Nieuws - 30 november 2015   18:18 Red Bull Crashed Ice 2016 Quebec City: Uitslag, Foto’s en Video’s!

Door:

Het Red Bull Crashed Ice seizoen is nu écht gestart en zaterdagnacht zorgde onder andere de locatie Quebec City er voor dat menig fan een onvergetelijke avond kreeg. De atleten waren stuk voor stuk enorm gemotiveerd om die allereerste dreun uit te delen aan hun directe concurrenten, maar wie is dat gelukt? Lees het na de klik in de recap die bomvol zit met foto’s en video’s!

Wil je eerst de wedstrijd bekijken voordat je al het andere beeldmateriaal gaat aanschouwen? Dat kan, gewoon even op deze blauwe tekst klikken!

De aftrap van het Red Bull Crashed Ice seizoen is geweest en wat hebben we er weer van genoten. We zaten volle bak in spanning wie er voor het eerst weer richting het podium mocht gaan afreizen en ook de locatie was er eentje met een verhaal. Vorig jaar was het namelijk de eerste keer in 10 jaar tijd dat Quebec City niet het strijdtoneel was van Red Bull Crashed Ice. Edmonton kreeg de locatie toegewezen, maar dat is dit jaar dus teruggedraaid. Verder was het een onguur tijdstip voor ons inwoners uit de BeNeLux, maar degene die nog wakker waren hebben zeker weten een show gezien die het genieten waard was!

Het Parcours

De rest van de kijkers die ‘m smiddags of net heeft terug gekeken zag overigens ook dat het een track was die op papier er wel spectaculair uit zag, maar in het echt er toch nog even een paar schepjes bovenop deed. De track die in Quebec City lag bleek een nog ergere slijtageslag te zijn geweest waardoor het zeker niet makkelijk werd voor de atleten.

Red Bull Crashed Ice

Zoals we het vorig seizoen ook al hadden gedaan, gaan we nu gewoon vrolijk door. Toen hadden we on board videobeelden voor je klaar staan en dat is dit keer ook weer het geval. Bekijk daarom snel de onderstaande video waar je van start tot het eind bijgepraat wordt! (Let op: kan problemen geven op mobiele apparaten!)

De Nederlandse en Belgische prestaties

Zoals we je al hadden verteld moeten we het dit jaar helaas zonder Bart van Roosmalen doen. Enorm spijtig, maar ook lastige keuzes moeten gemaakt worden en dus gaan we de Crashed Ice atleet, die ruimschoots bekend is op de site, dit jaar niet in actie zien. De liefde voor de sport is bij Bart overigens zeker nog niet bekoeld en daarom lieten we vanaf woensdag al weten dat hij dé Red Bull Crashed Ice expert op Snowchamps is geworden! Iedere stop laat hij zijn expertise horen en zijn top drie, die er voor Quebec City zo uit zag:

1. Scott Croxall
2. Kyle Croxall
3. Derek Wedge

Voor zijn uitgebreide verslag kan je hierrrrr terecht, dan gaan we nu door met de atleten die aan de start stonden. Er was namelijk én een Belg én een Nederlander aanwezig! Voor de Belgen was het Gwenael van Aken die de eer hoog mocht gaan houden en voor Nederland was de welbekende Danny Hansen aan de start verschenen. Beide heren waren namelijk aanwezig tijdens de finaledag, maar na de runs van ‘best of 64’ trokken ze allebei aan het kortste eind waardoor de strijd gestreden was. Danny zag zijn trip naar Canada uitmonden in een 44e plek, Gwenael volgde ‘m op de voet met een 45e positie.

De Finale

Dan de run waar de hele wereld op aan het wachten was: de finale! Hier waren het de gebroeders Moriarity die de helft van de startgates al in beslag namen en dus was het dringen geblazen voor de overige atleten. Opvallende afwezigen waren overigens Kyle Croxall en Marco Dallago. De Oostenrijker had last van een enkel blessure door een harde crash en hierdoor kwam hij niet verder dan een 25e plaats, Kyle kwam kortgezegd gewoon niet aan de start. Marco’s broertje Luca was zaterdagnacht wat beter bezig, maar bleef steken op een 8e positie. Dan blijven er nog maar een paar over waar de ogen op gericht waren en wel op de Scott Croxall én uiteraard Cameron Naasz!

Red Bull Crashed Ice

Zij wisten met z’n tweeën de concurrentie te worden van de Moriarity’s en het zou weer een strijd zijn van jewelste. Cameron liet er in de finale overigens geen gras over groeien want hij pakte na de ‘riders ready’ en ‘five seconds warning’ meteen de leiding in de race. Scott Croxall had z’n handen vol aan de gebroeders Moriarity en met volle vaart vlogen ze over het parcours heen. Het getouwtrek van deze drie heren was in het voordeel van Cameron Naasz en hij pakte beetje bij beetje steeds meer voorsprong wat er op het eind toe leidde dat hij als eerste over de finish heen kwam!

De tweede plaats werd ingenomen door Dean Moriarity en na een harde strijd was het Scott Croxall die het podium wist te complementeren. De top 10 van Red Bull Crashed Ice ziet er na één stop als volgt uit:

Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice

Voor de complete lijst klik hier. De Olympische skiër Alain Baxter, die zijn ski’s had ingeruild voor een setje schaatsen en zich hiermee volledig op Crashed Ice wedstrijden ging focussen, zag zijn naam na de wedstrijd in Quebec City op de 66e plek terugkomen van de uitslagenlijst.

Vrouwen

Bij de vrouwen waren er maar liefst 24 deelneemsters aan de start verschenen waardoor ook dit een echt kampioenschap genoemd kan en mag worden. De favoriet van Red Bull Crashed Ice Salla Kyhälä kon echter niet genoeg potten breken om haar gezicht bij de finale te laten zien. Zij moest haar meerdere erkennen in maar liefst 4 Canadese atleten (Maxie Plante, Elaine Topolnisky, Myriam Trepanier en Jacqueline Legere) en 1 Amerikaanse genaamd Alexis Jackson.

Red Bull Crashed Ice

Jacqueline bleef overigens steken op een 5e plaats waardoor de finale niet helemaal een Canadees onderonsje zou gaan worden, maar dat bleek op het podium wel zo te zijn. Myriam Trepanier vocht zich naar de eerste plaats, Maxie Plante en Elaine Topolnisky moesten genoegen nemen met een respectievelijke tweede en derde plaats waardoor de top 10 er als volgt uit ziet:

Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice

Voor de complete lijst klik hier.

Foto’s en video

Uiteraard hebben we weer wat prachtige foto’s voor je op weten te snorren en ook een highlights video mag niet ontbreken na zo’n enorm spektakel daar in Canada. De volgende echte stop is op 8 januari in Munchen, de Red Bull Crashed Ice Riders Cup gaat al eerder van start en wel op 19 december in Wagrain-Kleinarl, Oostenrijk. Of er van de Riders Cup een livestream is valt te betwijfelen, maar dat zijn zorgen voor later. Eerst genieten van de video en de foto’s!

Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice

Bron:

Foto's en video's: Red Bull

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws