Nieuws - 29 februari 2016   17:54 Red Bull Crashed Ice 2016 Saint Paul: Foto’s, Video’s en Uitslag!

Door:

De strijd is gestreden, het seizoen van Red Bull Crashed Ice zit er op en waarschijnlijk is er nu één iemand op deze aardbol nog steeds bezig met de afterparty. We hebben het dan natuurlijk over de kampioen van Red Bull Crashed Ice 2016, maar wie heeft de oorlog gewonnen? Scott Croxall, of toch de Amerikaan Cameron Naasz? Klik snel verder voor de hele bunch aan uitslagen, foto’s en video’s want het was écht een bizarre avond daar in Saint Paul!

Wil je eerst de wedstrijd bekijken voordat je al het andere beeldmateriaal gaat aanschouwen? Dat kan, gewoon even op deze blauwe tekst klikken!

Vol spanning zaten we zaterdagnacht te gluren naar de livestream want dit was natuurlijk het moment waar we op gewacht hadden. Binnen no-time zouden we te weten komen wie er nou eindelijk aan het langste eind zou trekken en als we de statistieken mochten geloven was het Scott Croxall die de beste papieren had om uiteindelijk met die enorme bokaal te zwaaien terwijl hij op het podium stond.

Red Bull Crashed Ice

Maar goed, zoals je ziet was het verschil tussen Scott en zijn directe concurrent Cameron Naasz maar 65 punten waardoor er een hoop kon gebeuren! En dat gebeurde ook, maar laten we niet op de feiten vooruit lopen en eerst even naar de track kijken.

Het Parcours

Toen ze daar in Amerika hoorden dat ze de finale mochten houden zijn ze naar alle waarschijnlijkheid meteen aan de bak gegaan. Het moest waarschijnlijk iets anders worden dan anders want als we zo naar de track kijken dan heeft die creativiteit aardig de boventoon gevoerd!

In vergelijking met het aantal meters in Finland is dit natuurlijk bijna de helft, maar toch hadden de atleten het erg zwaar op de track van Saint Paul. Ergens niet zo gek als je ziet wat de organisatie allemaal heeft neergelegd op de track! Hobbels of bochten die omhoog lopen om naderhand in 90 graden de andere kant op te gaan, het is maar een kleine greep uit de uitdagingen waar de atleten mee te kampen hadden. Gelukkig voor ons was er wederom de mogelijkheid om dit alles in 3D te bekijken waardoor jij dat hieronder ook kan:

Daar bleef het niet bij want ook Claudio Caluori heeft zich gewaagd aan deze track in Amerika en dat POV avontuur kan je hieronder zien:

Nederlandse en Belgische prestaties

Het is tegenwoordig niet meer de vraag of er nog helden uit de BeNeLux zich melden bij de start, maar meer wie zich gaat melden bij de start! Altijd mooi om te zien, ook al kon je wel merken dat het evenement aan de andere kant van de wereld gehouden werd. Het aantal atleten was dus wel wat minder dan in de voorgaande wedstrijden, maar toch waren het Roby Haazen en Danny Hanssen die zich namens Nederland over het parcours heen stuurde en konden de Belgen rekenen op Gwenael van Aken.

Helaas voor Gwen en Roby zat het avontuur in Saint Paul er best wel snel op door een 51e en 65e plaats, maar voor Danny Hanssen zag het er allemaal wat rooskleuriger uit! Hij wist namelijk een vuist te maken tegen het internationale geweld op het ijs en kon zo doorstomen naar de best of 32! Danny had hiermee meteen de beste prestatie uit de BeNeLux weten vast te stellen want er was nog niemand die het zover had weten te schoppen. Uiteindelijk moest hij in Luca Dallago en Derek Wedge z’n meerdere erkennen, maar een 19e plaats is zeker iets om trots op te zijn!

De wedstrijd

Dan door naar de wedstrijd waar uiteraard alle ogen gericht waren op Cameron en Scott. Tja, niet heel gek natuurlijk want face it: het zou een bizar verhaal zijn wanneer de beide heren het niet zouden redden. De vraag was alleen wie die overige twee plekken kwamen opvullen!

Het antwoord hierop zal je wellicht verbazen want namen als Kyle Croxall, Luca Dallago en dergelijke kwamen allemaal niet voorbij, maar wel de namen van Maxwell Dunne en Tristan Dugerdil! Zij wisten de rest van het veld aan de kant te zetten waardoor zij meteen een plek in de finale op konden eisen. Even een kleine herinnering, want Marco Dallago hebben we eigenlijk het hele seizoen dus gewoon niet gezien. Ja, tijdens de riders cup wedstrijd, maar al met al hadden we toch wel meer verwacht van de voormalig wereld kampioen!

Finale

Het zou dus gaan tussen Scott, Cameron, Maxwell en Tristan waarmee het gehele seizoen zou worden uitgevochten in de finale van Saint Paul en meteen na de start kon je het eigenlijk een herhaling noemen van het hele seizoen. Of we het erg vonden? Zeker niet! Met ‘herhaling’ bedoelen we namelijk de brute wedstrijd die Cameron en Scott al de hele tijd aan het voeren zijn en in Saint Paul bleek dat niets anders.

Zij pakten na de start namelijk meteen de nummer één en twee positie met Cameron op één en Scott in z’n nek waardoor alles op de laatste meter spannend zou blijven. Maar goed, er kan er maar één de winnaar zijn en het was dan ook Cameron Naasz die zich niet van de wijs liet brengen. Hij pakte de overwinning

Red Bull Crashed Ice

En daarmee meteen ook het kampioenschap!

Red Bull Crashed Ice

Vrouwen finale

Het is het hele seizoen eigenlijk al een Canadees feest in de finale bij de vrouwen en dat zou dit keer niet anders worden. Behalve de Amerikaanse Alexis Jackson zouden Jacqueline Legere, Myriam Trepanier en Tamara Kajah allemaal met de Canadese vlag op hun helm over het parcours vliegen. De nummers één, twee en vier op de ranglijst stonden dus in de finale en het was aan Legere om Trepanier achter zich te houden.

Red Bull Crashed Ice

En dat kon ze zonder problemen doen want Trepanier maakte het zichzelf in de finale erg lastig waardoor ze zelfs het podium niet wist te halen. Dit liet de concurrentie zich natuurlijk geen twee keer zeggen en zo was het Legere die zonder problemen én met de overwinning én met het kampioenschap aan de haal kon gaan. De complete ranglijst ziet er na een compleet seizoen Red Bull Crashed Ice als volgt uit:

Red Bull Crashed Ice

Bekijk de hoogtepunten van de vrouwen hieronder:

Foto’s en Video’s

Uiteraard zijn er enorm veel foto’s gemaakt en kunnen we ons ook nog tegoed doen aan de highlightsvideo die Red Bull Crashed Ice voor ons in elkaar heeft gedraaid. Al met al was het zeker een finalewedstrijd waar we enorm van hebben genoten en is het afwachten hoe Scott Croxall volgend jaar aan de start gaat verschijnen. Wellicht in een super snel pak om Cameron te slim af te zijn? We gaan het zien, bekijk tot die tijd de foto’s en video:

Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice

Bron:

Foto's: Red Bull

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws