erg snel wat gaan gebeuren willen ze nog een kans maken, ook al is het nu al wel duidelijk dat dat een enorme opgave gaat worden.

Red Bull Crashed Ice

Vrouwen Finale

Deze finale werd er eentje waar de vlag van Canada aardig vaak voorbij zou gaan komen. Het waren namelijk Trepanier, Topolnisky en Legere die zich richting in de finale hadden weten te knokken dus het rood wit van Canada liet voor het overgrote deel van zich horen. Vierde en laatste gegadigde voor de overwinning was de Amerikaanse O’Keefe waardoor we dit keer, in tegenstelling tot Kleinarl, geen Nederlandse op het podium zouden zien staan.

Het bleek een finale te worden welke echt bestempeld kon worden als een bizarre. Alle vier de dames gaven werkelijk waar alles en het waren Legere en Trepanier die goed uit de startblokken kwamen. Het was dus gas geven voor O’Keefe, maar zij ging hard onderuit waardoor het uiteindelijk toch om de eerste twee genoemde ging. Dit ging overigens ook nog niet zonder slag of stoot aangezien beide dames op de laatste jump nog onderuit gingen! Het bleek Legere te zijn die het snelste weer opkrabbelde en zo dus meteen de hoofdprijs mee naar huis mocht nemen. Sydney O’Keefe kon zich ook nog op tijd op de ijzers zetten waardoor zij daarmee meteen het podium complementeerde.

Red Bull Crashed Ice

Met deze score was het Legere met de beste papieren ook al behield Trepanier door haar tweede plaats nog gewoon de allerhoogste plek in het algemeen klassement. Sydney O’Keefe kreeg met haar derde plaats een enorme boost waardoor ze nu vijfde staat. Al met al lopen de beste twee dames aardig uit op het veld, maar zoals je ziet kan er nog een hoop gebeuren!

Red Bull Crashed IceRed Bull Crashed Ice

Bekijk hieronder de hoogtepunten van de vrouwen:

Foto’s en Video’s

Wanneer je geen tijd en/of zin had om de hele anderhalf uur uit te zitten heeft Red Bull een mooie uitkomst. De samenvatting van de wedstijd in münchen te vinden en wel hieronder! Check ook de foto’s van deze Red Bull Crashed Ice stop in München en houd Snowchamps in de gaten want wanneer er een wedstrijd of nieuws is zijn wij er bij!

 Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed IceRed Bull Crashed IceRed Bull Crashed Ice

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws